Çandarlı Süleyman Çelebi kimdir? Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin Süleyman Çelebi'si Erol Afşin'in hayatı

Güncelleme Tarihi:

Çandarlı Süleyman Çelebi kimdir Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin Süleyman Çelebisi Erol Afşinin hayatı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 11:00

Osmanlı Devleti'nde sadrazamlık yapmış Çandarlı Halil Paşa'nın oğlu Çandarlı Süleyman Çelebi'nin kim olduğu son günlerde merak edilmeye başlandı. Kanal D'nin iddialı yapımı Mehmed Bir Cihan Fatihi'nde yer alan tarihi karakterlerden biri olan Çandarlı Süleyman Çelebi'nin hayatı ve hakkında bilinmeyenler araştırılıyor. Sevilen dizide Süleyman Çelebi'yi Erol Afşin canlandırıyor. Peki, Çandarlı Süleyman Çelebi kimdir? Çandarlı Süleyman Çelebi'yi canlandıran Erol Afşin kimdir?

Haberin Devamı

Fatih Sultan Mehmed'in hayatını anlatan bu sezonun en iddialı dizi Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin başlamasıyla birlikte Çandarlı Süleyman Çelebi'nin kim olduğu araştırılmaya başlandı. Dizide Erol Afşin tarafından canlandırılan karakter, son günlerde en çok merak edilen ve konuşulan tarihi isimlerden oldu. İşte, Çandarlı Halil Paşa'nı oğlu Çandarlı Süleyman Çelebi ve dizide ona hayat veren Erol Afşin hakkında merak edilen her şey...

ÇANDARLI SÜLEYMAN ÇELEBİ KİMDİR?

Osmanlı Devleti'nde yaşayan önemli ve köklü bir aileye mensup olan Çandarlı Süleyman Çelebi,  1439-1453 tarihleri arasında sadrazamlık yapmış ve yaşadığı dönemde oldukça güçlü bir isim olan Çandarlı Halil Paşa'nın iki oğlundan biridir. Çandarlı Süleyman Çelebi de babası gibi bir Osmanlı devlet adamıydı. Kazaskerlik gibi önemli bir görev yapan Süleyman Çelebi, tıpkı babası gibi devlet içinde önemli bir güce kavuşmuştu.

Haberin Devamı

Babası Çandarlı Halil Paşa'nın, Bizans'tan rüşvet aldığı iddiası nedeniyle görevden azledilmesinin ardından idam edilmesi sonrası gözden düşmüş ve bulunduğu Kazaskerlik görevinden alınmıştır. Osmanlı tarihinde idam edilen ilk sadrazam olan babasının ardından 1455 yılında vefat etmiştir. Doğum yılı tam olarak bilinmemektedir.

ÇANDARLI AİLESİ

Çandarlı ailesi, yetiştirdikleri dört büyük sadrazam ile Osmanlı Devleti'nin Kuruluş Döneminde gerek askeri ve gerek idari ve siyasi alanda teşkilatlandırılmasında birinci derecede rol oynayarak büyük emekleri geçmiş, İstanbul'un fethi öncesindeki yaklaşık yüz yılın isimleriyle birlikte anılmasına yol açmış bir ailedir. Ailenin kökeni Ankara'nın Nallıhan ilçesinin Cendere köyüne uzanmaktadır. Ailede öne çıkan isimler şunlardır; Çandarlı Kara Halil Hayrettin Paşa, Çandarlı Ali Paşa, Çandarlı İbrahim Paşa ve Çandarlı Halil Paşa

EROL AFŞİN KİMDİR?

Okan Üniversitesi'nde Turizm ve Otelcilik eğitimi alan Afşin, eğitimi sırasında daha çok tiyatro çalışmaları yaptı. Ailesinin tüm karşı çıkmasına rağmen oyunculuğa direksiyon kıran Afşin, herhangi bir planı ve yabancı dili olmadan Almanya'ya gitmeye karar verdi. Folkwang Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çeşitli projelerde asistanlık yaptı. Oyuncu şu ana kadar Ballhaus Tiyatrosu, Maxim Gorki Tiyatrosu'ndaki çeşitli oyunlarda rol aldı. İlk kısa filmi ise Anthony Maras'ın 'The Palace'ı oldu. Adana doğumlu Türk oyuncu Erol Afşin Homeland'deki rolüyle uzun süre adından söz ettirmişti.

Haberin Devamı

Başarılı oyuncu adını, dünyaca ünlü dizi 'Homeland'de rol almasıyla birlikte duyurmuş, bu dizide "Utku" adından bir karakteri canlandırmıştır. Erol Afşin son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde, Sadrazam Çandarlı Halil Paşa'nın oğlu, Çandarlı Süleyman Çelebi karakterini canlandırmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!