Şehzade Orhan kimdir? İşte Şehzade Orhan'ın hayatı hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Şehzade Orhan kimdir İşte Şehzade Orhanın hayatı hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 10:25

Şehzade Orhan’ın hayatı bir dizi projesiyle yeniden gündeme geldi. 15. Yüzyılda yaşayan Şehzade Orhan İstanbul düştükten sonra keşiş kılığında şehri terk etmeye çalışırken yakalanıp idam edildi. İşte Şehzade Orhan’ın hayatına ilişkin diğer detaylar!

Haberin Devamı

Beşinci Osmanlı padişahı I. Mehmet'in (Çelebi Mehmet) ağabeyi olan ve kızk ardeşi Sultan Fatma Hanım ile birlikte Bizans'a rehin olarak yollanan Şehzade Kasım Çelebi'nin oğlu Orhan Çelebi ya da Şehzade Orhan, 1412 yılında doğdu.

Bizans İmparatorluğu sürekli Orhan Çelebi'yi Anadolu’ya gönderip ayaklanma çıkartma tehdidinde bulunuyor, bunun yapılmaması karşılığında Osmanlı'dan haraç alıyordu. Fatih Sultan Mehmed, bu parayı son iktidarı döneminde kesti. Orhan Çelebi, İstanbul'un II. Mehmed tarafından kuşatılması sırasında 600 kadar adamı ile şehrin Osmanlıya karşı savunmasında yer aldı. Adamlarını Yedikule'nin deniz tarafındaki surları ile Yenikapı'ya doğru olan sur silsilesinde konuşlandırdı. Şehzade Orhan İstanbul düştükten sonra keşiş kılığında şehri terk etmeye çalışırken yakalanıp idam edildi.

BAKMADAN GEÇME!