Süper kahramanlara yerli bakış

Güncelleme Tarihi:

Süper kahramanlara yerli bakış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 12:12

“Arşivlik Muhabbetler – Yeşilçam’ı Yaratanlara Saygı” etkinliği kapsamında düzenlenen toplantıda bu hafta süper kahramanlar ele alınıyor.

Haberin Devamı

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yöneteceği “Yeşilçam’da Fantastik Filmler” başlıklı etkinlik, Ortaköy Kültür Merkezi’nde 23 Kasım akşamı saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

Holywood’tan, çizgi romanlardan veya fantastik edebiyattan çıkıp gelen Zorro, Kızıl Maske, Fantoma, Kilink, Drakula, Tarzan gibi kahramanların İstanbul maceraları bir dönem seyircinin gözbebeği olarak Yeşilçam’a da damgasını vurmuştu. Yeşilçam’ın emekçilerinin maddi imkânsızlıkları esprili buluşlarla alt ettikleri fantastik filmler arasında “Dünyayı Kurtaran Adam”, “Turist Ömer Uzay Yolu’nda”, “Drakula İstanbul’da”, “Maskeli Beşler” gibi bugün kült kategorisine yükselmiş pek çok yapıt var. Seyirciler, “Yeşilçam’da Fantastik Filmler” gecesinde bu eserlerden seçme bölümler izleme olanağı bulurken, Yeşilçam’ı yaratan veya o döneme tanıklık eden konukların sohbetiyle de keyifli dakikalar geçirecekler.

Haberin Devamı

“Yeşilçam’da Fantastik Filmler” toplantısının konukları arasında Arda Uskan, Süleyman Turan, Temel Gürsü, Yahya Karadaş, Yılmaz Atadeniz ve Yılmaz Köksal da yer alacaklar.

NEREDE: Ortaköy Kültür Merkezi

NE ZAMAN: 23 Kasım 2009, 20:00

Süper kahramanlara yerli bakış

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!