Tehlikeli görevlerin adamı

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli görevlerin adamı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hollywood'un en beğenilen aktörlerinden biri olan Tom Cruise, son yıllarda rol aldığı macera filmleriyle gündemde. Cruise'un bu rollerde dublör kullanmaması ve maceraya olan düşkünlüğü ise, hayranlarını ikiye katlamaya yetiyor...

Kadınlar, Tom Cruise'un hep gülümseyen gözlerine ve kusursuz yüzüne bayılıyorlar. Öyle iri yarı, atlet yapılı bir oyuncu olmaması da kadınların ona hayranlık duymalarını etkilemiyor.

Ancak insanların dış görünüşlerine bakıp da onlar hakkında kesin bir yargıya varmak hiç doğru değil. Örneğin Tom Cruise yüzünün ifadesiyle ve vücudunun yapısıyla korkmak nedir bilmeyen erkek tanımına hiç uymuyor. Bu aktörün, karıncayı bile incitmek istemeyen ürkek, tehlikeden uzak yaşamaya çalışan biri olduğu düşünülür. Bu ünlü aktörün filmlerinde dublör kullanmak istemediğini, en tehlikeli sahnelerde kamera karşısına geçmekten kaçınmadığını duyunca da şaşırabilirsiniz. Hatta bu tür açıklamaların reklam amacıyla yapılmış oldukları da aklınıza gelebilir.

Ama sakin görünüşlü Tom Cruise hakkında yanılgıya düşmeyin: Kendini bildi bileli tehlike onun için vazgeçilmez bir tutku olmuş. Dört yaşındayken uçmaya heveslenmiş. O küçücük aklıyla, insanların da ağaçlarda tüneyen kuşlar gibi uçabileceklerine inanmış. Aktör, o günleri anlatırken şöyle diyor: ‘‘Uçmayı iyice aklıma koymuştum. Düşerken paraşütü açılan bir oyuncak maymunum vardı. Onu birkaç kez odamın penceresinden aşağı attım. Paraşütü açıldı ve oyuncağım düşmekten hiç bir zarar görmedi. Belki ben de kendime oyuncağın paraşütü gibi bir şey yapabilirdim. Bir gün, ablalarım okuldayken pencereden aşağı uçmayı denemek istedim. Yatağımın çarşafını aldım ve uçlarını iplerle bağlayıp omuzlarıma geçirdim. Pencereye çıktım ve kendimi aşağıya bıraktım. Tabii küt diye yere düştüm. Uçuş denemesini bir kaç kırıkla tamamladım. O günden sonra bir daha uçmayı denemedim.’’

Tom Cruise, bu maceradan sonra tehlikeli işlerden uzak durmayı aklına bile getirmedi. Okulda en gözüpek, en yaramaz öğrenci olarak tanındı. Arkadaşları, tehlikeli bir iş olduğu zaman hemen Tom Cruise'u yanlarına çağırıyorlardı. Düz duvarlara, sarp kayalara tırmanmak, hızlı araba kullanmak, tehlikeli sporlarla ilgilenmek Cruise için gündelik olaylardı. Özellikle arkadaşlarıyla yaptığı araba yarışlarında müthiş eğleniyordu.

Dublörlerden öğreniyor

Sinemada önceleri dramatik yanı ağır basan filmlerde oynadı. Bir süre sonra ise benliğini saran tehlike tutkusunu kamera karşısında da yaşamak istedi. Ünlü aktörün son zamanlarda gerilim filmlerine ağırlık vermesi de onun tehlike tutkusundan kaynaklanıyor.

Ülkemizde de gösterime giren ‘‘Görevimiz Tehlike II’’ isimli filmde Tom Cruise tehlikeli sahnelerde dublör kullanmak istemedi. Bir çok kereler, ölümle burun buruna geldi. Bu filmdeki kayaya tırmanma sahnesi, Tom Cruise'un en çok sevdiği sahneydi. Aktör, tehlikeyi sevmesine seviyor ama hiç gereği yokken de göz göre göre hayatını tehlikeye atmıyor. ‘‘Hayatı seviyorum’’ diyor aktör, ‘‘Ve hayatı yaşamak isterim. Tehlikeye atılırken bazı araştırmalar yapıp, ölümle burun buruna gelmemeye özen gösteriyorum. Filmlerimde dublör kullanmıyorum ama dublörler hiç yanımdan ayrılmıyorlar. Bazı sahnelerin çekiminden önce, dublörler bana neler yapmam gerektiğini öğretiyorlar. Kısacası bir dublör gibi davranmayı biliyorum.’’

Tom Cruise, tehlikeli bir gösteri yapılacağı zaman korkmaya başlamanın bir faciaya yol açabileceğini söylüyor. Aktöre göre kişinin öncelikle kendine güvenmesi ve içgüdüleirine kulak vermesi gerek.

Ünlü aktörün annesi, ilk kez bir film setinde oğlunu izlemek istediği gün, heyecandan nerdeyse kalp krizi geçirecekmiş. Tom Cruise, sarp bir kayaya tırmanırken annesi de aşağıda ‘‘Eyvah oğlum ölecek’’ diye bas bas bağırmış.

Aktörün eşi Nicole Kidman ise kocasının tehlike tutkusuna alışkın. Aktör film setine giderken eşi de ona ‘‘Sakın yaralanma’’ diye öğüt veriyor. Nicole Kidman kocasını iyi tanıdığı için onun hayatını tehlikeye atmayacağından emin. Ünlü çiftin evlat edindikleri çocukları da küçük yaşlarda korkmamayı öğrendiler. Ama onlar da kendilerini tehlikeye atmamanın önemini biliyorlar.

Tom Cruise ile ilgili iddialar arasında yer alan eşcinsellik suçlamasının aktörü çok üzdüğü bir gerçek. Bazılarına göre Tom Cruise, güçlü bir erkek olduğunu kanıtlamak için bu yolu seçmiş. Yakınları ise onun çocukluk döneminden beri tehlikeyle arkadaş olduğunu söylüyorlar. Ne olursa olsun, Tom Cruise işini çok iyi biliyor. Gerekli önlemleri aldıktan sonra ölüme meydan okuyarak herkesi kendine hayran bırakıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!