SuÅŸi mi dediniz?

Güncelleme Tarihi:

SuÅŸi mi dediniz
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 26, 2004 00:00

Amerika ve Avrupa’dan sonra Türkiye’yi de saran suÅŸi çılgınlığı son hızıyla devam ediyor. Hatta artık moda suÅŸiyi evlerde yemek. SuÅŸi kültürünüzü artırmak istiyorsanız ünlü ÅŸeflerin verdiÄŸi bilgilere bir göz atın: SuÅŸinin ortaya çıkışındaki amaç çiÄŸ balığın saklanmasıydı. PiÅŸmiÅŸ pirincin içindeki çiÄŸ balık yavaÅŸ yavaÅŸ fermante oluyor ve bozulması engelleniyordu. SuÅŸinin sosyetik ve pahalı bir yiyecek olması zaman içinde oldu. Japonya’da suÅŸi yapan bir bayana rastlamanız mümkün deÄŸil. Çünkü kadınların ellerinin suÅŸi yapmak için fazla sıcak olduÄŸuna inanılıyor.SuÅŸinin içindeki pirincin ılık olması gerekiyor, böylelikle donmuÅŸ balık aÄŸza girmeden vücut sıcaklığına eriÅŸmiÅŸ oluyor. Gari ve wasabi soslarının taze yapılması önemli. Ä°yi ÅŸefler tabak üzerindeki suÅŸi dağılımını balık sürülerine benzetmeye özen gösteriyorlar. SuÅŸiyi büyük porsiyonlar halinde sunanlar genelde Koreliler. Japonlar tek lokmada yenilebilen minyatür suÅŸilerden yanalar. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!