Tam Güneş Tutulması Nedir? 9 Mart 2016 Güneş Tutulması saat kaçta?

Güncelleme Tarihi:

Tam Güneş Tutulması Nedir 9 Mart 2016 Güneş Tutulması saat kaçta
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 08:37

Güneş tutulması nedir? ve Tam güneş tutulması ne zaman yaşanacak? sorularının yanıtını haberimizden öğrenebilirsiniz. Arama motoru Google bugün ana sayfasında 'Güneş Tutulması 2016' temalı Doodle yayınladı. Bugün meydana gelecek olan güneş tutulması olayı ülkemizden kısmi olarak izlenebilecek. İşte detaylar.

Haberin Devamı

Google güneş tutulması için özel bir Doodle hazırladı. Arama motoru tarafından özel günlerde hazırlanan ve ana sayfasında gösterilen özel temalara bugün bir yenisi daha eklendi. Google'ın bugün ki teması ise 'Güneş Tutulması 2016 nedir?' oldu.

Güneş Tutulması nedir? Tam Güneş Tutulması 2016 9 Mart Güneş Tutulması saat kaçta görünecek? Güneş Tutulması nasıl ve ne zaman gerçekleşecek? 9 Mart Gecesi (Salı'yı Çarşamba Bağlayan Gece ) 03.54'te tutulacak Güneş Tutulması etkileri nelerdir ve Güneş Tutulması nedir? tüm detaylar haberimizde.

Google tarafından özel olarak hazırlanan 'Güneş Tutulması 2016' konulu videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Güneş Tutulması Nedir? 9 Mart 2016 Güneş Tutulması

 

Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve Ay'ın Güneş'i kısmen veya tümüyle kapatması sonucunda ortaya çıkan bir doğa olayıdır. Güneş tutulmasının meydana gelmesi için Ay'ın yeni ay evresinde olması ve Dünya'nın Güneş çevresindeki yörünge düzlemi ile karşılaşması gerekir. Her yıl iki ile beş arasında güneş tutulması olmaktadır. Bunlardan iki tanesi tam güneş tutulması olabilir. Güneş Tutulması 4'e ayrılır.

Haberin Devamı

1- Tam Güneş Tutulması

2- Halkalı Güneş Tutulması

3- Hibrit Güneş Tutulması

4- Parçalı Güneş Tutulması

Tam Güneş Tutulması nedir?

9 Mart tarihinde gerçekleşecek olan Tam Güneş tutulması Ay'ın Güneş'i Dünya'dan disk halinde görünen ışıkların tümünün örtünmesiyle olur. Güneş tüm ışın ve ışıkları Ay tarafından kapatılır ve çıplak gözle tutulma görünebilir. Çıplak gözle tam tutulma bakılabilir.

Güneş Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

9 Mart'taki yani bugün yaşanacak olan “Tam Güneş tutulması"na şahitlik edemeyeceğiz. Ülkemizden 21 Haziran 2020'deki Halkalı Güneş Tutulmasını ise parçalı tutulma olarak izleyebilecek.

BAKMADAN GEÇME!