Züğürt Ağa filmi ne zaman ve nerede çekildi? Züğürt Ağa'nın oyuncuları kimler?

Güncelleme Tarihi:

Züğürt Ağa filmi ne zaman ve nerede çekildi Züğürt Ağanın oyuncuları kimler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2019 17:38

Yönetmenliğini Nesli Çölgeçen'ın yaptığı, senaryosunu ise usta isim Yavuz Turgul'un kaleme aldığı Züğürt Ağa filmi, yayınladığı dönem büyük ses getirmiş günümüzde ise halen beğeniyle izlenmektedir. Peki, Züğürt Ağa filmi ne zaman ve nerede çekildi? Züğürt Ağa'nın oyuncuları kimler?

Haberin Devamı

Türkiye'de feodalizmin çöküşünü konu alan Züğürt Ağa filmi 1895 yılında sinemalarda yayınlandı. 1986 İstanbul Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödülünü alan Züğürt Ağa, Şanlıurfa’nın Sultantepe Köyü’nde çekildi. Ayrıca 1986 Antalya Film Festivali’nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu", "En İyi Senaryo", "En İyi Müzik" ödüllerini de almıştır. İşte, Züğürt Ağa'nın oyuncuları ve konusu...

Haraptar adlı köyün ağası, yaşadığı yörede egemenliğini sürdürürken her şey bir anda tersine döner. Köylüler ağanın ambarındaki ürünleri satıp, İstanbul'a göç ederler. Bir süre sonra Ağa da topraklarını satıp İstanbul'a yerleşir. Yanında ise annesi, karısı, çocukları ve ölen babasının ikinci eşi Kiraz dışında kimse yoktur. Üstelik hayatı boyunca başkalarına hükmeden Ağa için burada yaşama tutunmak oldukça zor olacaktır. İstanbul'da yoksullaşan ve ailesinin geçimini sağlayamayan Züğürt Ağa sonunda eşi tarafından da terkedilir. Ağa'ya destek veren tek kişi ise Kiraz'dır.

Haberin Devamı

Ünlü isimler Şener Şen, Erdal Özyağcılar ve Füsun Demirel’in başrolleri paylaştığı yapımda, Atilla Yiğit, Can Kolukısa, Bahri Selin, Ayla Arslancan gibi pek çok yardımcı oyuncu da rol almıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!