Teknoloji trendleri

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji trendleri
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 12, 2008 09:53

Iphone'a neden ihtiyacımız yok. En son çıkan ve çıkacak ürünler. İşte 2008'in teknoloji trendleri.

Haberin Devamı

Bu akşam ekrana gelecek olan yarışmayı yine Kenan Işık sunacak.

Tam 106 ülkede birden yayınlanan "Kim 500 Bin İster" yarışmasının ödülü ikiye katlandı ve adı "Kim 1 Milyon İster" oldu... Bu akşam Star TV’de saat 20.00’de ekrana gelmeye başlayacak olan bu ünlü yarışmayı yine Kenan Işık sunacak. Işık, hem yarışmanın değişen kurallarını hem de yeni projelerini Kelebek’e anlattı.

ayırlı olsun... Yeniden yarışmanıza döndünüz.

- Teşekkür ederim öyle oldu. Bildiğiniz gibi "Kim 500 Milyon İster" yarışması ödülü iki katına çıkarılarak "Kim 1 Milyon İster" adını aldı. Yarışmada farklılıklar da var tabii. Örneğin yarışmacılara dördüncü joker hakkı tanıyoruz. Ayrıca baştaki o sıralama sorusu yok artık. Doğrudan yarışmaya geçiliyor. "Kim 1 Milyon İster", daha heyecanlı, enerjik ve hızlı olacak.

Haberin Devamı

n Ödülün çoğalması yarışmanın heyecanını artıracak galiba...

- Evet, daha teşvik edici olacak ama bizim yarışmacılarımızda beli bir ödül, diyelim 125 bin YTL kazanınca devam etmiyor, adını sorsanız bile cevap vermiyor. "Ben bu parayı alıp gideyim, benim için iyi bir para" diyorlar. Aslında devam etse belki de kendisi için daha iyi olacak.

n Yani yarışmacılarınızdan biraz riske girmelerini istiyorsunuz.

- Ben her zaman kendine güvenen yarışmacıyı sevdim ancak yarışmacıların psikolojisine de inmek lazım. Bazıları için düşük gibi gözüken bir para, onlar için çok şey ifade edebilir.

n Ne kadar ara verdiniz yarışmaya?

- Bir yıldır bu yarışmayı sunmuyorum. Geçen yıl Haluk Bilginer’le devam etmişti. Ben geçen sene başka bir yarışma sunmuştum. "Kim 1 Milyon İster" büyük bir yarışma, dünyanın birçok ülkesinde ekrana geliyor. Bu yüzden de vazgeçilmez oluyor hem sunucusu hem de izleyicisi için.

n Televizyon kariyeriniz "Kim 500 Milyar İster"le başladı değil mi?

- Evet, bu programla başladım televizyona.

n Bu yarışma birçok insana büyük paralar kazandırdı. Peki, siz sunucu olarak ne kazandınız?

- Öncelikle bu yarışma sayesinde televizyonla tanıştım. Ve televizyonla tanışan herkesin başına gelen doÄŸal olarak benim de başıma geldi, televizyon yüzü oldum. DoÄŸal olarak hayatımda birçok ÅŸey deÄŸiÅŸti. Sokaktaki insanlarla, komÅŸularınızla, akrabalarınızla, arkadaÅŸlarınızla iliÅŸkileriniz eskisi gibi olmuyor. Elbette benim de hayatım deÄŸiÅŸti artık. Eskiden tiyatrodan belli bir maaÅŸ alıyordum, bir de seslendirme yapıyordum.Â

Haberin Devamı

n Kazancınız 500 milyarı geçti mi?

- (Gülüyor) Ben çok vergi veren biriyim. Sanatçılar arasında her sene ilk yedinin içinde yer aldım. Åžimdi futbolculardan almıyorlarmış vergiyi, o zaman bizden de almamaları lazım.Â

Bizdeki oyunculuk eğitimi çok klasik

n Tiyatro devam ediyor mu?

- Evet geçen sene "Ölümsüz Öykü" bu sene de "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz"ı sahneye koydum. Ayrıca danışmanlığım devam ediyor.

n Yeni bir sinema projeniz var mı?

- Şu anda bir kitap bir de senaryo yazıyorum. Yani epeyce meşgulüm. Mevlana ile ilgili bir film çekilecek, ona senaryo yazıyorum. MED Yapım uluslararası şirketlerle birlikte çekmeyi düşünüyor. Yani anlayacağınız büyük bir sinema filmi olacak.

Haberin Devamı

n Kitaptan bahsetmediniz...

- Tiyatro ve oyuncu eğitimi üzerine bir kitap hazırlıyorum. Uzun zamandır yapmayı planladığım, vaktim olduğu zaman da üzerinde uğraştığım bir projeydi. Şimdi ona ağırlık verdim, inşallah bu yaza doğru piyasaya çıkacak. Amerika’ya gittiğimde bu kitabı yazmaya karar verdim. Oradaki oyunculuk eğitimi çok farklı. Bizim konservatuvarlardaki oyunculuk eğitimi çok klasik. Amerika’daki farklı oyunculuk eğitimlerini takip etme şansım oldu, derslere girdim ve belli bir birikim elde edince bu kitabı yazmaya karar verdim. Umarım öğrencilerimize bir faydam olur.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!