Game of Thrones 8. sezon ne zaman başlayacak? Saatler kaldı!

Güncelleme Tarihi:

Game of Thrones 8. sezon ne zaman başlayacak Saatler kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2019 15:27

Game of Thrones 8. sezon ilk bölümü ile merak uyandırdı. Yüksek maliyetli bir prodüksiyona sahip olan dizinin bölüm başı 15 milyon dolara mal olduğu ve bir sahne çekiminin 2 ay kadar sürdüğü, geçtiğimiz dönemlerde açıklanmıştı. Peki, binlerce kişinin merakla beklediği Game of Thrones 8. sezon ne zaman başlayacak? İşte, yeni sezonla ilgili spoiler içermeyen bilgiler ve bazı detaylar

Haberin Devamı

Game of Thrones, yeni sezona yine bomba gibi bir bölümle başlamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz sezon finalini heyecan dolu bir sahne ile tamamlayan Game of Thrones, izleyicilerine 8. sezonu iple çektirmişti. Peki, Game of Thrones 8. sezon ne zaman başlayacak? İşte, Akgezenleri ortadan kaldırmak için ejderha camlarının önem arz edeceği yeni sezon hakkında bazı bilgiler

GAME OF THRONES 8. SEZON NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yayınladığı fragmanlarda yeni sezon tarihine dair bilgiler veren yapımcı HBO, dizinin 14 Nisan tarihinde yayında olacağını resmi hesaplarında paylaştı. Dizinin alt yazılı versiyonu, 14 Nisan'ı 15 Nisan'a bağlayan gece 04.00'da ülkemizde canlı izlenebilecek.

SON BÖLÜMDE NELER YAŞANMIŞTI

Lannister'ların Stark ve Targaryen hanelerine verdiği ateşkes sözünü tutması gerektiğini düşünen Jamie Lannister, kuzeydeki Akgezen saldırısına karşı adamlarını hazırlamaktadır. Cersei'nin bu anlaşmanın aslında olmadığını, yalan söylediğini söylemesinin ardından tepki gösteren Jamie, hanesini terk ederek kuzeye doğru hareket etmeye başlamıştır. Diğer taraftan kuzeyde durumlar ciddi boyutlara ulaşmış ve Akgezenler ciddi ciddi saldırmaya başlamıştır.

Haberin Devamı

BU SEZONA ÖZEL BİLGİLER

10 ayda çekilen altı bölüm

Yönetmen David Nutter, “Bu sezon bölümlerinde birçok ilk var” diyor: “Bu dizinin en komik sahnesini, en duygusal sahnesini, en zorlu sahnesini bu sezonda çektim. Hele bir sahnede o kadar çok ana karakter var ki, süper kahraman filmlerine benzedi.” Kışyarı’ndaki savaş sahnesinde Jon Snow, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister, Arya Stark, Sansa Stark ve Brienne doğaüstü bir düşmanla ölümüne savaşacaklar. Sinema ve dizi âleminde şimdiye dek çekilmiş en uzun savaş sahnesi olduğunu iddia ediyorlar ve ilk kez bu kadar çok ana karakter bir arada olacak. Yönetmenlerden Miguel Sapochnik, sinema tarihinde daha uzun bir savaş sahnesi var mı diye çok aramış ama bulamamış. En yakınının ‘Yüzüklerin Efendisi: İki Kule’deki yaklaşık 40 dakikalık savaş sahnesi olduğunu söylüyorlar.
Bu kadar uzun süre boyunca izleyicinin ilgisini kaybetmemesini sağlamak için çeşitli yöntemler geliştirilmiş. Sahnenin en büyük zorluklarından biri de, ortada çok sayıda ana karakter olduğu için, hepsinin bakış açısını yansıtma gerekliliği: “Yaklaşık 20 kişi var, hepsini görmek istiyoruz. Kamera senin üstünden çekilince işin bitmiyor çünkü 10 dakika sonra yeniden sana dönecek ve sen o 10 dakikayı gerçekten oynamalısın.”

Bu sahne için tam 11 hafta boyunca sıfırın altı derecelerde gece çekimi yapmışlar. Düşünmesi bile zor geliyor: Kırsal arazide 11 hafta boyunca her gece dondurucu soğukta, yağmur, rüzgâr, sis, bileklere kadar gelen çamur, at gübresi arasında çekim yapan 750 kişi. Oyuncular yine iyi; set ekibinin çoğu günde 40 bin adımı geçiyormuş. Ekibe, sırtında “Uzun Gece’den sağ salim çıktım” yazılı ceketler dağıtılmış sonra...

Final bölümü büyük sır
Final çekimlerinin epey bir bölümü kapalı sette yapılmış, ‘6. Bölüm’ kartını takmayan kimse sete alınmamış. Oyuncuların hepsi iştah kabartıcı gibi görünen ama kesinlikle hiçbir şey söylemeyen açıklamalar yapıp duruyor. David Benioff’la birlikte dizinin yaratıcılarından olan D. B. Weiss diyor ki: “Finali izleyicilerin beğenmesini çok istiyoruz. 11 yılımızı verdik bu işe. Fakat şunu da biliyoruz ki gezegendeki herkesin aynı fikirde olması diye bir ihtimal yok. Bu durumda bize de ‘Breaking Bad’ finalinde olduğu gibi sonuç pekiyi mi yoksa yıldızlı pekiyi mi diye tartışılmasını ummak kalıyor.”

Game of Thrones 8. sezon ne zaman başlayacak Saatler kaldı

Haberin Devamı


O esnada yazar...
Dünya iki ay içinde ‘GoT’ sonrası döneme geçmeye hazırlanıyor ama George R. R. Martin, 23 yıl önce yazmaya başladığı maceranın sonuna henüz gelmedi. Hiç ummadığı bir şekilde acayip geriye düşmüş. ‘Ateşin ve Buzun Şarkısı’ serisinin ‘Kış Rüzgârları’ kitabını bitirmek için sekiz yıldır uğraşıyor. ‘Bir Bahar Rüyası’ isimli bir kitap daha var sırada. Kitaplar Jon Snow’un ölümünde kalmış durumda. Martin, dizinin yaratıcıları David Benioff ve D. B. Weiss’a hikâyeyi kabaca nasıl bitirmeyi planladığını anlatmış. Ancak kitapların sonuna gelmeden önce bile diziyle kitaplar arasında fark vardı. Dördüncü sezona kadar her sezon bir bölümün senaryosunu yazan Martin, beşinci sezondan itibaren kendini sadece kitaplarına adamış halde. Nasıl bir adanmaksa artık, yapımcıların final sezonuna konuk olma davetini bile geri çevirmiş “İrlandalara kadar gidemem şimdi, o vakti veremem” diyerek. Halbuki ilk bölümde, Daenerys’in düğününde konuklardan biriymiş.

Tabii yapımcılarla ilişkiler kopmuş değil, kitaplarda olmadığı halde Hodor’un hikâyesi ve Jon Snow’un anne-babasının kimliği tamamen Martin’le sohbetlerden derlenmiş. Daha önce kitapların, dizinin gidişatını ele vereceğinden endişelenirken işler şimdi tersine döndü; dizinin, kitapların sonunu açık edeceğinden endişeleniyorlar. Elbette George R. R. Martin de dizinin fanları gibi final sezonu için ekran başına geçecek; kitaplar için de “Daha o kadar çok işim var ki umarım ömrüm yetişir” diyor.

‘Gece Kralı’nın da lafları var

Game of Thrones 8. sezon ne zaman başlayacak Saatler kaldı


‘Gece Kralı’nı canlandıran Slovak oyuncu ve dublör Vladimir Furdik’le de konuşmuş ‘Entertainment Weekly’. Furdik diyor ki: “‘Gece Kralı’nın kim olduğunu kimse bilmiyor; asker mi soylulardan biri mi belli değil ama kendi isteği dışında ‘Gece Kralı’ olduğu belli. Ve intikam peşinde. Bu dizide herkesin bir iyi, bir kötü yanı var, ‘Gece Kralı’nın ise sadece kötü yanı.” Aslında tek bir kişinin peşindeymiş. Kim olduğunu izlerken öğreneceğiz. Fakat Jon Snow’la yüz yüze çok güçlü bir sahnesi de varmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!