Mehmed Bir Cihan Fatihi son bölümüne kararlar damga vurdu.. İşte yeni bölüm fragmanı

Güncelleme Tarihi:

Mehmed Bir Cihan Fatihi son bölümüne kararlar damga vurdu.. İşte yeni bölüm fragmanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 09:49

Mehmed Bir Cihan Fatihi son bölümü ile izleyicileri ekran başına kilitledi. Devletin başına Şehzade Orhan'dan önce geçmeyi başaran Sultan Mehmed Han, Orhan'ın meydana getireceği sıkıntılara mani olmak için onu yakınına getirmeyi amaçlamıştır. Mehmed Bir Cihan Fatihi son bölümünde ekrana gelen olayların ardından yeni bölüm fragmanında ise Sultan Mehmed Han'ın girişimleri yeni fetih öncesi yeni planları izleyicilerle buluşacak. İşte, Mehmed Bir Cihan Fatihi yeni bölüm fragmanı ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Mehmed Bir Cihan Fatihi salı akşamı yayınlanan 2. son bölümü ile ekranlara geldi. Yayın hayatına geçtiğimiz hafta başlayan Mehmed Bir Cihan Fatihi, 2. bölümünde yine izleyicileri ekrana kilitledi. Çandarlı Halil Paşa ve İshak Paşa başta olmak üzere çevresinde kuyusunu kazma girişiminde bulunan isimleri en yakınında tutan Fatih, Bizans'ın gönderdiği Eleni içinse akıl dolu bir plan kurmuştur. İşte, heyecan dolu dakikaların yaşandığı Mehmed Bir Cihan Fatihi son bölümü ve yeni bölüm fragmanı hakkında detaylı bilgiler

SULTAN MEHMED HAN DÜZENİNİ KURUYOR

Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin son bölümünde Sultan Mehmed, tahta çıkışının ardından ilk olarak Yeniçeri'nin Culüs Bahşişi'ni vermeye koyulmuştur. Çandarlı Halil Paşa'nın büyük bir korkuyla izlediği Sultan Mehmed, 12 yaşından sonra ilk kez çıktığı Yeniçeri'ye kendisini kabul ettirmiştir. Bundan sonrası için yapılması gereken ise Çandarlı Halil ve İshak Paşa'ya otoritesini kabul ettirmek olacaktır. Bizans'ın telkinleriyle Osmanlı Devleti'nin başına geçebileceğine inanan Şehzade Orhan, bunu başaramayacağını anlayınca Bizans'ın bir kalesine sığınmıştır. Peşinden giden Delibaş ve ordusu, yiğitçe kaleye girerek Orhan'ı kıskıvrak yakalamıştır. Tam bu esnada Bizans İmparatorluğu'nun kralı kalenin önüne gelerek Delibaş'ın Orhan'ı kendilerine vermesini talep etmiştir. Ancak Delibaş'ın Orhan'ı teslim etme gibi bir niyeti yoktur. Tam bu esnada Sultan Mehmed Han ve ordusu da kalenin etrafına gelmiştir. Tam cenk meydanında hareketlilik başlamışken Çandarlı Halil Paşa'nın gönderdiği uç beyleri, Sultan Mehmed Han'ın önüne geçmiştir.

Haberin Devamı

SON BÖLÜMÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İLK BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Şehzade Mehmed, babası Murad Han’ın vefatından sonra tahta çıkmak üzere Manisa’dan, Edirne’ye yola çıkar. Tahtın bir diğer adayı olan Şehzade Orhan ise bu sırada Konstantiniyye’dedir. İmparator Konstantinos, Şehzade Orhan’ı Osmanlı’nın başına geçirmek ister ve Edirne’ye gönderme kararı alır. Edirne’de onları bekleyen Çandarlı Halil Paşa’nın taht mücadelesinde kimi destekleyeceği Osmanlı’da yeni bir dönemin başlamasına yol açacaktır.

Haberin Devamı

Şehzade Orhan'ın zamanında yetişememesi ve Mehmed'in akıllıca kurduğu plan, onun Edirne semalarına daha erken gelmesiyle sonuçlanmıştır. Nitekim Mehmed ve arkasından gelen destek birlikleri, saraya ilk adımlarını atmışlardır.

Şehzade Orhan'ın Edirne'ye gönderilmesinde ise bir neden vardır. Mehmed Bir Cihan Fatihi 1. Bölümde Şehzade Orhan, Bizans'ın büyük bir dertten kurtulması için fırsata dönüşür.

Murad Han'ın ölümünün ardından paşalar son kozlarını oynar. Şehzade Orhan'a haber göndererek tahtın sahibi  olması için gelmesi gerektiğini söyler. Mehmed'in tahta oturmasına çekinen Konstantinos, bu plana sıcak bakar ve Orhan'ı göndermek zorunda kalır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!