Suşinin rakibi dim sum

Güncelleme Tarihi:

Suşinin rakibi dim sum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2006 00:00

Suşinin rakibi yine Uzakdoğu’dan çıktı. Avrupa, özellikle de Londra’dan yayılan dim sum çılgınlığı İstanbul’da. Nişantaşı’ndaki mekanını kafe olarak yenileyen Banyan’ın ana yemeği, Çin mantısı dim sum.

Çin usulü mantımsı hamurlara dim sum deniyor. Genelde soya sosuna batırılıyor, enfes. Türk mantısından farklı olarak buharda pişiyor ve sebzeli, deniz mahsullü ya da mantarlı olabiliyor. Avrupa’da hızla yayılıyor, özellikle Londra’da suşinin várisi olarak gösteriliyor.

Asya yemekleriyle tanınan Banyan restoran da İstanbul Nişantaşı’ndaki şubesini kafe olarak yeniden düzenledi, bu dim sumu da ana yemeği yaptı. Bunun için mekanın ortasına bir köşesinde noodle da yapılan dim sum barı kurdular. Barın etrafında yemeğinizi yerken yapılışlarına da şahit oluyorsunuz. Dim sumların fiyatı 7-15 lira arasında değişiyor. En pahalısı yengeçli ve ördekli olanları. Banyan’a yolunuz kahvaltı için düşerse, bir tavsiyem daha olacak: Volkanik taş isteyin, 300 derece sıcaklıkta gelen bu taşın üstünde sucuk ve helliminizi kendiniz kızartın. İki kişiliği 21 lira. (212) 219 60 11.

30 yaş grubu için yeni kulüp

İstiklal Caddesi’nde, Richmond Otel’in altındaki Sushico-Pera iki ay kadar önce kabuk değiştirdi, Ginza oldu. Ginza aslında Tokyo’nun en pahalı ve lüks mahallesinin adı. Bir türlü gidememiştim. Geçen hafta DJ Jakuza’nın da Ginza’da çalmaya başladığını duyunca artık bir gidip bakmalı dedim. Düşünsenize, mekanın ismi Ginza, kabinde de Jakuza!

Jakuza sevenlerdenseniz, 10 numara mekan olmuş. Özellikle de günümüz müziklerini dinlemek isteyen 30 yaş grubu için. Bu yaş grubunun kaderidir, mekanlara ya fazla genç, ya fazla yaşlı kalırsınız. Biraz kaliteli bir servis alayım derken kendinizi orta yaş içinde; biraz trendy bir şeyler yapayım deseniz bu kez de kendinizi üniversiteli keşmekeşinin içinde bulursunuz.

İşte Ginza insanı buradan yakalayan nadir mekanlardan. Dekor geniş ve ferah. Ortam rahat ve loş ama mekanı kaybetmiyorsunuz. Jakuza cuk oturmuş, müzikler iyi ama yanınızdakinin ne dediğini duyuyorsunuz. En güzeli içki istemek için garson aramıyorsunuz, Sushico-Pera’nın servis anlayışı kulüp ortamında aynen devam ediyor. (212) 243 87 65.

SEN NEREDESİN?

SALSACILAR İSTANBUL’DA

Salsa meraklıları yılın buluşmasına hazırlanıyor. Yarın Maslak Refresh The Venue’de yapılacak 2006 Salsa Dans Kupası tüm gün ve gece sürecek. Jüri için Türkiye’ye gelen dünya salsa şampiyonları Jhesus Aponte ve Farid Ferchach yarışmanın ardından birincilerle birlikte şov yapacak. Bu şovdan sonra sabah 04.00’e kadar sürecek salsa partisi var. Biletler Biletix’te gündüz için 5-10, akşam için 20-30, kombine 35 lira. www.mundolatino.com

ROCKER’LAR ANTALYA’DA

80 ve 90’ların efsanevi rock grubu White Lion, Antalya’da kükreyecek. Afrikalı çocuklar için yazdıkları When the Children Cry gibi birçok şarkıları hafızalara kazınan grup, yarın akşam saat 23.00’te Jolly Joker Bar’da. Biletler bir içki dahil 28 lira. 2 saat sürecek konserler dizisi Antalya’dan sonra Eskişehir (27 Kasım), İzmir (28 Kasım), İstanbul (1 Aralık) ve Ankara’yı (2 Aralık) dolaşacak. www.biletix.com

BLUES’CULAR ANKARA’DA

Türkiye ve Kıbrıs’ta toplam 19 şehir gezen Efes Pilsen Blues Festival Ankara’da. Bu yıl festivalde Louisiana’dan akordeon bazlı zydeko tarzının günümüzdeki en büyük temsilcisi Buckwheat, New Orleans’tan Baton Rouge ezgileriyle Larry Garner ile New York’tan modern tınılarıyla Michael Powers var. Biletler Biletix’te 28 lira. 18 yaş sınırı var. Öğrenci bileti kalmadı. Festival başkentin ardından Eskişehir’e geçecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!