Prenses Sofia’yı canlandıran Alma Terziç kimdir, kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Prenses Sofia’yı canlandıran Alma Terziç kimdir, kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2019 12:09

Alma Terziç, Prenses Sofia karakteriyle dikkatleri üzerine çekti. Kuruluş Osman’da Prenses Sofia’yı canlandıran Alma Terziç, Hollywood yıldızı Angelina Jolie tarafından yazılan ve yönetilen Kan ve Aşk adlı sinema filminde oynamıştı. Peki, Alma Terziç kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

11 Temmuz 1987 tarihinde Yugoslavya’da dünyaya gelen Alma Terziç aslen Boşnak’tır. Bosna savaşı başladığında 5 yaşında olan Alma Terziç’in oldukça zor bir dönem yaşadığı öğrenildi. Savaşın hüküm sürdüğü yıllarda saklanmak zorunda kalan Alma Terziç’in oyunculuk kariyeri ise Yugoslavya'yı paramparça eden, kardeşi kardeşe düşman eden iç savaştan sonraki süreci anlatan "Kar" adlı sinema filmi ile başladı.

2011 yılında senaryosu ünlü Hollywood yıldızı Angelina Jolie tarafından yazılan ve yönetilen “In the Land of Blood and Honey” adlı sinema filmiyle dikkatleri üzerine çekti. Başrollerini Mehmet Aslantuğ ve Fahriye Evcen’in paylaştığı “Veda” dizisinde Eirene karakterini canlandırdı. 2013 yılında “Öyle Sevdim ki Seni” sinema filminde oynadı.

2014 yapımı “Şeref Meselesi” dizisinde Kerem Bursin, Şükrü Özyıldız ve Yasemin Allen ile birlikte yer aldı.

 

BAKMADAN GEÇME!