Diriliş Ertuğrul'un Savcı Bey'i Kerem Bekişoğlu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Diriliş Ertuğrulun Savcı Beyi Kerem Bekişoğlu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 17:08

TRT1 ekranlarında izleyiciyle buluşan Diriliş Ertuğrul'un yeni yayın dönemi başlıyor. Sevilen dizide Savcı Bey karakterine hayat veren Kerem Bekişoğlu'nun kim olduğu diziseverler tarafından merakla araştırılıyor. Peki, Diriliş Ertuğrul'un Savcı Bey'i Kerem Bekişoğlu kimdir?

Haberin Devamı

Kerem Bekişoğlu, popüler dizi Diriliş Ertuğrul'un kadrosuna dahil oldu. Bu gelişmenin ardından dizide Savcı Bey karakteri ile ekran önüne çıkan Kerem Bekişoğlu'nin hayatına ilişkin bilgiler merak konusu oldu. İşte, Diriliş Ertuğrul'un Savcı Bey'i Kerem Bekişoğlu hakkında detaylar...

2003 yılında dünyaya gelen Kerem Bekişoğlu, rol aldığı dizilerdeki sempatik rollerle diziseverlerin yakından tanıdığı bir isim. İlk olarak 2009'da Ömre Bedel dizisinde ekran karşısına çıkan Kerem Bekişoğlu, 2011 yılında da Anneler ve Kızları dizisinde rol aldı. Bekişoğlu son olarak Diriliş Ertuğrul'da Savcı Bey karakterine hayat veriyor.

SAVCI BEY KİMDİR?

Saru Batu Savcı Bey 1287 yılında Domaniç Akmeşhed-Alçay'da ölmüştü. Oğuzların Bozok kolunun Kayı Boyu’na mensup olup Ertuğrul Gazi’nin üç oğlundan ikincisidir . Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi ve Gündüz Bey’in ağabeyleridir. Her yıl ağustosun son pazarı Karaköy’de geleneksel olarak Saru Batu Savcı Bey’i anma törenleri düzenlenmektedir. 2010 yılı itibarıyla Saru Batu Savcı Bey’in şehadetinin 723.yıldönümü anma törenleri yapılmıştır.

BAKMADAN GEÇME!