Tanrılar da bu savaşın içinde

Güncelleme Tarihi:

Tanrılar da bu savaşın içinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2011 21:17

Mitolojiyi, Yunan tanrılarını, Titanlar’ı, Theseus gibi efsanevî savaşçıları, iyilerin kötülerin mücadelesini ve de aksiyonu seviyorsanız, Ölümsüzler sizi tatmin edecek bir hikâyeyle geliyor. Ve müthiş bir efekt şöleniyle. Ne de olsa perde arkasında 300’ün yapımcıları var. Filmin kötüsünü Mickey Rourke canlandırıyor.

Haberin Devamı

ÖLÜMSÜZLER: TANRILARIN SAVAŞI
IMMORTALS
Yön: Tarsem Singh
Oyn: Henry Cavill, Luke Evans, Mickey Rourke, John Hurt
Tür: Aksiyon
Süre:  110 dk.

300 filmi pek çok sinemasever için bir milattı.
Görsel şölen, güzel vücutlu savaşçıların estetik dövüş sahneleri denince akla artık önce 300 geliyordu.
Ölümsüzler, 300’ün yaratıcılarının elinden çıkan destansı bir savaş ve kahramanlık hikâyesi.
Ancak bu kez işin içinde ölümlülerin savaşına burnunu sokan, yeri geldiğinde kavgaya da karışan Yunan tanrıları da var.
Siz de benim gibi Yunan mitolojisine aşıksanız filme ilginiz artacaktır, özellikle de sarı altın renkleriyle ölümlülerden ayırt edilen Yunan tanrıları Zeus, Athena ve Poseidon sahneye çıktığında.

Tanrılar da bu savaşın içinde

Haberin Devamı

TANRILAR TİTANLARA KARŞI

Ölümsüzler, eski Yunan’da iyiler ve kötüler, güçlüler ve güçsüzler, zalimler ve masumların savaşını anlatıyor.
Yukarıda, Tanrı katında olduğu kadar, aşağıda da acımasız bir savaş sürüyor. Tabii her yerde olduğu gibi iyiler ve kötüler var.
Herkesin ve dünyanın tek hakimi olmak isteyen kötücül Kral Hyperion’un da gözü kayıp olan yenilmez Epirus’un yayında.
Hyperion, yayı ele geçirirse Titanlar’ı serbest bırakacak güce sahip olacak, Olimpos’un tanrılarını da yok ederek dünya düzenini değiştirecek.
Ama bu kana susamış ve merhametsiz kötü hükümdarın tüm planı, gözünün önünde annesinin boğazını kestiği Theseus’un devreye girmesiyle alt üst oluyor.
Hyperion’un istilasında annesini kaybeden Theseus, aşık olduğu kahin Phaedra’nın da öngörüleri ve yardımlarıyla yoldaş toplamaya başlıyor.
Dünyanın hakimiyeti için büyük savaşın başlamasına az var.

YENİ SUPERMAN SAVAŞÇI THESEUS ROLÜNDE

Mickey Rourke, acımasız Kral Hyperion rolünde kötülüğün sınırlarını zorlayan bir rol çiziyor.
Yeni Superman Henry Cavill de büyüme hikâyesi anlatılan bir karakter olan Theseus’u oynarken bir yandan da aksiyon sahnelerinde kendini de tekrardan denemiş oluyor.
Filmin yönetmen koltuğundaki Tarsem Singh, Hint kökenli bir reklam ve klip yönetmeni. 2000’lerin başında Jennifer Lopez’li Hücre (The Cell) ile sinemaya adım atmıştı. Bu kez Hollywood’un en büyük ve pahalı prodüksiyonlarından birinin başına geçmeyi başarıyor.
Singh demişken filmde klip estetiğinde sahneler olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Haberin Devamı

TÜRÜN MERAKLILARI İÇİN KAÇIRILMAYACAK BİR FİLM

Ölümsüzler, Yunan mitolojisinden hoşlananları fazlasıyla memnun edecek bir film olmuş. Mitolojinin vazgeçilmezlerinden olan Yunan tanrıları, Aethra’nın oğlu savaşçı Thesesus ve Titanlar’ın mücadelesi, bir büyüme öyküsüyle (Theseus’un savaşa ve olgunluğa hazırlanma hikâyesi) harmanlanarak, aksiyon ve 3 boyutlu bir görsel şölen eşliğinde perdedeki yerini bulmuş.
Türün meraklıkları için kaçırılmaması gereken bir film.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

BENİ UNUTMA
Yön: Özer Kızıltan
Oyn: Mert Fırat, Açelya Devrim Yılhan, Tuba Ünsal, Kenan Ece
Tür: Romantik-Dram

Acılar, kırıklar, mutluluklar, hüzünler ve mücadeleyle dolu bir aşk hikâyesi. Sinema yazarı Burak Göral, son aşkı, ruh ikizi olanı yüceltirken, eski aşklara da saygı duruşunda bulunmayı ihmal etmeyen ilginç bir senaryoya imza atmış. Takva’dan sonra bir aşk filminde karşımıza çıkan Özer Kızıltan’ın kamera arkasında olduğu Beni Unutma’nın başrollerini Mert Fırat ve ilk kez bir filmde rol alan Açelya Devrim Yılhan paylaşıyor. Beni Unutma, Issız Adam, Aşk Tesadüfleri Sever ve İncir Reçeli gibi filmlerin ardından; içinde hüzün de barındıran, romantizm ve dramı harmanlamış bir aşk hikâyesi sunuyor izleyenlere. Beni Unutma da aşkın yüceliğini, gerçek aşkta nelere katlanıldığını, aşkın ve evliliğin acı ve tatlı günde hep birlikte ve anlayışla olmak olduğunu ilginç bir dönemeci olan, sıra dışı bir hikâyeyle anlatıyor.

Haberin Devamı

GELECEK UZUN SÜRER
Yön: Özcan Alper
Oyn: Gaye Gürsel, Durukan Ordu, Sarkis Seropyan, Osman Karakoç
Tür: Dram
Süre: 108 dk.

Özcan Alper’in Sonbahar’dan sonra gelen bu ikinci uzun metrajı, başta Kürt sorununu merkezine alarak uzun bir yolculuğa çıkıyor. Politik duruşunun yanı sıra bir yol ve aşk hikâyesi de sunuyor. İstanbul’da bir üniversitede müzik araştırmaları yapan Sumru, ağıt derlemeleri ile ilgili yaptığı tez çalışması için ülkenin güneydoğusuna yolculuğa çıkıyor. Hayatının en uzun yolculuğuna dönüşen yolculukta Sumru’nun yolu Diyarbakır sokaklarında korsan DVD satan Ahmet, yıkık dökük kilisenin bekçisi Antranik Amca ve bölgede sürmekte olan savaşa tanıklık eden diğer karakterle kesişiyor. Gittiği festivallerde övgüyle karşılanan Gelecek Uzun Sürer, Altın Koza Film Festivali’nden ödüllerle dönmüştü.

Haberin Devamı

WHAT’S YOUR NUMBER
SENDEN ÖNCE
Yön: Mark Mylod
Oyn: Anna Faris, Chris Evans, Martin Freeman, Tachary Quinto
Tür: Dram
Süre: 106 dk.

Ally Darling, bir dergide 20’den fazla ilişki yaşamış kadınların çoğunun evlenemediğini okuyunca doğru erkeği bulmak için eski sevgililerini gözden geçirmeye karar veriyor. Ona bu arayışında tek gecelik ilişkiler yaşayıp kadınlardan kurtulmayı ilke edinen komşusu Colin eşlik ediyor. Senden Önce, hâlâ istenen bir kadın olduğunu kanıtlamak ve ideal erkeği bulmak için 20 eksi sevgilisini teker teker gözden geçiren Delilah Darling adlı genç kadının hikâyesini anlatan Karyn Bosnak imzalı ‘20 Times a Lady’ adlı romanının serbest uyarlaması. Filmde Scary Movie’den hatırlayacağınız komedi oyuncusu Anna Faris’e, Kaptan Amerika olarak izlediğimiz Chris Evans eşlik ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!