Tanrıların aşkı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Tanrıların aşkı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 17:55

Ya Poseidon gerçekten yaşadıysa ve onun kızına bir İrlandalı aşık olduysa... İlahların Aşkı'nda bir efsane modern bakış açısıyla ele alınıyor.

Haberin Devamı

ONDINE EFSANESİ

Deniz tanrısı Poseidon’un kızı Ondine bir şövalyeye aşık olur. Ondine aşkı uğruna ölümsüzlükten vazgeçer ve şövalye ile evlenir. Ancak bir süre sonra şövalye deniz kızından sıkılır ve başka bir kadınla birlikte olur. Fedakar kızının aldatılmasına kızan deniz tanrısışövalyeye büyük bir ceza verir. Şövalye artık düşünmeden nefes alamaz ve kalbi atmaz, yani istemsiz hareketleri ancak istemli olarak yapabilecektir. Bir anlık dalgınlık ölümüne sebep olacaktır. Şövalye bu duruma uzun süre dayanamaz ve öleceğini bile bile uykuya dalar. Bu yüzden doğumsal merkezi solunum yetmezliğine lanet her ne kadar deniz tanrısından da gelse Ondine’s Curse(Ondine’ın Laneti) adı verilir.

Haberin Devamı

Neil Jordan'ın yönetmenliğini yaptığı film Jordan'ın evine yakın bir yerde; İrlanda'nın Güney Batı sahillerinde çekildi.

İLAHLARIN AŞKI FİLMİNDEN FOTOĞRAFLAR

İLAHLARIN AŞKI FİLMİNİN FRAGMANI

Tanrıların aşkı geliyor

Yönetmenin Notu;

Bir Hollywood projesi olan  Writer's Strike sırasında bu hikaye aklıma gelivermişti. İrlanda’ya West Cork’daki evime döndüğümde bu masalı yazmaya başladım. Evimden yalnızca beş mil ötede çekimlerini yapmayı aklıma koymuştum. Ağlarına takılan  genç bir kadının hayatını kurtaran yakışıklı balıkçının hikayesi ... Hasta küçük kızı bu genç kadının büyülü güçlere sahip olduğuna inanmaktadır ve onunla ilgili hikayeler uydurmaktadır. Bu hikayeler genellikle yerel destanlarla ilgilidir. Denizde yaşayan canlılar, oldukları yere bağlı yaşamak zorunda kalanlar, nasıl karada az zaman geçirebildikleri .. kendilerini kurtarana nasıl aşık oldukları, her dileklerinin yerine gelmesi  ve denizin onları eninde sonunda geri çağıracağı ile ilgili masallar...

Küçük kızın uydurduğu bütün hikayeler hiç beklenmedik biçimde teker teker gerçeğe dönüşür. Bütün bunlar genç balıkçı ve gizemli kadının arasında imkansız ama bir o kadar da romantik bir aşkı doğurur. İnsanoğlu hayatlarını bir masala çevirmek konusunda çok ısrarcıdır her nedense... Belki de gerçekler kabul edilemeyecek kadar zordur... Böyle olmasını isteriz, masal olsa daha kolaydır herşey, ya da böylesi işimize gelir...Belki de masaldır kimbilir?...

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!