Ersan Erdura kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Ersan Erdura kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 10:36

Ersan Erdura, 1960’lı yıllar biterken müzik dünyasına girdi, 1970’li yıllarda şöhreti yakaladı. Ersan Erdura, o dönemin birçok ünlü sanatçısı gibi TRT’nin rahle-i tedrisatından geçmesinden olsa gerek, şarkılarını sıfır detonasyon ile seslendirirdi. İşte Ersan Erdura’nın hayatına ilişkin bilgiler.

Haberin Devamı

15 Mayıs 1949 tarihinde Gaziantep'te dünyaya gelen Ersan Erdura, 6 yaşındayken babasını kaybetti. Bunun üzerine ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşmiştir. Anneannesinin, 11 yaşındayken aldığı bir gitar, Ersan Erdura'nın müzikle tanışmasını sağladı. 12 yaşında gitarda Vedat Biçkin, bas gitarda Talat Kunter, davulda Celal Uygun ve klavyede Hakan Tan ile Boğaziçi Orkestrası'nı kurdu.

1965 yılında Son saat gazetesinin Caddebostan'da düzenlediği yarışmada arkadaşlarıyla birlikte "En iyi orkestra" ve "En iyi solist" ödüllerini kazandı. 2 yıl sonra, 1967'de Haftasonu Gazetesi'nin düzenlediği Altın Ses yarışmasına tek başına katılan Erdura, yarışmayı kazanarak "Altın Ses Kralı" oldu.

1968'te Leyla Erdura ile evlendi. 1977'de "Çocuk Gözler - Yalnız Değilsin" isimli çalışmasını yayınladı. Bu çalışma ona, 1978'de "Türk Hafif Müziğinde Yılın Erkek Sesi" dalında Altın Kelebek Ödülü'nü kazandırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!