Tek ameliyatta iki işlem

Güncelleme Tarihi:

Tek ameliyatta iki işlem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 15:26

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hastaya, anevrizmaya stent yerleştirme ve bacak damarlarına by pass uygulaması tek operasyonda gerçekleştirildi.

Hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ali Gürbüz, anevrizma (ana karın damarının balonlaşması) rahatsızlığıyla hastaneye başvuran 73 yaşındaki İbrahim Tanışman'a uyguladıkları tek operasyonla aynı anda bacak damarlarına by pass müdahalesi de yaptıklarını ifade etti.

Aynı hastalığa yönelik müdahalenin hem cerrahi, hem de cerrahi olmayan yöntemler kullanılarak yapıldığı hibrit yaklaşımların dünyada ve Türkiye'de yoğun şekilde uygulanmaya başlandığını belirten Gürbüz, şu bilgileri verdi:

“Ana karın damarındaki balonlaşmayı engellemek amacıyla bölgeye ameliyatsız şekilde stent yerleştirirken, tıkalı olan bacak damarına by pass ameliyatını yaptık. Bu tip bir müdahaleyi ilk kez deniyoruz. Tek seansta iki müdahale için anjiyo salonumuzda ameliyathane şartlarını oluşturduk. Bu konuda yeni operasyonlar planlıyoruz” dedi.

Gürbüz, aynı anda iki müdahaleyle hastanın tedavi sürecinin önemli oranda kısaltıldığını belirterek, anevrizmaya neştersiz stent yerleştirilmesi işleminin de durumu ağır hastalar için yeni bir umut doğurduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!