Tasarmıcı Zeynep Kartal Beatles’la aynı yerde

Güncelleme Tarihi:

Tasarmıcı Zeynep Kartal Beatles’la aynı yerde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 12:41

İngiltere’nin Manchester kentinde yaşayan Türkiye kökenli tasarımcı Zeynep Kartal, Londra Moda Haftası’nı efsanevi İngiliz müzik grubu Beatles’in ‘Abbey Road’ adlı albümünün kapağında fotoğrafını kullandığı Londra’daki yaya geçidi üzerinde düzenlediği defileyle kapattı. 

Haberin Devamı

Kartal’ın, 22 elbiseden oluşan Anılar (Reminisce) adlı sonbahar kış koleksiyonu, Abbey Road üzerindeki yaya geçidi üzerinde dört model tarafından tanıtıldı.

Zeynep Kartal’ın, Beatles’ın üyeleri  Paul McCartney, John Lennon, George Harrison ve Ringo Starr’ın kıyafetlerinden esinlenerek günümüze uyarladığı koleksiyonunda, bol paçalı avantgarde tablo, günümüzün bağımsız ve etkili kadınları göz önüne alınarak hazırlandı.

Tasarmıcı Zeynep Kartal Beatles’la aynı yerde


Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ve Abbey Road üzerinde belediyeden özel izin alınarak düzenlenen defile, burada yapılan ‘ilk’ defile olarak da tarihe geçti.Westminster Belediyesi, ilk kez bir tasarımcıya yaya geçidi üzerinde defile için izin verdi.

İngiltere Turizm ve Kültürel Miras Bakanı, 1969’da ‘Abbey Road’ ismiyle çıkan albümün kapak fotoğrafı olan yaya geçidini İngiliz kültür mirasları listesine alındığını açıklamıştı.

Tasarmıcı Zeynep Kartal Beatles’la aynı yerde


SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN DEFİLE DÜZENLEYECEKLER

Fransız eski futbolcu Djibril Cisse’nin eşi Jude Cisse, tasarımcı Zeynep Kartal ile Türkiye’deki Suriyeli sığınmacı çocukların yararına, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği rezidansında 28 Nisan’da defile düzenleyecek. Suriyeli çocuk sığınmacılara dikkati  çekmek istediğini belirten dört çocuk annesi Jude Cisse, bilet satışından ve açık artırmada gelir elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Zeynep Kartal da, “Türkiye’deki Suriyeli çocuk sığınmacılara yardıma ve desteğe çok ihtiyacı var. Ben de bir anne olarak, çocuklara ve ülkeme yardımcı olmak istiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!