Teknoloji ve zarafeti anlatmak için baleyi seçtiler

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji ve zarafeti anlatmak için baleyi seçtiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2010 00:00

Adidas İlkbahar/Yaz 2011 Women’s TechFit Koleksiyonu’nu geçen hafta Berlin’de dünyanın en saygın bale topluluklarından kabul edilen Staatsballett Berlin ile tanıttı. Çünkü bu seferki TechFit koleksiyonu geçen sezonlardan çok farklı. Markanın ürün müdürü teknolojiyle zarafet ve güzelliği birleştirdiklerini ve bunu anlatabilmek için disiplin ve yüksek efor gerektiren baleyi seçtiklerini söylüyor. Staatsballet Berlin dansçıları bundan böyle tüm çalışmaları sırasında onları her anlamda destekleyen TechFit Koleksiyonu’nu giyecek

ADIDAS PERFORMANCE ÜRÜN MÜDÜRÜ LINDEWE SELELE
Karın bölgesini toparlıyor kalçayı sıkılaştırıyor duruşu dikleştiriyor


İlkbahar/Yaz 2011 koleksiyonundaki en yeni konseptler neler?
- İlkbahar/Yaz kadın koleksiyonundaki en dikkat çekici yenilik, ‘Hug and Lift zone’ları sayesinde kadın vücuduna özel destek sağlayan kıyafetler. Bu yeni teknoloji karın bölgesini toparlayarak daha düz bir görünüm sağlıyor, karın ve kalça bölgesini sıkılaştırıyor. TechFit teknolojisiyse düzgün duruşu destekliyor, bu sayede tüm vücut gücünün kullanılmasına olanak tanıyor ve spor daha uzun süre yapılabiliyor. Karın bölgesindeki yapı düzleştirici bir etki yaratıyor. Katman üstü file ve sırt bölgesindeki Golden X tasarımı da koleksiyonu destekleyen detaylar arasında.

TechFit teknolojisi hakkında bilgi verebilir misiniz?
Vücudu toparlayan sıkı bir yapıya sahip ve sırt gibi önemli bölgelere destek sağlıyor. Kan dolaşımını hızlandırıyor, kadınlar spor yaparken daha fazla güç ve enerji tasarrufu elde ediyor. Çok daha uzun süre üstün performans gösterilebilmelerini olanaklı kılıyor. Spor yaparken tüm kaslarımıza doğru noktalardan gerekli desteği veriyor ve mümkün olan tüm enerjimizi kullanarak daha güçlü olmamıza imkan veriyor. Duruşumuzun düzgün olmasına yardımcı oluyor. Yaptığı baskı sayesinde, koşarken göğüslerimizi sabit tutuyor ve ayrıca bir sutyen giymemize gerek kalmıyor. Aklımız nasıl göründüğümüzde değil, sadece yaptığımız sporda oluyor. Sadece koşarken, yoga ve pilates gibi sporları yaparken de TechFit’i kullanabiliriz. Her kilo ve yapıda her kadına özgür hareket etme şansı tanıyan bu kumaşlar nefes alabilme özelliğiyle rahatlık da sağlıyor.

Neden Staatsballet Berlin’le bir işbirliği yapıldı?
- TechFit bayan kıyafetlerinde daha önce de vardı. Ancak özellikle basketbol ve futbolcuların kullanmaları sebebiyle bayanların gözündeki algısı çok erkeksiydi. Yeni sezon koleksiyonunda varolan teknolojisiyle zariflik ve güzelliği birleştiriyor. Bunu anlatabilmek için disiplin ve yüksek efor gerektiren, aynı zamanda zarafet ve güzelliğin bir arada olduğu bale seçildi. Staatsballet Berlin dansçıları bundan böyle tüm çalışmaları sırasında onları her anlamda destekleyen TechFit Koleksiyonu’nu giyecek. Üstün özellikleri sayesinde tüm dansçılar kendilerini güçlü, zarif ve güzel hissediyor. Yeni koleksiyondaki kumaşlar TechFit özelliklerine sahip ama detaylarda gizli. Bu yüzden bayanlar şıklıklarından vazgeçmek zorunda kalmıyor. Koleksiyonun ana rengiyse her renge uyum sağlayabilen siyah.

ÜNLÜ BALERİN ALESSANDRA PASQUALI
Bu kıyafetler beni destekliyor Sanki gizli bir gücü var


29 yıldır bale yapıyorum. Başladığımda küçük bir kızdım. Ve diğer arkadaşlarımın aksine balenin süslü dünyasını değil, disiplinini sevdiğim için başladım. Çünkü fark ettim ki seyircinin gördüğü o süslü dünyanın arkasında, çok sıkı bir çalışma disiplini var. Kendimi ne kadar zorlayabilirim, onu merak ettim. Çoğu küçük kız balenin o süslü havasına kapılıp başlar ama iki senenin sonrasında bırakır. Ben aradaki bu farkı görebildiğim için kendimi şanslı hissediyorum. O yüzden hala bale yapıyorum.

FİT GÖRÜNMEZSEM MORALİM BOZULUR

Adidas Women’s TechFit‘in en sevdiğim özelliği tam da ihtiyacınız olan yerde sizi desteklemesi: Göğüs ve kalça bölgelerinde. Bu bana sanki bir gücün beni tuttuğu hissini veriyor. Ama baskı hissetmeden. Çünkü bu baskı insanı yorabilir. Bu ürünlerse özgürce hareket edebilme şansınızı engellemiyor. Kesimi çok feminen. Ayrıca dizimin altında bitmesi de çok hoşuma gidiyor. Saatlerce egzersiz yapıyoruz. Aynaya baktığımda kendimi sahnedeki gibi güzel ve zarif görmek hoşuma gidiyor. Bu yüzden egzersiz sırasında ne giydiğim benim için çok önemli. Aynada ne gördüğüm çok önemli. Kendimi güzel ve fit görmezsem moralim bozulabilir. Aynı şekilde kendimi ne kadar iyi görürsem moralim o kadar yüksek olur. Tüm dünyada balerinlere bakarsanız, genelde yaşlarından daha genç ve güzel görünürler. Bunun sebebi devamlı egzersiz yapmaları ve kan dolaşımlarının hızlı olması.

GÜNDE SEKİZ SAAT ÇALIŞIYORUM

Günde sekiz saat, haftada altı gün egzersiz yapıyorum. İşimi gerçekten seviyorum. Ne kadar para kazandığım önemli değil, mutluyum. Pazar günleri gösterimiz varsa çalışıyoruz. Noel ve Paskalya tatillerimiz yok. Çünkü bu tatiller insanların bizi en çok izlemek istedikleri günler. Genelde yılda on ay çalışır, iki ay dinleriz. Dans dışında pilates yapıyorum. Bir dansçının ince ama kuvvetli görünmesi gerek. Ve pilates uzun kaslarınız olmasını sağlar. Çok ünlü bir koreograf der ki: Dansçılar çelikten kelebeklere benzer. Gerçekten de çok ince ve zarif görünürler ama çelik kadar dayanıklıdırlar. Çünkü kasları uzun ve incedir. Bu hepimizin istediği bir durum. Her hareketinizde enerjinizin kollarınızdan ve bacaklarınızdan çıktığını düşünün. Kendinizi gerin. Hissedeceksiniz.

Amy Winehouse Fred Perry için tasarladı

Fred Perry ve müzik birlikteliği yeni değil, çok eskilere dayanıyor. Efsane sanatçılar Paul Weller, Terry Hall ve Damon Albarn’dan sonra büyüleyici sesiyle müzik dünyasının önemli yeteneklerinden sayılan İngiliz Amy Winehouse da marka için tasarım yaptı. Uzun zamandır Fred Perry hayranı olan Winehouse, seksi ve zekice detayların olduğu; 1950’li yılların silüetlerinden ilham alan koleksiyonla markanın geleneksel çizgisini de koruyor.
Çift çizgili polo tişört, kalem etek, kalın kemer, siyah trençkot, baklava desenli kazak ve tulum elbise koleksiyonun öne çıkan parçaları. Pembe ve siyahın başrolde olduğu koleksiyonda, damalı ve ekoseli motifler tamamlayıcı detaylardan. Bu işbirliğinden son derece heyecan duyduğunu belirten Amy, ortaya çıkan koleksiyondan çok mutlu. Koleksiyonun tanıtım partisi 25 Kasım’da Bilstore Tunel’de. Etkinliğe Amy Winehouse ve Fred Perry severler katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!