Stres tuzakları

Güncelleme Tarihi:

Stres tuzakları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yaşam koşulları yüzünden hepimiz stres altındayız. Stres ruh sağlığımızı bozduğu gibi çeşitli hastalıklara da yol açabiliyor. Bu nedenle hepimiz stresten kurtulmanın çarelerini arıyoruz. Bu derdi ortadan kaldırdığı iddia edilen yöntemlerin çoğunun ise birer tuzak olduğu açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre strese karşı uygulanan yöntemlerin çoğu, stresi artırmaktan başka işe yaramıyor:

Televizyon izlemek: Kafanızı başka şeylerle meşgul etmek için ekran karşısına geçersiniz. Fakat gerilim filmleri, haber programları ve pembe diziler sinirlerinizi iyice gerer.

İçki içmek: Alkolün sinirleri yatıştırdığı biliniyor. Fakat içkinin dozunu fazla kaçırırsanız, terapi ters etki yaratır.

Vücut egzersizleri: Bir jmnastik salonunda egzersiz yapmanın bir yararı yok. Tek başınıza koşu yapmanız, stresten kurtulmanızı sağlayabilir.

Bilgisayar oyunları: Uzun süre bilgisayar oyunu oynamak tiryakilik yarattığı gibi stresi de artırır.

Soluk alma egzersizleri: Ağızdan soluk alıp vermek, panik yaratabilir. Burundan soluk alıp vermeyi denemelisiniz.

Masaj yaptırmak: Eğer masaj yapan kişi düğümlenmiş olan kaslarınıza aşırı baskı yaparsa, kaslar gerilir. Önce kasların gevşetilmesi gerekir.

Şekerleme yapmak: Şekerlemenin süresi yirmi dakikayı aşarsa, uyandığınız zaman kendinizi çok kötü hissedebilirsiniz. Gün ortasında birkaç saat uyumak stresi artırır.

Alışverişe çıkmak: Kalabalık mağazalarda dolaşmak, beğendiğiniz eşyanın alım gücünüzün üzerinde olduğunu farketmeniz, gerginlik yaratır.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!