Hamdi Alkan kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Güncelleme Tarihi:

Hamdi Alkan kimdir Kaç yaşında ve nereli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 11:35

Son dönemde verdiği kilolar nedeniyle sık sık magazin basınının gündeminde olan Hamdi Alkan'ın özel yaşamı ve kariyeri merak konusu oldu. 1990’lı yıllarda rol aldığı 'Reyting Hamdi' adlı komedi programı ile hafızalara kazanan Hamdi Alkan hakkında bilgi edinmek isteyen televizyonseverler internette araştırma yapıyor. Peki, Hamdi Alkan kimdir? Hamdi Alkan kaç yaşında ve nereli?

Haberin Devamı

Bir dönem yayınlanan "Reyting Hamdi" adlı programla adını duyuran Hamdi Alkan'ın kim olduğu son dönemlerde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Hamdi Alkan'ın kariyerini ve özel hayatını merak eden vatandaşlar, Hamdi Alkan hakkında internette araştırma yaparak, ünlü oyuncu ve yönetmen hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte, Hamdi Alkan hakkında merak edilen her şey...

HAMDİ ALKAN KİMDİR?

1967 yılında Hatay'da dünyaya gelen Hamdi Alkan, ilkokul, ortaokul ve liseyi Antakya‘da okudu. Daha sonra İstanbul’a gelerek Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde eğitim aldı. İlkokul sıralarında tiyatro ile ilgilenmeye başlayan Hamdi Alkan, 1990’lı yıllarda TRT’de başlayan "3 aşağı 5 yukarı" adlı programla TV dünyasına adım attı. TRT’de ve birçok özel kanalda skeçler ve komedi programları yapan Hamdi Alkan, "Reyting Reyting" "Reyting Hamdi" ve "Hamdi Alkan TV" adlı komedi programlarını yapmaya devam etti.

Haberin Devamı

2004 yılında Show TV’de Türkiye'nin Yıldızları yarışması projesini yaptı. 2007 yılında "Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım" sinema filminin yönetmenliğini üstlenen Hamdi Alkan, 2009 yılında Turgut Özakman'ın senaryosunu yazdığı ve başrollerinde Halit Ergenç, Çetin Tekindor, Batuhan Karacakaya, Canan Hoşgör ve Tolga Savacı'nın yer aldığı "Dersimiz Atatürk" filmini de yönetmiştir.

"O Hayat Benim" dizisinin de yönetmen koltuğunda oturan Hamdi Alkan Hayat Bazen Tatlıdır, Gurbette Aşk, Aşk Emek İster, Kendimize Doğru, Öğretmen Kemal, Arka Sıradakiler ve En İyi Arkadaşım gibi pek çok sevilen projede yönetmen olarak yer almıştır.

1989 yılında Canan Hoşgör ile evlenen Hamdi Alkan'ın bu evlilikten Zeynep ve Ayşe adlarında iki kızı vardır. Hamdi Alkan, 1999 yılında eşi Canan Hoşgör’den boşandı, daha sonra 2006 yılında tekrar evlendiler. 2012 yılının Mart ayında tekrar boşandılar. 24 Nisan 2014 tarihinde Selen Görgüzel ile Roma’da dünya evine giren Hamdi Alkan yakın zaman önce verdiği fazla kilolarla magazin basınında gündem olmuştu.

1990'lı yıllardan beri çok sayıda filmde yapımcı, senarist, yönetmen ve oyuncu olarak yer alan Hamdi Alkan, son olarak 2018 yılının Temmuz ayında başlayan "Geleceğin Starı" adlı yarışmanın jüri üyeleri arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!