Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni bölüm öncesi 2. bölüm fragmanında iktidar mücadeleleri başlıyor!

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni bölüm öncesi 2. bölüm fragmanında iktidar mücadeleleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 15:31

Muhteşem Yüzyıl Kösem yayınlanan 2. bölüm fragmanıyla izleyenlere aksiyon dolu bir bölüm yaşatacak. Fox TV ekranlarının sevilen dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni bölümüyle bu akşam ekranlarda olacak. Heyecan seviyesi yüksek olan Osmanlı dizisinin yeni bölümünde oldukça ilginç anlar yaşanacak. Yeni bölümde anne oğul iktidar mücadelesinde karşı karşıya geliyor! İsyancıların saraya yürüdüklerini öğrenen Sultan Murad, ayak divanı yapıyor. İşte, Muhteşem Yüzyıl Kösem 2. bölüm fragmanıyla sizlerle.

Haberin Devamı

Muhteşem Yüzyıl Kösem 2. bölüm fragmanı izleyicilerle buluştu. Tarih konulu diziseverleri büyüleyen Muhteşem Yüzyıl Kösem, 2. bölüm fragmanında taht kavgaları damga vuracak. Bir yandan saray içindeki sıkıntılar, diğer taraftan isyancılara karşı savunma yapmak zorunda olması, Dördüncü Murad'ı bazı kararlar almaya zorlar. Bu kararlar Kösem'i hiç memnun etmeyecektir. İşte Muhteşem Yüzyıl Kösem 2. bölüm fragmanı ve tüm detayları

MUHTEŞEM YÜZYIL 2. BÖLÜM FRAGMANINDA NELER YAŞANACAK

Muhteşem Yüzyıl Kösem’de bu hafta anne oğul iktidar mücadelesinde karşı karşıya geliyor! İsyancıların saraya yürüdüklerini öğrenen Sultan Murad, ayak divanı yapar. Ulema, yeniçeri ve sipahilere Kur-an’a el bastırıp, sadakat yemini ettirir. Sultan Murad, iktidarın tek sahibi olduğunu herkese ilan eder. Tüm haremin gözü önünde, naibeliğine son verildiğini öğrenen Kösem büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Oğlunun kendisine ihanet ettiğini düşünür. Ancak devlet idaresini öyle kolay bırakmaya niyeti yoktur.

Haberin Devamı

SON BÖLÜMÜNDE NELER YAŞANMIŞTI?

Saltanat Naibesi Kösem Sultan, imparatorluğu oğlu Sultan IV.Murad adına yönetmektedir. Sultan Murad, saltanatı devralıp, nizamı sağlamak ister. Ancak hainler isyanla karşılık verir. Devletin içine kadar giren hainler yüzünden ülke karışmış, Osmanlı bir felaketin eşiğine gelmiştir. Sultan Murad, mutlak iktidarını kurmak için yeni kararlar alır. En mühimi ise Validesi Kösem Sultan’ın naibeliğine son vermektir... Osmanlı tarihinde ilk kez iktidar savaşı, bir anne ile oğulu karşı karşıya getirecektir. Bu sırada, Macar Prensesi Faria Bethlen, amcasının gasp ettiği tahtı geri almak için Sultan Murad’a sığınır. Büyük bir sırrı da beraberinde getirir. Faria, sığınmak için geldiği Sultan Murad’a aşık olacağını, ona evlatlar vereceğini, bu aşk uğruna yanıp küle döneceğini bilmiyordur... Sultan Murad, imparatorluğu eski ihtişamına kavuşturmak için yangınlardan, isyanlardan, savaşlardan geçecektir... Bağdad ve Revan’ı fethederek zaferler kazanırken; kardeşlerinin ölümüne hükmetmek zorunda kalacak, evlatlarını kaybedecek ve iktidarın bedelini en ağır şekilde ödeyecektir...

Haberin Devamı

OYUNCU KADROSU

Nurgül Yeşilçay, Farah Zeynep Abdullah ve Metin Akdülger’in başrol oynadığı dizinin ikinci sezonunda Sultan Murad döneminin iki renkli ismi Evliya Çelebi ve Hezarfen Çelebi de var.

Necip Memilli’nin yollara aşık Evliya Çelebi olarak izleyiciyle buluşacağı “Muhteşem Yüzyıl Kösem”de, tek hayali uçmak olan Hezarfen Çelebi’yi; Ushan Çakır canlandırıyor.

Dizinin hikayesinde Sultan Murad’la birlikte eğitim gören ve çocukluklarından bu yana arkadaş olarak tasvir edilen Evliya ve Hezarfen; Sultan Murad’ın yükseliş döneminde de her zaman onun yanında olacaklar.

İşte dizi oyuncuların tamamı;

Nurgül Yeşilçay (Kösem Sultan), Farah Zeynep Abdullah (Farya), Metin Akdülger (IV.Murad), Caner Cindoruk (Silahtar Mustafa), Aslı Tandoğan (Gevherhan), Necip Memili (Evliya Çelebi), Engin Benli (Sinan Paşa), Ushan Çakır (Hezarfen), İsmail Demirci (Kemankeş), Metin Belgin (Ahizade), Ece Çeşmioğlu (Atike), Leyla Feray (Ayşe), Hakan Şahin (Hacı Ağa), Şener Savaş (Halil Paşa), Murat Atik (Rahip Cornelius), İdil Yener (Lalezar), Mustafa Kırantepe (Beynam Ağa), Yiğit Uçan (Şehzade Beyazıd), Rıdvan Aybars Düzey (Şehzade İbrahim), Doğaç Yıldız (Şehzade Kasım) ve Şemsi İnkaya (Yahya Efendi)

 

BAKMADAN GEÇME!