Tavana atmayan, uçakta çiğköfte bile yiyebilir

Güncelleme Tarihi:

Tavana atmayan, uçakta çiğköfte bile yiyebilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2007 00:00

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, yaptıkları atılımlarla THY’den sonra ikinci havayolu kuruluşu haline geldiklerini söyledi.

THY’nin 73 yıldır bedava ikram yapmayı sürdürmesine karşın, kendilerinin uçaklarında ikramlardan ücret almayı sürdüreceklerini belirterek, "Biz, Türkiye’nin maliyeti düşük bir numaralı havayoluyuz. Yolcumuza güvenli ve ucuz ulaşım sağlıyoruz. Kimse uçağa ikram için binmiyor. Uçağımıza isteyen, tavana çiğköfte yapıştırmamak koşuluyla yiyeceğini getirebilir" dedi. Ali Sabancı, "Yeni uçak filomuzla birlikte günlük 90 sefer sayımızı artırıp, sektörde THY’nin ardından ikinci büyük havayolu şirketi olduk" dedi. Pegasus, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı tanıtmak ve kurumdaki gelişmeler hakkında bilgilendirmek amacıyla acenteleri için toplantılar yapıyor. Adana ve Kıbrıs bilet satış acenteleri ile başlayan toplantılarını bu kez de Kayserili acentelerin katılımı ile gerçekleştiren Pegasus, uçuşlarının merkezi olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı tanıttı, tarifeli uçuşların başladığı 1 Kasım 2005’ten bugüne yaşanan tüm gelişmelerini Kayserili acenteler ile paylaştı. Pegasus yöneticileri, toplantı sonrasında acentelerine İstanbul Boğazı turu yaptırdı.

İKİNCİ BÜYÜK ŞİRKET: Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Kayserili acente yöneticileriyle yaptığı toplantıdaki konuşmasına "Kayserili olup, Kayseri’ye bir kez gitmiş bir hemşerinizim" diyerek başladı. 16 noktaya günde 90 sefer yaptıklarını, uçak seferlerinin saatleri konusunda yeni düzenlemeler yapacaklarını, ikramlar konusunda gelen yakınmalara karşın, ücretli ikram uygulamasını ısrarla sürdüreceklerini anlatan Ali Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karşımızda 73 yıldır bedava ikramlar vernen bir THY var. Bilet ücretlerimiz bana göre hala yüksek. İnsanları daha ucuza ve güvenli olarak uçurmalıyız. Biz, şu anda Türkiye’nin maliyeti en düşük, 1 numaralı havayoluyuz. Hitap etmek istediğimiz kesimin arzusu doğrultusunda ikramları paralı yaptık. Bizde de Business Class var. Ama, parayı veriyorsun hizmeti alıyorsun. Ön koltukta ve çıkışta oturmak istersen 10 YTL fazla para ödüyorsun. Yiyeceğe içeceğe, yersen para veriyorsun. Her yerde öyle değil mi? Bir büfeye gidip bedava su içemiyorsun. Bu konudaki yakınmalara şöyle bir espriyle yanıt vereyim, uçağın tavanına atmamak koşuluyla, çiğköfteyi bile yanınızda getirip, yiyebilirsiniz."

YÜZDE 15 ARTIŞ OLDU: Pegasus, 2007 yaz tarifesi ile Adana’dan Antalya, Dusseldorf, İstanbul, İzmir, Kopenhag, Lefkoşa, Münih, Stuttgart, Trabzon ve Zürih’e; Ankara’dan Antalya, Bodrum, Antalya, Diyarbakır, Dusseldorf, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kopenhag, Lefkoşa, Münih, Stuttgart, Trabzon, Van, Viyana ve Zürih’e; Antalya’dan Amsterdam, Dusseldorf, Eindhoven, Frankfurt, Hamburg, Hannover, İstanbul, İzmir Kopenhag, Lefkoşa, Leipzig, Münih, Münster, Berlin, Stuttgart, Trabzon Samsun ve Zürih’e; Bodrum’dan Amsterdam, İstanbul ve Zürih’e; Dalaman’dan Amsterdam ve Berlin’e; Diyarbakır’dan Ankara, İstanbul,İzmir ve Kopenhag’a; Erzurum’dan Ankara ve İstanbul’a; Gaziantep’ten İstanbul ve İzmir’e; İzmir’den Ankara, Adana, Diyarbakır, Dusseldorf, Gaziantep, İstanbul, Kopenhag, Malatya, Mardin, Münih, Samsun, Stuttgart, Trabzon, Viyana ve Zürih’e; Malatya’dan Dusseldorf, İstanbul, Kopenhag ve Zürih’e; Trabzon’dan Ankara, Antalya, Adana, Dusseldorf, İstanbul, Kopenhag, Münih, Stuttgart ve Zürih’e; Van’dan Ankara ve İstanbul’a karşılıklı uçuşlar gerçekleştiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!