Sonbahar makyajı nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Sonbahar makyajı nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 15:48

Kahverengi ve bordo tonlarının hakim olduğu sonbahar aylarında makyaj nasıl yapılır? Yağmurlu günde yapılan makyajın püf noktaları nelerdir?

Haberin Devamı

Sonbahar denildiğinde şüphesiz herkesin aklına toprağın kahverengi tonları ve kurumuş sarı yapraklar gelir. Hüznün ve duyguların mevsimi olan sonbaharda giyilen giysilerden yapılan makyajlara kadar kahverengi ve sarı tonları hakim olmaktadır.

Sonbahar makyajı nasıl yapılır

Elçin Sangu'nun Kiralık Aşk dizisinde canlandırdığı Defne karakterinin kahverengi ve şeftali tonlarındaki makyajı bu sonbaharın modası diyebiliriz..

TEN MAKYAJINDA ŞEFTALİ ALLIKLAR

Sonbahar makyajı nasıl yapılır

Sonbahar makyajı yapılırken ilk olarak ten makyajından başlanılır. Öncelikle cilt iyi bir şekilde temizlenmelidir. Makyajın kalıcılığını artırmak ve daha güzel görünmesini sağlamak için makyaj bazı uygulanabilir. Daha sonra cilt rengine uygun bir fondöten eşit bir şekilde cilde uygulanmalı ve transparan bir pudra ile sabitlenmelidir. Yanaklarda yazdan kalma hafif ışıltılı bir bronzluk veren şeftali tonlarındaki allıklar tercih edilebilir. Bu, cildin daha canlı, taze ve genç görünmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda gül tonlarında ki allıklar da oldukça fresh bir görünüm yaratacaktır.

GÖZLERDE KAHVERENGİ VE BORDO FARLAR

Haberin Devamı

Sonbahar makyajı nasıl yapılır

Gözlerde ise kahverengi ve bordo tonları oldukça hoş bir görünüm oluşturur. Göz makyajında mürdüm tonları da sohbahar aylarına oldukça yakışmaktadır. Siyah ve kahverengi göz kalemi ya da eyeliner ile gözler belirginleştirilebilir. Farklı olarak çift kuyruklu eyeliner sürülebilir. Sonbahar renkleri ile yapılmış dumanlı göz makyajı da sonbahar makyajı için ideal olacaktır. Koyu renkli göz makyajı yapıldığında makyajın geri kalanında sadelik tercih edilmelidir.

DUDAKLARDA KOYU RENKLER

Sonbahar makyajı nasıl yapılır

Haberin Devamı

Dudaklara sürülen koyu renk rujlar sonbahar makyajına oldukça yakışmaktadır. Fakat gözlere koyu renkler uygulanmışsa dudaklarda nude renkler yeterli olacaktır. Bu şekilde makyaj daha hoş bir görünüme kavuşur. Sonbahar aylarında özellikle kırmızı ve bordo renk rujlar oldukça tercih edilmektedir. Koyu renk ruj sürülürken öncelikle ruj rengine uygun bir dudak kalemiyle dudaklar çerçevelenmelidir. Böylece hem dudaklar daha pürüzsüz görünecek hem de rujun kalıcılığı artacaktır.

YAĞMURLU GÜNDE MAKYAJ

Sonbahar makyajı nasıl yapılır


Yağmurlu bir günde yapılacak makyajda birkaç püf nokta bulunmaktadır. Yağmurlu günlerde nem seviyesi yüksek olduğu için cilt doğru bir şekilde nemlendirilmelidir. Bunun için oldukça hafif yapıda ki nemlendirici ince bir kat şeklinde cilde sürülmelidir. Alternatif olarak BB veya CC kremler tercih edilebilir. Ayrıca makyajın kalıcılığını artırmak için mutlaka makyaj bazı uygulanmalıdır. Yağmurlu günlerde ağır ve yoğun ürünler kullanılmaktan kaçınılmalıdır. Suya dayanıklı ürünler bu günler için ideal olacaktır. Makyaj sonunda makyaj sabitleyici sprey kullanılabilir.

Haberin Devamı


Sonbahar makyajı nasıl yapılır


 

BAKMADAN GEÇME!