Game Of Thrones ekibiyle Londra’da buluştuk, tüyolar aldık: Hazır olun yedinci sezonda çıtayı çok yükseğe çektik

Güncelleme Tarihi:

Game Of Thrones ekibiyle Londra’da buluştuk, tüyolar aldık: Hazır olun yedinci sezonda çıtayı çok yükseğe çektik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 15:27

Bu bir dünya rekoru: Yeni sezon fragmanı 24 saatte bütün sosyal medya platformlarında yaklaşık 67 milyon kez izlendi. Yani, hiçbir dizi daha önce böyle beklenmedi. Efsane dizi ‘Game of Thrones’un yedinci sezonuyla kavuşmamıza altı pazar kaldı. Hasreti biraz da olsa dindirmek için Londra’da bir kısım oyuncusuyla buluştuk: “Yedi bölümde 10 bölümlük malzeme var.”

Haberin Devamı

Nasıl oldu da dünyanın en çok izlenen, en çok beklenen dizisi oldu ‘Game of Thrones’?
John Bradley (Samwell Tarly): İnsanlar sıkıntılı dönemlerde dramaya sığınıyor. Çünkü aynı sıkıntıların daha önce de çekilmiş olduğunu görmek onların aşılabileceğini de görmek demek. Shakespeare’in bu kadar çok sahnelenmesinin nedenlerinden biri de bu. Trump’lar, muhafazakârlar, yüksek serçeler, iktidarın şaşaasına kapılanlar hep vardı. Tarihe bakıp da karanlık dönemlerin atlatıldığını görmek iç rahatlatıyor.
Sophie Turner (Sansa Stark): Fantastik unsurlarla insani unsurlar çok dengeli. Bir kaçış sağlayacak kadar fantastik ama insani ilişkileri göz ardı etmeyecek kadar da gerçekçi.
Liam Cunningham (Davos Seaworth): Herkesin ilgisini çekecek çok fazla hikâye var. Doğanın insanları nelere zorladığını görüyoruz mesela. Sonra iktidar denen uyuşturucunun makul sayılabilecek insanları, mesela Cersei’yi ne hale getirdiğini izliyoruz. Hikâyenin manipülatif özelliği de harika. Arya, rol modeli olarak gösteriliyor; yahu kız seri katil, öldüreceklerinin listesi var! Melisandre’nin son sezonda 200 yaşının tüm yüküyle yalnız, yorgun bir yaşlı kadın olarak yatağa girip üzerine yorganı çektiği tüyler ürpertici sahneyi hatırlıyor musunuz? İşte bu diziyi insani bir hale getiren bu detaylar.

Haberin Devamı

Game Of Thrones ekibiyle Londra’da buluştuk, tüyolar aldık: Hazır olun yedinci sezonda çıtayı çok yükseğe çektik

Geçen yıl yüzümüze baka baka “Jon Snow geri gelmeyecek,” diye yalan söyledikten sonra yine karşımıza gelmeniz cidden iyi cesaret.
Liam Cunningham: Yalan söylemedik!
Carice van Houten (Melisandre): Geri geleceğini söylemedik sadece.
Liam Cunningham: Benim bir sihirbaz arkadaşım var, hep sorarım numaralarının sırrı ne diye. Der ki “Numaralarımın sırrını anlatmak bir perinin kanatlarını koparmaya benzer.” Çok haklı. Melisandre’nin Jon Snow’u geri getireceğini söylemek de aynı şey olurdu. Sophie Turner, sezon sonunda Kit Harington’a “Seni çok özleyeceğim” diye ağlamaklı mektuplar yazdı. Kit, Sophie’yi 13 yaşından beri tanıyor, kendini çok kötü hissetti ama yine de söylemedi geri geleceğini. Sizin için üzülemeyeceğim doğrusu.

Haberin Devamı

Bu sezon 10 değil de yedi bölüm olacak diye üzülen hayranlara ne dersiniz?
John Bradley: Kazıklanmayacaksınız, yedi bölümde 10 bölümlük malzeme var. Malzeme olmadığından yedi bölüm çekmiş değiliz.
Pilou Asbek (Euron Greyjoy): Gelecek sezonun tamamı ‘Battle of Bastards’ (altıncı sezon, dokuzuncu bölüm) gibi nefes kesici. 10 bölümü altı -- yedi ayda çekerken, bu kez yedi bölümü aynı sürede çektik. Çıta çok yükseldi yani.
Liam Cunningham: Dizinin ritmi çok farklı bu sezon. Son sezonda nerede kaldığımızı hatırlayın. Gecenin Kralı ve ordusu yolda, Daenerys yolda, ne olacağını tahmin etmek için çok fazla düşünmeye gerek yok aslında.

Game Of Thrones ekibiyle Londra’da buluştuk, tüyolar aldık: Hazır olun yedinci sezonda çıtayı çok yükseğe çektik

Haberin Devamı

Sansa Stark’ı canlandıran Sophie Turner: Senaristler yalancı çoban gibi, sürekli sahte ölüm senaryosu yazıyorlar 

Sansa’ya veda etmeye başladınız mı?
-Altıncı sezon başından beri kendimi hazırlamaya başladım aslında. Benim için sanki aileden birini kaybetmişim gibi olacak. Onunla birlikte büyüdüm ben. Onu oynarken kendimi daha güçlü, olduğumdan çok daha yüksek bir yerde hissediyordum. Bu hissi özleyeceğim. Ailemi, kardeşlerimin hepsini özleyeceğim aslında. İlk işte çıtayı çok yükseğe koyduk, bundan sonraki işlerimin ‘Game of Thrones’ ayarında olamayabileceği düşüncesinden çok korkuyorum.

Yeni bölüm senaryosu gelince neler hissediyorsunuz?
-Kesinlikle korku. Her sayfayı “Ölümüm burada mı” diyerek çeviriyorsunuz bir kere.

Haberin Devamı

Bütün karakterlerin ortak korkusu “Acaba bu bölüm ölüyor muyum?” galiba.
-Evet öyle. Ama biraz da yalancı çoban hikâyesine döndü artık iş. David (Benioff) ve Dan (B. Weiss) habire sahte ölüm sahneleri yazıyorlar oyunculara. Artık ölüm sahnesi görünce, “Anlat, anlat heyecanlı oluyor” diyerek inanmıyorum. Bazen de gerçek oluyor tabii bu sahneler. Mail gelince senaryoyu en önce okuyup her şeyi öğrenen kişi olma yarışı var aramızda. Okumayanların yüreğini ağzına getiriyoruz “Ya, çok üzüldüm, ölüyorsun,” filan diye..

Game Of Thrones ekibiyle Londra’da buluştuk, tüyolar aldık: Hazır olun yedinci sezonda çıtayı çok yükseğe çektik

Sansa’nın Cersei’le ilişkileri başlarda daha farklıydı. Bu iki karakter birbirine artık daha çok benziyor Sansa büyüdükçe.
-Cersei, Sansa’da gençliğini görüyor bence.. İkisi de aşırı derecede aile odaklı ve ikisi de sevdikleri için her şeyi yapar. Sansa’nın Cersei’leştiğini görüyorum. Ailesine yöneltilen tehditler delirtiyor onu. Günün sonunda o da ne yapıyorsa sevdiklerini kaybetmekten korktuğu için yapıyor. Acımasız, sadist, şeytani bir katil olması gerekse bile.

Haberin Devamı

Son sezon dokuzuncu bölümdeki savaştan, ‘Battle of Bastards’dan hemen sonra Sansa’nın Jon’a bakışını nasıl okumalıyız?
-Littlefinger’ın bakışını da atlamayalım. “Demedim mi,” der gibi bakıyordu. Sansa da bunu kabul etmiş gibiydi. Jon Snow’u savaş planının doğrusunun bu olduğuna inandırmak için o kadar uğraştı ve Jon onu dinlemedi, sonunda Snow’u Sansa kurtardı. Jon Snow Kuzeydeki Kral, Sansa da artık kime sadakat duyacağını düşünmeye başladı.

Başınızdan çok korkunç şeyler geçti, çekimler sırasında en rahatsız olduğunuz an hangisiydi?
-Setteki herkes sizi rahat ettirecek şekilde çalışıyor. Tabii beşinci sezondaki tecavüz sahnesi rahatsız ediciydi, mesela banyoda Sansa’nın çıplak olduğu sahnelerde çok rahatsız olacağımı düşünmüştüm ama bir tür vücut çorabı gibi bir şey giydirdiler, çok rahat ettim.

NOTLAR

Hodor geri mi geliyor?

-- HBO’nun kuralları bir hayli sert: Değil oyuncularla fotoğraf çektirmek, selfie bile çekmek yasak... O yüzden etkinlikten sadece ‘onaylı’ karelerle dönüyoruz, boynumuz bükük...

-- Hazırlanmakta olduğu duyurulan beş spin--off (yavru dizi) bütün oyuncuları heyecanlandırmış durumda. Liam Cunningham “Birinin adı ‘Better Call Davos’ olacak” dedi. “Bunu yazın, mesaj gereken yerlere ulaşsın” diye de ekledi.

-- Herkes dizinin yaratıcıları David Benioff ve Dan B. Weiss’a hayran. Ve hemen her oyuncu diyaloglarının kendisi için özel olarak yazıldığını düşünüyor.

-- Isaac Hempstead Wright (Bran Stark), Bran’in Hodor’u ve kurdu kaybettikten sonra tek başına kaldığını, şimdiye kadar hiçbir planının olmadığını ama artık kaybettiklerini geri almak için savaşacağını söyledi. “Hodor geri gelecek dedikoduları doğru değil yani?” dedim, bir kahkaha attı “Ben söylemedim, sen söyledin” dedi.

-- Melisandre 200 yaşını geçeli olmuş biraz.

-- Emilia Clarke (Deanerys Targaryen) dizi için sıfırdan uydurulan Valyrianca, Dothrakice ve Yüksek Dothrakice dillerinin üçünü de bayağı ciddi şekilde konuşabiliyormuş. Bir şey söylesek o dillere çevirebilirmiş hemen.

-- Aidan Gillen (Petyr ‘Littlefinger’ Baelish) dizi bitince setten hatıra olarak almak istediklerini şöyle sıraladı: “İlk sezondaki Valyrian çeliğinden hançer, bülbül biçimindeki iğnelerim, bir de kalın bir kara pelerinim vardı, o.” Isaac Hempstead Wright da dizide eline alıp da hiç savuramadığı bir kılıç almak istermiş. Uzun giysileri de çok beğeniyormuş.

-- George R. R. Martin’den bahsederken Rory McCann (Sandor ‘The Hound’ Clegane) “Belki şu an benim ölümümü yazıyordur” dedi geçti. Buradan yedinci sezonda ölmeyeceğini çıkarabiliriz sanırım.

Game of Thrones’ 17 Temmuz’dan itibaren her Pazartesi sabah saat 07.00’de Türkçe/İngilizce altyazı seçeneği ile Digiturk beIN CONNECT’te; akşam 22:.00’de ise altyazı ve Türkçe/İngilizce dublaj seçeneği ile beIN SERIES Sci-Fi’da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!