Amerika ve Avrupa’dan sonra Türkiye’yi de saran suşi çılgınlığı son hızıyla devam ediyor. Hatta artık moda suşiyi evlerde
yemek. Suşi kültürünüzü artırmak istiyorsanız ünlü şeflerin verdiği bilgilere bir göz atın: Suşinin ortaya çıkışındaki amaç çiğ balığın saklanmasıydı. Pişmiş pirincin içindeki çiğ
balık yavaÅŸ yavaÅŸ fermante oluyor ve bozulması engelleniyordu. SuÅŸinin sosyetik ve pahalı bir yiyecek olması zaman içinde oldu. Japonya’da suÅŸi yapan bir bayana rastlamanız mümkün deÄŸil. Çünkü kadınların ellerinin suÅŸi yapmak için fazla sıcak olduÄŸuna inanılıyor.SuÅŸinin içindeki pirincin ılık olması gerekiyor, böylelikle donmuÅŸ balık aÄŸza girmeden vücut sıcaklığına eriÅŸmiÅŸ oluyor. Gari ve wasabi soslarının taze yapılması önemli. Ä°yi ÅŸefler tabak üzerindeki suÅŸi dağılımını balık sürülerine benzetmeye özen gösteriyorlar. SuÅŸiyi büyük porsiyonlar halinde sunanlar genelde Koreliler. Japonlar tek lokmada yenilebilen minyatür suÅŸilerden yanalar. Â
button