Süpürge'nin Onur Ödülü Güneri'ye

Güncelleme Tarihi:

Süpürgenin Onur Ödülü Güneriye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2006 13:29

Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 4-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde bu sene ‘Onur Ödülü’ Selma Güneri’ye verilecek. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali; rol aldığı filmlerde farklı kadın karakterlere kattığı derinlik ve ilkeli oyunculuk anlayışıyla Türk sinemasına yaptığı katkılardan dolayı Selma Güneri’yi Uçan Süpürge Onur Ödülü’ne değer buldu.

Haberin Devamı

Selma Güneri, ‘Onur Ödülü’nü, festivalin 4 Mayıs gecesi Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde yapılacak açılış töreninde alacak.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, programının ‘Sinemamız’ bölümüne  Selma Güneri’nin başrollerini oynadığı iki filmi aldı: Son Kuşlar ve Bitmeyen Yol.

Yönetmenliğini Erdoğan Tokatlı’nın yaptığı Son Kuşlar ve Duygu Sağıroğlu’nun yönettiği Bitmeyen Yol adlı filmler festival tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.

İSTANBUL'UN KIZLARINDAN BUGÜNE

İstanbul’da doğdu. 1964’te Perde dergisinin açtığı artist yarışmasında finale kaldı. Aynı yıl Halit Refiğ’in yönettiği "İstanbul’un Kızları" filmiyle beyazperdeye ilk adımı attı. 1967’den sonra sinema oyunculuğunun yanı sıra ses sanatçılığı da yaptı. Bilge Olgaç, Türker İnanoğlu, Orhan Aksoy, Aram Gülyüz gibi birçok yönetmenin filminde rol alan Selma Güneri, uzun bir ara verdiği sinemaya İrfan Tözüm’ün Mum Kokulu Kadınlar fimiyle döndü. 80’den fazla sinema ve televizyon filmiyle Türk sinemasına emek veren Selma Güneri, son olarak televizyon için çevrilen film ve dizilerde izleyicisinin karşısına çıktı.

Haberin Devamı

http://festival.ucansupurge.org

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!