Temiz Eller için güç istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Temiz Eller için güç istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 00:00

Başbakan Erdoğan, "Operasyonlarda çetelerle bağlantıları çıkan emekli askerleri, polisleri, savcı ve hakimleri hepimiz gördük" dedi; Türkiye’de de İtalya’daki gibi ’temiz eller’ operasyonu yapılması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Bunun için halktan güç istiyorum" diye konuştu.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Türkiye’de son yıllarda çete operasyonlarında devletin üst kademe yöneticilerinin isminin geçmesini değerlendirerek, "İtalya’da yapıldığı gibi Türkiye’de de temiz eller operasyonu yapılmalı. Yasalar bunun için yeterli. Bunun için halktan güç istiyorum" dedi.

Kanal A’da yayınlanan Gündem Ankara programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, son dönemdeki çete operasyonlarını değerlendirdi. Erdoğan, çetelerin devletin üst düzey kademeleriyle ilişkilerinin bulunduğuna değinerek, "Son operasyonlarda çetelerle bağlantıları çıkan emekli askerleri, polisleri, savcıları ve hakimleri hepimiz gördük. Artık, İtalya’da yapıldığı gibi Türkiye’de de temiz eller operasyonu yapılmalı. Yasalar bunun için yeterli. Ancak Anayasa’nın sivil ve demokratik hale getirilmesi gerekiyor. Bunun için halktan güç istiyorum" dedi.

ADAYIM HÁLÁ GÜL

Cumhurbaşkanlığı adayının halen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün olduğunu söyleyen Erdoğan, "Ben arkadaşım Abdullah Gül’e güveniyorum. Sayın Gül, hálá net bir açıklama yapmış değil bu konuda. Erdoğan olarak bana sorsanız benim adayım hálá Gül’dür." diye konuştu.

MGK’YA SİNİRLİOĞLU ÖNERİLDİ

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün CNN’deki programda Cumhurbaşkanı Sezer’in MGK Genel Sekreterliği için önerilen Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu’nu uygun görmediğini söylemesinin ardından Erdoğan yeni ismi açıkladı. Erdoğan, MGK Genel Sekreterliği’ne, halen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Feridun Sinirlioğlu’nu önerdiklerini açıkladı.

SÜR EŞEĞİNİ NİĞDE’YE

Dün Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta iki mitinge katılan Başbakan Erdoğan, seçimlere dört gün kala bu mitinglerdeki konuşmalarında muhalefete dönük eleştirilerinin dozunu artırdı. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için, "Aslında Yüce Divan’a gidecek birisi. Bu kadar hortumlamaya seyirci kalınmaz arkadaş" derken, Baykal için de, "Geç kaldın Sayın Baykal, sür eşeğini Niğde’ye" ifadelerini kullandı.

Ananı al da git küfür mü

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’a, Star Tv’de önceki gece yayınlanan "Türkiye’nin Seçimi" adlı programda, "Sizin bir takım ifadeleriniz var. Örneğin ’Ananı da al git’ hiç bu sözü keşke söylemeseydim dediğiniz oldu mu?" sorusu yöneltildi. Erdoğan’ın bu soruya cevabı şöyle oldu: "Olabilir de. Allah aşkına nedir bu söz? O kişiyle, hiç gündeme getirilmemesi gereken, o çiftçi falan değil. Tamamen bir provokatör. Benim orada ona söylediğim bu ifadeyi kim duymuş, nasıl duymuş? Onu da bilemiyorum. Böyle bir ifade söylenmiş mi, söylenmemiş mi? Öyle söylediğimi ifade edelim, küfür mü? Böyle küfür var mı terminolojimizde. Siyasette böyle sloganlar çok."

50’nci miting Kahramanmaraş’ta

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin 50’nci mitingini dün Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdi. Erdoğan G.Antep’ten sonra gittiği K.Maraş mitinginde kendilerine yönelik eleştiriler ve iftiralar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirtti. Baykal’ın aynı meydandaki konuşmada "iftira" attığını söyleyen Erdoğan, "AKP’ye iftira yarışına girenler bunun altında kalırlar, böyle bilsinler" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!