Süperkahramanlar süpermodellere karşı!

Güncelleme Tarihi:

Süperkahramanlar süpermodellere karşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 10:41

Kehanetti, gerçek oldu: Dijital top model dönemi başladı. Louis Vuitton, yeni reklam kampanyası için kanlı canlı top modelleri elinin tersiyle itti, ilham perisini ‘Final Fantasy XIII’ oyununun kahramanı ‘Lightning’ olarak seçti.

Haberin Devamı

Kate Moss’un selülitlerini, kırışıklarını Photoshop’la... Naomi Campbell yine ‘diva’ moduna girmiş, seti kırıp dökmüş, onunla uğraş. Cara Delevingne gece partiyi fazla kaçırmış, çekime yetişemiyor. Reklam kampanyalarında top modellerle anlaşan modaevlerinin, fotoğrafçıların çilesi saymakla bitmez. Ancak bu hafta yaşanan bir gelişme, “top model çağı tarih mi oluyor” tartışmasını başlattı.

Süperkahramanlar süpermodellere karşı

 

Çünkü moda devi Louis Vuitton, 2016 ilkbahar kampanyasının yeni yüzü olarak ‘Final Fantasy XIII’in kahramanlarından ‘Lighning’i seçti. Ortalık karıştı: Acaba avatarlar, gerçek top modellerin yerini hepten alacak mı? 

Haberin Devamı

Süperkahramanlar süpermodellere karşı

Kampanya için video oyun tasarımcısı Tesuya Normura ile çalışan modaevinin kreatif direktörü Nicolas Ghesquière, neden ilham perisi olarak ‘Lightning’i seçtiklerini şöyle anlatıyor: “Bu hareketimiz, yeni bir dönemin müjdecisi aslında. Lightning stil sahibi, üstelik bir bir kahraman. Dünya çapında herkes onu tanıyor.” Ghesquière haksız sayılmaz: İlk kez 1987’de piyasaya sürülen oyunun, bugüne kadar 110 milyon kopyası satıldı. Yani birçok top modelden daha fazla tanınıyor ve seviliyor.

PODYUMDA AVATAR ÇAĞI

Süperkahramanlar süpermodellere karşı


Bu, oyunun sanal kahramanlarının ilk modellik denemesi değil: Prada, 2012’de bir reklam kampanyasında avatarlara yer vermişti. 2014’te Vogue dergisinin sitesinde yayımlanan bir makale de, yakında sanal kahramanların gerçek top modelleri işinden edebileceğini yazıyordu.

Süperkahramanlar süpermodellere karşı


2016’nın ilk haftasında moda dünyası iki farklı safta: Bir yanda ‘süpermodellik’ kavramını Kendall Jenner ve Gigi Hadid gibi isimlerle yeniden diriltmeye çalışan Balmain gibi markalar, diğer yanda ise yenilikçi bakış açısıyla takipçilerini şoke eden Louis Vuitton gibi modaevleri. Podyumda insanın teknolojiye karşı savaşında kim kazanacak, hep beraber göreceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!