Stüdyoya gittiÄŸimde Sezen Aksu karşımdaydı

Güncelleme Tarihi:

Stüdyoya gittiğimde Sezen Aksu karşımdaydı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 19, 2008 00:00

Taha Özer, genç, heyecanlı ve biraz da şanslı bir müzisyen.

Kazara Sezen Aksu ile yolları kesişen Özer, yaptığı albümde de Aksu'nun desteğini almış. "Hadi Git" şarkısıyla iyi bir çıkış yapan Özer, "Davet" isimli albümünde iyi şarkılar olduğunu, alanların pişman olmayacağını söylüyor.

Taha Özer, genç, heyecanlı ve biraz da şanslı bir müzisyen. Kazara Sezen Aksu ile yolları kesişen Özer, yaptığı albümde de Aksu’nun desteğini almış. "Hadi Git" şarkısıyla iyi bir çıkış yapan Özer, "Davet" isimli albümünde iyi şarkılar olduğunu, alanların pişman olmayacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Müzikle ilgilenmeye ne zaman başladınız ve albüm yapma aşamasına nasıl geldiniz?

- İdealler ya küçük yaşlarda ya da bir takım eğitimler aldıktan sonra neye kabiliyetin olduğunu keşfettiğinde

Stüdyoya gittiğimde Sezen Aksu karşımdaydı
oluşurlar. Ben idealimin müzik olduğunu, geçmişime baktığımda nelerin peşinde koşup, nelerden hálá bugün zevk aldığımı görünce anladım. Yaptığım müziği insanlarla paylaşmak en büyük idealimdi ve bu da olağan olarak beni albüm fikrine götürdü.

Sezen Aksu ile tanışmanız nasıl oldu?

- Bu işe başlarken başıma ilginç bir olay geldi. Sezen Aksu’ya ait daha önce de seslendirilmiş iki tane şarkı var albümümde ve bu şarkıların okumaları, stüdyoya gel-git aşamaları sırasında köprü yolu üzerinde başıma talihsiz bir olay geldi. Kaza yaptım ve hasara bakmak için aracımdan aşağıya indiğim sırada telefonum çaldı. Gelen haberde o gün Sezen Aksu’nun orada olacağı söylendi. Bu aldığım en güzel haberdi diyebilirim. Durumu toparlayıp yoluma devam ettim ve stüdyoya gittiğimde Sezen Hanım’ı karşımdaydı. Sonra beklemek için diğer tarafa geçtim ve arkamdan bir ses "Taha, yanıma gelir misin? Gel şarkılarla ilgilen" dedi. Yanında oturdum ve 2 saat kadar yaptıklarıyla ilgilendim. Aldığım keyiften ve yaptığım işten duyduğum mutluluktan bahsetmek mümkün değil.

Haberin Devamı

Müzik eğitimi aldınız mı?

- Şişli Terakki ilkokulundayken konservatuvara gidiyordum. Müzik eğitimim hayat boyu devam etti. Hayatım hep müzikle iç içe oldu. Daha sonraları işi profesyonelliğe dökmeye karar verdiğimde ise çok sevgili Emel Şenocak’tan şan dersleri almaya başladım.

Albümde başka kimlerin emeği geçti?

- Albümde başta Sezen Aksu olmak üzere Ümit Sayın, Mustafa Ceceli, Fettah Can, Habil Ceyhan, Murat

/images/100/0x0/55ea32e9f018fbb8f870eb33
Güneş, Kıvanç K, Halil Koçak, Güven Baran, Ayşe Dilara Parlak, Barış Büyük, Murat Bulut gibi Türkiye’nin en iyileriyle çalıştık.

Haberin Devamı

Mustafa Ceceli’nin albüme katkısı ne oldu?

- Mustafa Ceceli, albümde Sezen Aksu’ya ait olan "Hadi Git" ve "Günaha Davet" parçalarının düzenlemesini yaptı. Aynı zamanda "Doyasıya Sevmek" isimli ÅŸarkının bestesi de Mustafa’ya ait. Mustafa’nın en sevdiÄŸim özelliÄŸi kısır döngüden kaçması ve yaptığı iÅŸin fark edilir olması. Yaptığı her iÅŸte sihirli deÄŸnek kullanmış sanki. Â

Albümden önce ve sonra hayatınızda neler değişti?

- Yeni bir dönem başladı diyebiliriz yani merdivenden basamak atlamak gibi. Albümden sonrasını henüz görmüş sayılmayız çünkü albüm çok yeni. Şu an albümün mutluluğunu ve heyecanını yaşadığımı söyleyebilirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!