Stil yaratmak detaylarda gizli

Güncelleme Tarihi:

Stil yaratmak detaylarda gizli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 16:42

Moda detaylara indikçe kişiselleşir ve anlam kazanır. Sihirli dokunuşlar, bir aksesuarın kattıkları ve giyim sırlarıyla bambaşka görünebilirsiniz. Detayların gücüyle stilinizi baştan yaratın, küçük ayrıntılarla büyük değişimler yapın!

Haberin Devamı

BANA BİR BANDANA

 

Stil yaratmak detaylarda gizli


Sezonun en önemli aksesuarlarından biri bandanalar oldu hiç kuşkusuz. Defilelerde sıkça rastladığımız bu minik parça stilinizi kişiselleştirmenizi kolaylaştıracak.

Stil önerisi: Yoksa siz bandananızı sadece boynunuza mı sarıyorsunuz? Tıpkı Chiara Ferragni gibi şapkanızın etrafına iliştirin. Ya da bilezik gibi bileğinize sarın. Kimi zaman da kemerlerinizin yerine takın.

 

ÇANTAYI OMUZDAN ASMAK MI?

Stil yaratmak detaylarda gizli

Haberin Devamı


Ne münasebet... Chanel, Versace gibi defilelerde ve sokak stili blog’larında çokça gördüğümüz gibi omuzdan askılı çantaları bileklerinize dolayıp taşıyın.

Stil önerisi: Bileklik takmak yerine çantanızın zincirli askılarını bileklerinize dolayın. Yeni moda sisteminden önemli ve gizli bir stil tüyosu.

 

GÖRKEMLİ KÜPELER TAŞIYIN

Stil yaratmak detaylarda gizli


Ekim ayında gerçekleşen uluslararası moda haftalarında büyük, şaşaalı ve renkli küpeler podyumlara damga vurdu. Tişört, jean ve sneakers’tan oluşan minimal tarzınızı gösterişli takılarla renklendirebilirsiniz. Celine’in halka küpeleri, Prada’nın geçtiğimiz Milano Moda Haftası’nda görücüye çıkardığı top küpeler ya da Dolce&Gabbana’nın barok takılarıyla eksantrik bir tarz yaratabilirsiniz.
Stil önerisi: Tek kulağa takılan gösterişli küpeleri mutlaka deneyin. Sürekli bir şeyini kaybedenler için ideal.

 

DESENLİ TIRNAK DEVRİ

Stil yaratmak detaylarda gizli

Haberin Devamı


Tırnaklara oje sürme devri kapandı. Yurt dışında fazlasıyla yaygınlaşan “nail art” (tırnak sanatı), çeşitli desen, sembol ve renkteki çıkartmalarla tablo gibi tırnaklar yaratıyor. Tırnağa direkt yapıştırılan dövmeler de çok pratik; sıkıldığınız zaman değiştirebilirsiniz.
Stil önerisi: Sephora’nın “nail patch”, yani tırnak yapıştırıcılarıyla uzun süre bakımlı tırnaklara sahip olabilir ve ojeden sararan tırnaklarla vedalaşabilirsiniz.

 

MÜCEVHER AYAKKABILAR

Stil yaratmak detaylarda gizli


Sade bir ayakkabıyı çeşitli mücevherlerle süsleyerek bambaşka bir parçaya sahip olabilirsiniz. Fiyonklar, zincirler ve taşlarla ayakkabılarınızı baştan yaratın, stilinizi şımartın.

Haberin Devamı

Stil önerisi: Gordana Dimitrijevic’in kristalli “potin”leri yılbaşı için şık bir alternatif olabilir.

 

OMUZLARA ÖZGÜRLÜK

Stil yaratmak detaylarda gizli


Geçtiğimiz yıl mantolar, giyilmeden zarif şekilde omuzlara bırakılıyordu. Bu yılsa omuzlardan aşağı düşüyor, sadece kolları giyilerek taşınıyor. Üşüyenler için çok pratik değilse de tarzına düşkünler bu kış omuzları özgür bırakmaktan yana.

Stil önerisi: Mantonuzu belden kalın bir kemerle bağlamayı unutmayın.

 

TÜYLÜ AYAKKABILAR GİYİN

Stil yaratmak detaylarda gizli


2013 ilkbahar-yaz defilesinde modelleri tüylü ayakkabılarla podyuma çıkaran Celine’in bu trendi başlattığı konusunda tartışmaya gerek yok. 2015-16 kış defilelerinde de Fendi, Maison Margiela ve Gucci’nin tüylü ayakkabı ve terliklere ne kadar çok yatırım yaptığını gördük. Yağmurlu ve ıslak havalar için pek ideal görünmese de tüylerin içimizdeki çılgın ruhu okşadığı kesin.

Haberin Devamı

Stil önerisi: Tamamen tüylü bir dünyada yaşamak istemiyorsanız, ayakkabılarınıza iliştirdiğiniz ponpon ve tüy detayıyla da bu trende uyabilirsiniz.

 

ÇANTANIZI BAŞTAN YARATIN

Stil yaratmak detaylarda gizli


Rengarenk çanta böcekleri ya da “bag bugs”larla en klasik çantayı bile baştan çıkarabilirsiniz. Karl Lagerfeld’in Fendi’nin 2014-15 sonbahar-kış defilesinde tanıttığı, kendi mini kopyası olan çanta süsü “Karlito”yla başladı her şey. Bir anda modanın en arzu edilen nesnesine dönüşen “Karlito”dan feyzalarak giderek sayıları artan tüylü, kürklü ya da payetli bu sevimli canavarları çantanıza asarak hem modaya ayak uydurun hem de stilinize hareket katın.

Haberin Devamı

Stil önerisi: Çanta süsü olarak hayvan figürleri, püskül ve eşarplar da kullanabilirsiniz.

 

TELEFONLA KONUŞMAK MI DEDİNİZ? ASLA!

Stil yaratmak detaylarda gizli


Son zamanlarda telefonla konuşmak en az odaklandığımız iletişim yöntemine dönüştü. Şimdi en yeni trend sokakta yürürken ya da dururken sosyal medyada gezinmek ya da mesajlaşmak. Moda haftalarında da bu görüntülere çok sık rastlar olduk. Ne tuhaf; telefon bağımlısıyız ama asla telefonla konuşmuyoruz.

Stil önerisi: “Mesaj gönder” ya da “elektronik posta at” deyip konuşmaları yarıda kesebilir, sesli iletişiminizi en aza indirgeyebilirsiniz.

 

AYAKLARI ÜŞÜTMEYİN

Stil yaratmak detaylarda gizli


Son günlerin en “cool” çiftini açıklıyoruz: Sandalet ve soket çorap! Sokak modasında da sıkça rastladığımız sandalet ya da stiletto’yla çorap giyme trendini rüküşlüğün tuzağına düşmeden uygulamak kolay değil.

Stil önerisi: Çoraplarla ayakkabılarınızın aynı renkte olmamasına özen gösterin. Uzun olmayan bir pantolon ya da kısa bir etekle giyin.

 

 

ÇİFT GÖRMEYE HAZIR MISINIZ?

 

Stil yaratmak detaylarda gizli


“It bag” sözünü duymayanınız kalmamıştır. Şimdilerde “two bags”, yani çift çanta kullanma trendiyle karşı karşıyayız. Aynı markanın farklı boyutlardaki iki çantasını üst üste taşıyabilirsiniz. Fazla pratik olmasa da grafik bir resim çıkıyor ortaya.

Stil önerisi: Farklı markaların çantalarını kullanabilir, aykırı form ve renkleri bir araya getirerek şaşırtabilirsiniz.

 

AYNA DEĞİL GÖZLÜK

Stil yaratmak detaylarda gizli


Gözlük modelinden çok camların renkli olması moda gurularını şimdi daha fazla ilgilendiriyor. Brad Pitt’in kırmızı halıda tercih ettiği güneş gözlüğüyle başlayan, Alessandra Ambrosio, Mary Kate Olsen, Kanye West, Orlando Bloom, Anna Dello Russo, Heidi Klum ve Selena Gomez gibi ünlülerin vazgeçemediği bu akım sokak stilinin en gözde trendlerinden.

Stil önerisi: En çok sarı, roze ve mavi tonlarında öne çıkan aynalı gözlükleri bakımlı ve açık saçlarla kullanabilir, kıyafetinizin renkleriyle de kombinleyebilirsiniz.

 

MODA GÜLDÜRÜYOR, SİZ DE GÜLÜN

Stil yaratmak detaylarda gizli

 

Ünlü trend avcısı Vincent Gregoire, “Moda ekonomik baskıları olan tamamen ticari bir dünya” diye konuşsa da biraz deli, biraz “kaçık” ruh, modanın peşini bırakmış değil. Charlotte Olympia’nın oyuncağı andıran eğlenceli çantalarının, Fendi’nin Peekaboo modellerinin ve Anya Hindmarch’ın sticker’larla bezenmiş çantalarının modanın o “asık suratlı, ciddi ve üstten bakan” kişiliğini yumuşattığı tartışma götürmez.

Stil önerisi: Mira Mikati’nin mont, çanta ve mantolarında çok sık rastlanan gülen suratlarla stres atın ve modayla dalga geçin. Ayrıca jean ve montları çeşitli “sticker”larla donatarak giyiminizi kişiselleştirebilirsiniz.

 

PARMAKLARINIZ BOŞ KALMASIN

Stil yaratmak detaylarda gizli


Valentino’nun kreatif direktörlerinden Maria Grazia Chiuri her parmağa yüzük takma sanatını en iyi icra edenlerden. Delfina Delettrez’in sade ve zarif yüzüklerini Pamela Love’ın rock ve doğal taşlarla bezenmiş olanlarıyla birlikte kullanabilirsiniz. Telden kalpler, sonsuzluk işaretleri ve çiçek motifleri bu yıl çok moda.

Stil önerisi: Her parmağa takılanlar ve eklem yüzükleri dışında dörtlü yüzükler de sezonun dikkat çeken parçalarından.

 

elle.com.tr tarafından hazırlanmıştır. 

 

BAKMADAN GEÇME!