Farah Zeynep Abdullah'ın sevgilisi Ahmet Rıfat Şungar kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Farah Zeynep Abdullahın sevgilisi Ahmet Rıfat Şungar kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 11:57

Farah Zeynep Abdullah'ın yeni sevgilisiyle samimi görüntülerinin ortaya çıkması ardından 'Ahmet Rıfat Şungar kimdir?' soruları gündeme geldi. Farah Zeynep Abdullah gibi oyuncu olan Ahmet Rıfat Şungar, 2014 yılında 'Deniz Seviyesi' filmindeki rolü ile Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştı. İşte Ahmet Rıfat Şungar hakkında detaylar!

Haberin Devamı

Başarılı oyuncu Ahmet Rıfat Şungar, zaman zaman basında yer alan haberler sonrası gündem oluyor. Ahmet Rıfat Şungar'ın kim olduğunu ve özel hayatına dair ayrıntıları merak eden hayranları, ünlü oyuncu hakkında internette araştırma yapıyor. Peki Ahmet Rıfat Şungar kimdir? Kaç yaşında ve hangi projelerde yer aldı?

Nuri Bilge Ceylan imzasını taşıyan 3 Maymun filmindeki başarısıyla dikkatleri üzerine çeken Ahmet Rıfat Şungar'ın kim olduğunu merak eden vatandaşlar internette araştırma yapıyor. Rol aldığı dizi ve filmlerde hayat verdiği karakterler sayesinde tanınan Ahmet Rıfat Şungar hakkında bilinmeyenler ve merak edilen her şeyi derledik...

AHMET RIFAT ŞUNGAR KİMDİR?

1983 yılında İstanbul'da dünyaya Ahmet Rıfat Şungar,  Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Üniversitede iktisat üzerine eğitim almak isteyen Ahmet Rıfat Şungar'ın bu isteği gerçekleşmeyince tiyatro alanına yönelmiş ve bu alanda kendini geliştirmiştir.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra "Kaybolan Yıllar" dizisinde rol alarak dizi sektörüne adım atan Ahmet Rıfat Şungar "Hatırla Sevgili" dizindeki rolü ile dikkatleri üzerine çekmiştir. İlk sinema deneyimini "Janjan" filmiyle yaşayan Ahmet Rıfat Şungar'ın kariyerine değiştiren olay ise, Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmen koltuğuna oturduğu Fransa-İtalya ve Türkiye ortak yapımı sinema filmi Üç Maymun filminde rol alması oldu.

2009 yılında Onur Ünlü'nün yönettiği "Beş Şehir" adlı sinema filminde rol alan Şungar, ayrıca sevilen gençlik dizisi ES-ES'de de başrollerde yer aldı. 2013 yılında  "Merhamet" adlı dizide rol alan Ahmet Rıfat Şungar, boş zamanlarında basketbol ve yüzme ile uğraşıyor.

Ahmet Rıfat Şungar 2014 yılında "Deniz Seviyesi" filmindeki rolü ile Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

FİLM VE DİZİLERİ

Deniz Seviyesi (2014) - Burak

Ah Neriman (2014-..) - Mert

Merhamet (2013-...) - Atıf Birsel

Kumun Tadı (2012) - Mehmet

Haberin Devamı

Sirket.c. (kısa film, 2012) - K.

Soğuk (2012) - Enver

Bir Ömür Yetmez (2011-2012) - Ömer Batur

Karadağlar (2010-2011) - Cemal

Beni Unutma İstanbul (2010) - Mirko

Es - Es (2009) - Uras

Onlar Birbirlerini Sevdiler Ama (kısa film, 2009) - Orhan

Beş Şehir (2009) - Şevket

Üç Maymun (2008) - İsmail

Asi (2008) - Yetkin

Hatırla Sevgili (2007) - Ali

Kaybolan Yıllar (2006) - Mehmet Ak

Janjan (2006) - Yusuf

BAKMADAN GEÇME!