Takılarımda mutlu bir enerji varsa, oğlumun sayesinde

Güncelleme Tarihi:

Takılarımda mutlu bir enerji varsa, oğlumun sayesinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 09:53

Takı tasarımcısı Evren Kayar, yeni koleksiyonu “Starry Ocean”ı hafta içinde akvaryumların içinde sergileyerek Gizia Gate’de tanıttı. Kayar, deniz yıldızlarından ilham alarak tasarladığı koleksiyonun renkliliğini, altı aylık oğlu Atlas’ın verdiği mutluluğa bağlıyor.

Haberin Devamı

Yeni koleksiyonda deniz yıldızlarından ilham almışsınız. Nedenini öğrenebilir miyim? 
-Ben genellikle doğadan ilham alan, herşeyin kaynağının doğadan geldiğine inanan birisiyim. Mesela geçen yazın mercan koleksiyonu, mercan av yasağını öğrendikten sonra ortaya çıktı. Geçmiş koleksiyonlarımda gökyüzünden, takım yıldızlardan yola çıkmıştım. Bu defa gökyüzündeki yıldızları değil, suyun derinliklerinde yaşayan yıldızları hayata geçirdim. Deniz yıldızları, derin suların en sihirli canlısı bence. Geometrik açıdan eşsiz ve bir o kadar da masalsı. Ayrıca kadınlara çok yakışıyor.

Ve yaratım süreciniz hamileyken başlamış. Hamilelik suyun derinliklerine dalmanızı mı sağladı?
- Hamileliğim ve sonrası rahat ve mutlu geçti. Bu yüzden çok renkli bir koleksiyon ortaya çıkardım. Mutlu ve dinamik bir enerjisi varsa hepsi oğlumun sayesinde. Başlangıçta bu kadar fazla renk çalışmayı düşünmüyordum.

Haberin Devamı

Takılarımda mutlu bir enerji varsa, oğlumun sayesinde

Kaç renk var?
- 20’den fazla… Bana denizin derinliklerdeki ışık kırılmalarıyla oluşan renk skalası ilham verdi. Güneşten gelen ışıkları, renk skalasını deniz yıldızlarının üzerinde görmek istedim. 25 farklı model çalıştık. Yüzükleri, kolyeleri, bilezikleri birarada kullanarak farklı kombinasyonlar yaratılabiliyor. 925 ayar gümüş üzerine mine ve yarı değerli taşlar ile bolca inci kullandım.

Bu koleksiyon hangi kadınlar için?
- Evren Kayar, farklılık arayan, tasarıma önem veren kadınların sevdiği bir marka. Modayı takip eden değil modaya yön veren kadınlar benim müşterim oluyor genellikle.

Takılarımda mutlu bir enerji varsa, oğlumun sayesinde

“Koleksiyonun imaj fotoğraflarını Tamer Yılmaz çekti. Modelimiz Beatriz, enerjisi yüksek ve takıları çok iyi taşıyan bir model. Evet Kendall Jenner’a benziyor ama bizi bu benzerlik değil enerjisi etkiledi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!