Diriliş Ertuğrul 115. bölüm 2. fragmanında oba beyi er meydanında

Güncelleme Tarihi:

Diriliş Ertuğrul 115. bölüm 2. fragmanında oba beyi er meydanında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2018 15:44

Diriliş Ertuğrul yayınlanan ilk fragmanında pusuya düşürülen oba beyi, Saadettin Köpek tarafından işkence görmüştür. Salı günü yayınlanan ikinci yeni bölüm fragmanında ise oba beyi, Saadettin Köpek'le bir meydanda karşı karşıya görülmüştür. O esnada cenke tutuşan ikili, kılıçlarını birbirlerine doğrultmuştur. Peki, Diriliş Ertuğrul 115. yeni bölüm fragmanında yer alan bilgilere göre Saadettin Köpek ölecek midir? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Diriliş Ertuğrul 115. yeni bölüm fragmanında Saadettin Köpek'in bir hain olduğu konusunda fikir sahibi olmayan Günalp, oba beyine karşı gizliden bir savaş açmıştır. Diriliş Ertuğrul 115. yeni bölüm fragmanında bu durum, oba beyine eziyete kadar girmiştir. Oba beyinden canını Emir Saadettin'e teslim etmesini isteyen Günalp bey, oba beyine uyguladıkları işkence esnasında duyduklarından etkilenecek midir? İşte, Diriliş Ertuğrul 115. yeni bölüm fragmanı ve son bölümden bazı bilgiler

SAADETTİN KÖPEK'E PUSU İÇİN OTOBÜS İSTENDİ

Diriliş Ertuğrul dizisinin 115. bölümünde tarihte de var olan Saadettin Köpek karakterinin Sivas’a geleceğini öğrenen Sivaslılar, 'Köpek’e pusu kurmak için hem telefonla arayarak hem de sosyal medya üzerinden Sivas Belediyesi'nden otobüs istedi.

Taleplerin artması üzerine belediye yetkilileri sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada, “Kıymetli Yiğidolar. Diriliş dizisinin 115. bölümünde Saadettin Köpeğin Sivas Taşlıdere mevkiine geleceği ve pusu kurulması için vatandaşlarımızın Belediyemiz otobüsleri ile Taşlıdere’ye taşınacağı konusu doğru değildir. Çılgın Sivaslı Alpler. Lütfen senaryoya müdahale etmeyelim.” denildi.

Tarihte yaşamış olan Sadettin Köpek, 1239 yılında, Sivas Subaşısı Hüsamettin Karaca tarafından öldürülmüştü.

Daha önce de Kurtlar Vadisi dizisinde ölen Çakır tiplemesi için Türkiye’de birçok ilde cenaze namazı kılınmış, gazetelere taziye ilanları verilmişti.

Haberin Devamı

SON BÖLÜMDE NELER EKRANA GELMİŞTİ?

Ertuğrul ile Günalp arasındaki hesaplaşma, Ertuğrul’un Günalp’ı alt etmesi ve onu affetmesi ile sonuçlandı. Bu sırada obadan Köpek’i öldürmek üzere ayrılan Aslıhan Hatun, amacına ulaşamayıp kendi canından oldu. Obadakiler ve Turgut, Aslıhan’ın beklenmedik ölümü karşısında yıkıma uğradı. Köpek’in öldürülmeye çalışıldığını öğrenen Mahperi Hatun, yarım kalan işi tamamlamak istedi ancak Köpek, Kayraldı sayesinde saraydan çıkarıldı. Günalp, Köpek’in saldırıya uğradığını öğrenince Ertuğrul’u öldürmek için tekrar harekete geçti. Öte yandan Tekfur Kritos, Ahmet’i Nikea’ya imparatorun yanına gönderirken, Sultan Gıyaseddin ise Ertuğrul ile iş birliği yaparak Köpek’i öldürmesi için Sivas Emiri Hüsameddin Karaca’yı vazifelendirdi. Ertuğrul ve Alplar Aslıhan’ı Söğüt’e defnettikten sonra mezarı başında Saadettin Köpek’ten intikam almak için yemin etti. Ertuğrul, Hüsameddin Karaca ile bir olup Köpek’in cezasını kesebilecek mi? Aslıhan’ın intikamı alınabilecek mi? Aslıhan’ın ölümüyle sarsılan Turgut, ne yapacak? Ahmet, Tekfur Kritos’un ona verdiği görevi yerine getirebilecek mi? Marya’nın Köpek için casusluk yaptığı anlaşılacak mı? Köpek’e olan sadakati yüzünden gözlerine perde inen Günalp, Köpek’in bir hain olduğunu idrak edebilecek mi? Gıyaseddin ve Mahperi, Köpek’in önlenemez yükselişine mani olabilecekler mi? Ertuğrul ve alpların yokluğunda Kayı Obası’nın akıbeti ne olacak?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!