Vedat Hödük kimdir kaç yaşında? Zayıflamak için başladı Dünya şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Vedat Hödük kimdir kaç yaşında Zayıflamak için başladı Dünya şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 20:32

Vedat Hödük, Yüregin Kadar programının dikkat çeken isimleri arasında yer almaya başladı. Kick Boks'a zayıflamak amacıyla başladığını aktaran Vedat Hödük, önce İstanbul ardından Marmara şampiyonu olmasının ardından genç yaşında Milli Takımın en önemli isimleri arasında yer aldı. Peki, Dünya şampiyonluğuna kadar devam eden bir başarının mimarı olan Vedat Hödük kimdir kaç yaşında?

Haberin Devamı

Vedat Hödük, 1994 yılında dünyaya geldi. Zayıflamak için başladığını belirttiği Kick Boks'ta ilerleme hiç beklemediği ilerlemeler kateden Vedat Hödük, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nde üniversite öğrenimine başladı.

Camiada “Supreme Fighting Machine”( Süper Dövüş Makinesi) olarak anılan Vedat Hödük, 2012’de aldığı A 1 Orta Sıklet Dünya Şampiyonluğu Kemerini uzun süre elinde tuttu. Melbourne şehrinde düzenlenen 75 kg Kick-Boks Dünya Şampiyonası'nda ringe çıkan Vedat Hödük, Yeni Zelandalı rakibi Chase Haley'i nakavt ile yenerek şampiyonluk kemerini korumayı başardı.

Küçük yaşta kilo vermek amacıyla ailesinin yönlendirmesi ile bu spora başladığını anlatan şampiyon bokscu daha sonra Kick- Boks ’un ilgisini çektiğini ve önce İstanbul şampiyonalarına katıldığını ifade etti. İstanbul sonrasında Marmara şampiyonu olmuş, ardından Türkiye şampiyonluğu ile milli takıma seçildiğini ve dünya şampiyonluk öyküsü böyle başlamış. Milli olduktan sonra Avrupa şampiyonluğu bunların 14 ile 18 yaş arasında gerçekleştiğini sonrasında dünya şampiyonasına seçildiğini anlatan Kick- Boks şampiyonu Vedat Hödük başarı çıtasını hep bir yukarı çıkararak devam etmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!