Tarkan'la düet yapmak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Tarkanla düet yapmak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 01:25

Umut Akyürek, yeni albümü “Âlâ Turka”yı kısa süre önce çıkardı. “Âlâ Turka”nın ikinci ve üçüncü albümlerini de çıkarmayı planlayan Akyürek’in başka bir hayali daha var: “Tarkan’la düet yapmak istiyorum. Bunu kendisine de ilettim. Umarım önümüzdeki dönemlerde yapacağız.”

Haberin Devamı

* Son albümünüz “Âlâ Turka” çıkalı iki ay oldu. Gelen tepkiler nasıl?

- Satışlar ve tepkiler, tahmin ettiğimden de iyi. Açık konuşmak gerekirse albümün bu kadar ilgi göreceğinden emin değildim.

* Albümün repertuvarını nasıl oluşturdunuz?

- Dinleyicilerimin görüşlerini alarak oluşturdum repertuvarı. Bu yüzden eskimeyen ve herkesin çok sevdiği eserler var içinde. .

* “Âlâ Turka” ismine nasıl verdiniz?

- ‘Alaturka’ zaten bizim müziğimizi anlatan bir tanım. Bir de bizim musikimiz, en ‘âlâ’ müzik bence. Bütün dünya müziklerinden çok daha özel ve güzel, zengin bir içeriği var. En önemlisi de çok köklü bir müzik türü. Bu yüzden albümün adı “Âlâ Turka” oldu.

PRODÜKTÖRLÜĞÜ DE KENDİM YAPIYORUM

* Albümlerinizi niye uzun aralıklarla çıkarmayı tercih ediyorsunuz, daha kalıcı olması için mi?


- Türk müziği albümleri sezonluk albümler olmadığı için albüm çıkarmakla ilgili bir telaşem yok. Bir de albümlerimin prodüktörlüğünü kendim üstleniyorum. Bu da çok kolay olmuyor tabii. Bu yüzden albüm yapma aralığım uzun oluyor.

* Prodüktör mü bulamıyorsunuz?


- Aslında arzu ettiğim tarzda albümler çıkarabilmek için prodüktörlüğü kendim yapıyorum. Plak şirketlerinin ister istemez albüm üzerinde yönlendirmeleri oluyor. Baktım ki böyle zorlanıyorum, o işi de üstlendim. Ama “Âlâ Turka” albümünde Elenor Müzik’le çalıştım. Muhteşem Candan, piyasanın çok eski ve değerli bir yapımcısı. Zeki Müren ve Ajda Pekkan gibi birçok sanatçıya albüm yapmış. Türk müziğine de hak ettiği değeri veriyor. Bir şekilde yollarımız kesişti. “Âlâ Turka” fikrimi çok beğendi ve albümümüzü birlikte çıkardık. Bundan sonra birlikte yürüyeceğiz inşallah.

* Albümde en sevdiğiniz şarkı hangisi?

- “Rüzgar Söylüyor Şimdi O Yerlerde” ve “Gecenin Matemi Aşkıma Örtüp Sarayım”. Zaten sevdiğim şarkılardı, albümde de çok büyük keyif alarak söyledim.

* Albümleriniz gençlere hitap ediyor mu sizce?

- Ediyor. Bu konuda mütevazı olamayacağım, gençler tarafından takip ediliyorum. Her sosyal medyada çok fazla genç takipçim var. Konserlerime de çok fazla genç geliyor. Bizi orta kuşak ve üstü zaten biliyor ve dinliyor ama benim asıl amacım Türk müziğini gençlere sevdirmek ve dinletebilmek. Çok şanslıyım ki, beni seviyor ve dinliyorlar.

* Eskiden Tarkan’la aynı musiki cemiyetine gidiyormuşsunuz...

- Evet, 1987 yılıydı galiba. Ben Adapazarlıyım. En yakın müzik eğitimi alabileceğim yer İzmit’teki Sabancı Kültür Sitesi’ydi. Erol Sayan yönetiminde bir koro vardı. Tarkan’la aynı korodaydık. Hatta koronun en küçükleri bizlerdik. Tarkan o zamanlar bile dikkat çekiyordu. Özellikle de o güzel yeşil gözleriyle. Daha sonra aldı yürüdü zaten. Daha önce de söylemiştim, burada da tekrarlamak istiyorum; Tarkan’dan bir Türk müziği albümü bekliyoruz.

* Belki de düet yaparsınız?

- Neden olmasın, çok isterim. Hatta en son görüşmemizde bunu kendisine de ilettim. Umarım önümüzdeki dönemlerde yapacağız.

ALBÜMDEN PARA KAZANILMIYOR

Haberin Devamı

* Şu anki müzik piyasasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- İnternetten indirilen şarkılarla ilgili olarak birtakım yasal düzenlemeler yapılıyor. Bunların daha da iyi olacağına ve oturacağına inanıyorum. Zaten sanatçılar olarak albümden büyük paralar kazanamayacağımızı kabullendik. Plak şirketleri de sanatçılara para falan vermiyor.

* Nasıl para kazanıyorsunuz peki?

- Konserlerden, sahnelerden... Artık albümlerimizi etiket amacıyla ve yeni bir şeyler yapmak adına yapıyoruz.

Haberin Devamı

ANGELINA'YLA GÜNDEME GELMEK İSTEMİYORUM

* Sizi Angelina Jolie’ye benzetiyorlar...

- Keşke o kadar güzel olabilsem ama bu konuyla ilgili sorulardan çok sıkıldım. Benzetiyorlarsa ne mutlu bana ama direkt bu konuyla gündeme gelmek istemiyorum.

* Güzelliğiniz için ne tarz bakımlar uyguluyorsunuz?

- Evde deli gibi iş yapan bir anne ve tipik bir Türk kadınıyım. Hiç bakım yapmıyorum. Saçımı, makyajımı, manikürümü, pedikürümü her şeyimi kendim yaparım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!