Hayatta bedelsiz bir şey yok

Güncelleme Tarihi:

Hayatta bedelsiz bir şey yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 16:27

Ferdi Sancar, “Koca Koca Yalanlar”da Şahin olarak izleyici karşısına çıkıyor. Evli olmasına rağmen sürekli çapkınlık peşinde koşan Şahin’in yaptıklarını doğru bulmadığını dile getiren oyuncu, “Biz bu projede yanlış yapmayı tercih ettiğinde ödenecek bedelleri anlatıyoruz. Hayatta bedelsiz bir şey yoktur” diyor.

Haberin Devamı

◊ Bugüne kadar birçok projede yer aldınız ancak sizin hakkınızda çok az şey biliniyor. Biraz kendinizden bahseder misiniz?
- Set hayatına adım atalı, 27 yıl oldu. Ekranla ilk tanışmam “Mahallenin Muhtarları” dizisinde çocuk oyuncu olarak yer almaktı. Sonrasında benim için tiyatro dönemi başladı. 2009 senesinde bir reklam projesiyle Kristal Elma Ödülü’nü aldım sonra sinemaya adım attım. Yaklaşık 27 sinema filminde yer aldım. İlk dizi projem rahmetli Galip Tekin eserlerinden oluşan “Acayip Hikâyeler” oldu. Daha sonra “Babam Sınıfta Kaldı”, “Ölene Kadar” ve “Aslan Ailem” dizilerinde rol aldım. Ve şimdi de “Koca Koca Yalanlar”da Şahin olarak seyircimizin karşısındayım.
◊ “Koca Koca Yalanlar” izleyici tarafından çok sevildi, reytinglerde hep üste sıralarda. Bu başarıyı bekliyor muydunuz?
- Teşekkür ederim. Hakikaten güzel bir proje oldu. Böyle olacağını tahmin etmek değil ama temenni ediyordum demek daha doğru olur. Çünkü benim hayatımda tahminden ziyade, temenni ve dilekler çok daha önemlidir.
◊ Dizide Şahin olarak izleyici karşısına çıkıyorsunuz. Şahin karakterini kabul etmenizdeki sebep neydi?
- Şahin karakterinden önce projeye sıcak baktım. Öncelikle gerçek ve samimi bir hikaye oluşu beni etkiledi. Yapım ekibinin ve ayrıca es geçemeyeceğim hocalarımızın önce bana yani Ferdi’ye sonra Şahin’e olan inançları bu rolü üstlenmemde beni son derece motive etti. Umarım seyircimize de aynı samimiyeti aktarmayı başarıyorumdur.
◊ Şahin, evli olmasına rağmen sürekli çapkınlık peşinde... Gerçek hayatta Şahin gibi birini tanıdınız mı hiç?
- Bir dizi karakteri olmasına rağmen Şahin’e benzer tarafları olan insanlar mutlaka vardır etrafımda. Bence sadece benim değil, herkesin tanıdığı Şahinler vardır gerçek hayatta.

Hayatta bedelsiz bir şey yok


KARAKTERİ ÖNCE
İÇİMDE YAŞIYORUM
◊ Siz Şahin’in yaptıklarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Pek çok noktada yaptıklarının doğru bulmuyorum tabii ki. Zaten aslında amaç da bu. Biz bu projede doğru yaptığında ya da yanlış yapmayı tercih ettiğinde elde edilecek sonuçları, ödenecek bedelleri anlatmaya çalışıyoruz.
◊ Sizce her yalan bir gün açığa çıkar mı?
- Hayatta bedelsiz bir şey yoktur. Gece başını koyduğun yastık sorar hesabını. İçin rahatsa, vicdanın ‘tamam’ diyorsa, ancak tamamdır.
◊ Bir role hazırlanırken gözlem yapıyor musunuz?
- Yok yapmıyorum. Ben bir karakter çıkartırken önce o karakterin acılarını, üzüntülerini yaşıyorum içimde. Sonra onu mutlu etme yollarını buluyorum. Kendi içimde çözümleyip, hayat veriyorum.
◊ Partneriniz Selen Uçer ile çok uyumlu gözüküyorsunuz, oldukça eğlenceli sahneler izliyoruz...
- Selen’le çok iyi anlaştık, gerçekten çok şanslıyım. Partner çok önemli ama daha büyük bir şans varsa o da bu kocaman ekiple bir araya gelmek. Birçoğumuz birbirimizi sima olarak tanıyorduk ama ilk sete çıktığımız gün dahil sanki yıllardır aynı setteymişiz, sanki yıllarca beraber oynamışız gibi hissettik.
Bütün ekip arkadaşlarıma ve ayrıca projenin cast’ını yapan kardeşlerime ve bu aileyi bir araya getiren herkese teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Planlı değilim kaderciyim

Haberin Devamı

◊ Hayat görüşünüz haline gelen bir düşünceniz, davranışınız var mı?
- Sadece insanız ve iyi olmak zorundayız. Diğer canlılardan farkımız sadece akılsa, neden iyi düşünmeyelim, neden iyi olmaya çalışmayalım? Doğuyoruz, yaşıyoruz ve mutlak son, ölüyoruz. Öyleyse yaşamımızın sonuna dek sevelim her şeyi. Bizi o kurtaracak çünkü.
◊ Planlı mısınız yoksa akışına mı bırakırsınız?
- Planlı değilim, kaderciyim diyebilirim. Yaşadığım her şeyin bir sebebi olduğuna inanırım. O yüzden yaşamı geldiği gibi kucaklıyorum ve yaşadığım iyi ya da kötü her şeye saygı duyuyorum.
◊ Set dışındaki vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Köpeklerimle yaşıyorum. Müzik aletlerimle haşır neşirim. Bir de ahşap maket yapımıyla uğraşıyorum. Deniz en büyük tutkularımdan biri.

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!