Kızım dizisinin Demir'i Buğra Gülsoy kimdir? Kaç yaşındadır?

Güncelleme Tarihi:

Kızım dizisinin Demiri Buğra Gülsoy kimdir Kaç yaşındadır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 20:32

19 Eylül'de birinci bölümüyle ekranlara gelecek olan Kızım dizisinde ‘Demir’ karakterini canlandıran Buğra Gülsoy'un kim olduğu merak konusu oldu. Daha öce birçok dizi projesinde yer alan Buğra Gülsoy'un kim olduğunu, özel yaşamını ve kariyerini merak eden vatandaşlar, Buğra Gülsoy'a dair merak ettikleri detayları sorguluyor. Peki, Kızım dizisinin Demir'i Buğra Gülsoy kimdir?

Haberin Devamı

Fatmagül'ün Suçu Ne, Kuzey Güney ve Aşk Yeniden gibi birçok projede yer alarak diziseverler tarafından tanınan Buğra Gülsoy, rol aldığı projelerdeki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. İşte, Kızım dizisinin Demir'i Buğra Gülsoy hakkında tüm detaylar...

22 Şubat 1982 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Buğra Gülsoy, ilk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlamıştır. 13 yaşında ilk sahne deneyimini yaşamıştır. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin mimarlık bölümünden 2004 yılında mezun olan Buğra Gülsoy, Kıbrıs'ta bulunduğu süre içerisinde Kıbrıs Devlet Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda rol almış, aynı zamanda kısa film yönetmenliği ve oyunculuk da yapmıştır. Bu filmler; Trio, Heterotopya, İnsan Üçleme, Alt Üst, Nar Yarası ve Mutlu Sondur.

Haberin Devamı

Kıbrıs Film Derneğinin kurucularından biri olan Gülsoy, aynı zamanda Uluslararası Kıbrıs Kısa Fim Festivali'nin proje tasarımcısı ve direktörüdür. Birleşmiş Milletler Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen bir yarışmada filmcilik üzerine eğitim aldı. İlk kez 2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan "Hepimiz Birimiz İçin" adlı dizi filmin başrol oyuncusu olarak "Nazım" karakteri ile Türk izleyicilerinin karşısına çıkan oyuncu, dizinin ardından yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül`ün yaptığı "Güneşi Gördüm" filminde "Berat" karakteriyle beyazperdeye adım attı. Ardından Atv'de yayınlanan "Unutulmaz" adlı dizide "Tolga" karakterini canlandırdı.

Derviş Zaim tarafından yönetilen ve ilk gösterimi 2010 Altın Portakal Film Festivali'nde yapılan ve 2011 yılında gösterime girmiş olan "Gölgeler ve Suretler" isimli filmde "Ahmet" isimli bir Türk gencini canlandırmıştır. Kanal D'de yayınlanan "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisinde bir sezon boyunca "Vural" karakterini canlandırmıştır. Kanal D'de yayınlanan, "Kuzey Güney" isimli dizide Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolleri paylaşmış ve bu dizide "Güney Tekinoğlu" karakterini canlandırmıştır.

Sonrasında TRT 1'de yayınlanan "Eski Hikaye" dizisinde başrol oynamıştır ve "Mete" karakterini canlandırmıştır. 2015 yılının Şubat ayında FOX TV'de başlayan "Aşk Yeniden" adlı dizide "Fatih Şekercizade" rolünü oynamış ve Özge Özpirinçci ile başrolü paylaşmıştır. Kendisi gibi dizi ve film oyuncusu olan Burcu Kara ile 2011 yazında evlenmiş; 2 Ağustos 2012 tarihinde boşanmıştır. Başarılı oyuncu son olarak Kızım dizisinde Demir karakterine hayat verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!