Bu bedenin sahibi var

Güncelleme Tarihi:

Bu bedenin sahibi var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 13:32

‘Sahipli’, BluTV’nin tek tip değil, her tür izleyiciye göre içerik üreteceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Yaşadığınız hayatlar yalan. Gördüğünüz rüyalar sahte. Etrafınızdaki hiçbir şey sandığınız gibi değil. Bedenleriniz sahipli.” Afişteki o ağaç ve hemen dibindeki bir kadın yüzünü andıran çeşme görüntüsü üzerine böyle konuşuyor dış ses ve ‘Sahipli’ başlıyor. Yaşadığı felaketin ardından her şeyi geride bırakıp doğduğu köye doktor olarak dönmeye karar veren Büşra (Funda Güray) ile acılarla yoğrulmuş geçmişi yüzünden belli olan öğretmen Selim’in (Baran Akbulut) iç içe geçen hikâyeleri anlatılacak 10 bölümde. Dizinin yazarı ve yönetmeni Alper Mestçi, son dönem Türkiye sinemasının favorisi, cinli gerilim filmleri konusunda uzman sayılabilecek isimlerden biri. Her biri kendi içinde bir seriye dönüşen ‘Siccin’, ‘Musallat’, ‘Üç Harfliler’ gibi filmlerde imzası var. ‘Sahipli’de de korku türünün bütün efektlerini bolca kullanmış ve ne yalan söylemeli; zaman zaman insanı zıplatıyor da... Karanlık bir atmosfer, tekinsiz insanlar, fısıltıyla aktarılan söylentiler, küçük yerlerin insana kaçış imkânı vermeyen kıstırıcılığını hissettiriyor izleyiciye. Öldüğü varsayılan köy sakinlerinin sık sık ziyarette bulunmaları da cabası. Konu neye bağlanacak şimdiden kestirmek güç ama türün meraklılarını memnun edeceği kesin.

Haberin Devamı

Bu bedenin sahibi var

SIRLARLA DOLU HİKÂYELER

Ekranda ilk kez ‘Aşk-ı Memnu’nun Beşir’i olarak izlediğimiz Baran Akbulut’un yanı sıra Ferit Kaya, Koray Şahinbaş, Nevin Efe, Sait Genay gibi sektörde ‘no name’ tabir edilen, yani afişlerde adları en tepeye yazılmayan ama birçok dizide, filmde gördüğümüz, görünce kendimizi emin ellerde hissedip yabancılık çekmediğimiz usta oyuncularla dolu bir kadrosu var dizinin. Karakterlerin hepsinin sırlarla dolu hikâyeleri de bir bir göz önüne serilecek belli ki. Şimdilik köyde gördüğümüz tek otomobilin plakası 93 ama son jenerikten anlaşıldığı kadarıyla dizi Beykoz, Şile, Sarıyer civarlarında çekilmiş.

Her biri birbirinden ünlü oyuncuların rol aldığı ilk BluTV dizisi ‘Masum’un izleyicisini şaşırtacak bir tercih olabilir ‘Sahipli’ ama BluTV’nin tektip değil, her tür izleyiciye göre içerik üreteceğini gösteriyor. Sinemadaki örneklerine bakarsak talibi olan bir türde üretilmiş ve halihazırda geleneksel mecrada kendine yer bulamayacak bir dizinin, bir platform aracılığıyla izleyicisine ulaşabilmesi çok olumlu bir gelişme. Zaten bu platformların anlam ve önemi de burada değil mi işte?(BluTV, 10 bölüm, her cuma ikişer bölüm yayımlanacak.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!