Yıldız gibi parlamak için glitter makyaja şans verin!

Güncelleme Tarihi:

Yıldız gibi parlamak için glitter makyaja şans verin
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 11:35

Son yılların popüler makyajlarından glitter, ışıltılarla yıldız gibi parlamanızı sağlayacak. İşte uygulanışı...

Haberin Devamı

Glitter makyaj diğer adıyla aydınlık ve ışıltılı makyaj, güzellik trendlerinin yeniden maksimalizm havasına girdiğinin güzel bir kanıtı. Son birkaç yıldır sim ve ışıltı trendi moda dünyasının yanında kozmetik dünyasını da etkisi altına almayı başardı. Parlak ve ışıl ışıl bir efekt ile son derece çekici ve göz alıcı görünmek mümkün. Glitter makyajını doğru bir şekilde uygulayarak ortamın yıldızı olabilirsiniz.

Glitter makyajı nasıl uygulanır?

Glitter makyajını uygulamak için öncelikle cildinizi aydınlık ve pürüzsüz bir hale getirmelisiniz. Dikkat çeken bir makyaj olan glitter makyajın öncesinde makyaj bazı uygulayarak cildinizdeki renk dengesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanında göz altlarının daha aydınlık görünmesi için kapatıcı uygulayarak ışıltılı makyajınızın daha dikkat çekici hale gelmesine yardım edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yıldız gibi parlamak için glitter makyaja şans verin

Glitter makyajı için doğal makyaj teknikleri ile yüzünüzdeki rengi sabitlemelisiniz. Doğal tonlarda ve ince yapılı bir fondötenle yüzünüzü aydınlık ve pürüzsüz bir hale getirmelisiniz. Yüzünüze eşit miktarda uyguladığınız fondötenin eşit miktarda yayıldığından emin olun.

Fondöten sonrasında likit halinde bir aydınlatıcı kullanarak yüzdeki önemli bölgeleri aydınlatabilirsiniz. Elmacık kemikleri ve çene kemiği üzerinde kullanacağınız aydınlatıcı size parlak ve aydınlık bir görünüm kazandırır. Bunun yanında alnınıza az miktarda aydınlatıcı uygulayabilirsiniz.

Makyajın daha sonraki aşamasında aydınlatıcı özellikte bir pudra ile fondöten ve aydınlatıcıyı sabitlemelisiniz. Böylece makyajınızın yüzünüze daha iyi oturmasını sağlayabilirsiniz. Yüzünüzü daha güzel göstermesi için aydınlatıcı jel kullanarak özellikle köşe noktaları olan yanak, alın ve çene gibi bölgelerin vurgusunu artırabilirsiniz.

Yıldız gibi parlamak için glitter makyaja şans verin

Haberin Devamı

Glitter makyajın en önemli aşaması göz makyajı. Islak görünümlü likit farlar ve metalik tonlardaki farlar glitter makyajın olmazsa olmazı. Bu renkleri gözünüzün üstüne dilediğiniz gibi uygulayabilirsiniz. Göz makyajına parlak bir göz kalemi ile daha çekici bir görünüm kazandırabilir veya glitter makyaja çok yakışan eyeliner uygulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Gözlerinize kavisli ve kedi gözü formunda çekeceğiniz eyeliner ile vurgu yapabilir ve koyu renk rimeliniz ile göz makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Doğal tonlarda yoğun olarak sürülmüş bir allık ile parlak yanaklarınıza son dokunuşu yaparken, ışıltılı bir parlatıcı ile dudaklarınızı çerçeveleyebilir ve bu göz alıcı görünümü sonlandırabilirsiniz. Glitter makyaj gösterişli ve iddialı bir makyaj tekniği olduğu için parti ve festivallerde harika bir seçim olabilir.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!