Tek masalı butik restoran

Güncelleme Tarihi:

Tek masalı butik restoran
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2006 00:00

Altı yıldır İstanbul, Cihangir’de yöresel peynirler satan Antre Gourmet Shop, bir süre önce Antre G House ismiyle catering hizmeti vermeye başladı. Mevcut dükkanın hemen yanına, catering hizmetiyle servis ettikleri yemekleri, müşterilerine sergileyebildikleri bir tür showroom açtılar. İçinde bir mutfak ve 14 kişilik bir masa var.

Gidip mönüden istediğiniz yemekleri seçiyorsunuz, onlar da gözünüzün önünde pişirip, sunumuyla birlikte size bir prova imkanı sunuyor. Ancak bu mutfak ve masa o kadar tuttu ki, butik restoran olarak kullanmak için talepler gelmeye başladı.

Catering hizmeti vermek üzere 20 Eylül’de açılan Antre G House’da yemekler, katalog üzerinden değil, gözünüzün önünde, canlı olarak tanıtılıyor. Uzmanlıkları daha çok peynir ve şarap üzerine. Ancak mönüyü dilediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz.

Antre G House’den catering hizmeti almaya karar veren kişi, önce showroomlarına gidip mönüyü belirliyor. Mönüdeki yemekler hemen orada pişirilip, sunumuyla birlikte size gösteriliyor. Böylece müşteri hiçbir sürprizle karşılaşmıyor.

Antre Gourmet Shop’un catering hizmeti, aslında müşterilerden gelen talep üzerine üç yıl önce başlamıştı. Mekanın kurucularından Berrin Bal Onur, "Şarap gecelerinde özel peynir tabakları ve sunum yapmamız isteniyordu. 2003 yılında kendi mutfağımızı kurup catering yapmaya başladık" diyor. Catering hizmetine gösterilen ilgi ve talep bir süre sonra yenilik ihtiyacı doğurdu. Böylece Antre G House açıldı. Mekanın açılmasındaki amacı ortaklardan Neşe Biber şöyle özetliyor: "Bugüne kadar hizmet veren catering firmalarının mutfakları ve ofisleri ayrı birimlerden oluşuyordu. Biz hepsini bir arada sunan bir mekan oluşturmak istedik".

G House’da bir demo mutfak ve sunum alanı olarak şık bir masa bulunuyor. Müşteriler catering hizmeti almadan önce sunumların nasıl yapılacağını burada görüp lezzetleri tadabiliyor.

Sunum alanı olarak kullanılan masa, bir süredir butik restoran olarak da hizmet vermeye başladı. Catering için gelen müşteriler burayı o kadar beğendi ki, grup yemekleri için kiralamak istediler. Özel yemekler ve toplantılar için gelen talepler gittikçe çoğaldı. Şimdi burada müzik yayını ve görüntü sistemi de var. Dilerseniz canlı müzik bile yaptırabiliyorsunuz. G House’un mönüsünde herhangi bir sınırlama yok. İsteyenler mutfağa girip kendi yemeklerini pişirebiliyor. Mekanın kirası 150-200 YTL arasında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!