Türk modasının kelebekleri belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

Türk modasının kelebekleri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 12:39

22. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması 18 Haziran Çarşamba günü Four Seasons Hotel'de gerçekleşti!

Haberin Devamı

Moda dünyasına genç soluklar kazandırmak amacıyla düzenlenen "Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması" bu yıl da sektöre yeni yıldızlar katacak. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl 22’ncisi düzenlenen yarışmada finale kalan 10 genç moda tasarımcısı, yeni ve özgün çizgileriyle Four Seasons Hotel Beşiktaş'da jüri önüne çıktı.

Türk modasının kelebekleri belli oldu


Gerçekleşen organizasyonda cemiyet hayatından Yasemin Taciroğlu, Demet Sabancı ve Siren Ertan gibi isimlerle birlikte ünlü yüzlerden Ivana Sert katıldı. Sektörün önemli yöneticilerinden biri olan Ruken Mızraklı’nın da katıldığı etkinlikte yarışmacılara, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) desteği ile son yıllarda sektörün trendlerini yakalamakta liderlik yapan genç tasarımcılar mentorluk etti.

Haberin Devamı

Türk modasının kelebekleri belli oldu

MTD Başkanı Mehtap Elaidi'nin de dahil olduğu mentorlar arasında Gamze Saraçoğlu, Gül Ağış, Simay Bülbül, Hakan Yıldırım, Zeynep Tosun gibi isimler yer aldı. Yarışmada üçüncülük ödülüne Buğu Pala, ikincilik ödülüne Sevda Dalgıç, birincilik ödülüne ise Emel Melike Bakıcı layık görüldü.

Türk modasının kelebekleri belli oldu

İHKİB Başkan Yardımcısı Volkan Atik, İstanbul Moda Akademisi (İMA) Genel Direktörü Seda Lafçı, MTD Başkanı Mehtap Elaidi, Mimar Sinan Üniversitesi (MSÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bülümü Öğretim Görevlisi Dilek Alpan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bülümü Öğretim Görevlisi Yeşim Bağrışen, Moda Tasarımcıları Hakan Yıldırım, Atıl Kutoğlu, Gamze Saraçoğlu, Moda ve Stil Danışmanı Ece Sükan, Moda Fotoğrafçısı Aslı Girgin, Marka Danışmanı Banu Bölen ile moda yazarları Ayşe Ferhangil ve Yaprak Aras’ın jüride yer aldığı yarışmaya sanat ve cemiyet hayatının tanıdık simaları da katıldı. Dereceye giren yarışmacılar toplam 435 bin TL değerinde ödül ile birlikte, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle belirlenecek kontenjan dahilinde yurtdışında 1 yıl moda eğitimi, 1 yıl İngilizce dil eğitimi, İMA’da İleri Düzey Moda Tasarımı ve Diploma programına ücretsiz katılım, sektörle ilgili uluslar arası bir moda fuarını ziyaret imkanına sahip olacak.

Haberin Devamı

Türk modasının kelebekleri belli oldu

Koza’nın Kazandırdığı Önde Gelen Moda Tasarımcıları...

Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Elif Cığızoğlu, Ümit Ünal, Zeynep Tosun, Özgür Masur, Bora Aksu, Hatice Gökçe ve Zeynep Erdoğan gibi tasarımcıları sektöre kazandıran Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması, bu yıl da genç yeteneklere parlak bir geleceğin kapılarını açtı.

Finalistler ve mentorlar...

1 AYŞEGÜL BAYDEMİR MEHTAP ELAİDİ
2 YUSUF ASLAN KALEM SİMAY BÜLBÜL
3 GÖKHAN YAVAŞ NİYAZİ ERDOĞAN
4 SİNEM AVCI GAMZE SARAÇOĞLU
5 BİHTER TIRPAN NİHAN PEKER
6 EREN TÜNELİ GAMZE SARAÇOĞLU
7 SEVDA DALGIÇ GÜL AĞIŞ
8 OYTUN YILMAZ HATİCE GÖKÇE
9 EMEL MELİKE BAKICI HAKAN YILDIRIM
10 BUĞU PALA ZEYNEP TOSUN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!