Son moda Türk modası

Güncelleme Tarihi:

Son moda Türk modası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 10:16

2017'de Türkiye'de trendler ne yöne gidecek? İşte cevabı...

Haberin Devamı

KAPSÜL KOLEKSİYONLU MAĞAZALAR YÜKSELECEK

2016’da Türk tasarımcıların koleksiyonlarını yoğun bir şekilde zincir mağaza ve butiklerde satılmaya başladı. Wepublic, Beymen, V2K, Brandroom, Bills, Gizia Gate gibi yerlerin sayısında artış göreceğiz. Yeni açılan mağazalar tasarımcılara sadece kendilerinde satılan özel kapsül koleksiyonlar tasarlatarak farklılaşacak. 

YIL FASHION WEEK İLE BAŞLIYOR

Bu yıl Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul 12-17 Ocak tarihlerinde yine Zorlu PSM’de gerçekleşecek. MBFWI’da ilk defa koleksiyon sunacak isimler olacak. TAGG markası ile Gökay Gündoğdu sürpriz olmaya aday. Geçen senenin yükselen yıldızı Başak Cankeş ve markası BASHAQUES bu defa giyilebilir sanatın altını çizmek için koleksiyonunu bir sergi ile sunacak.  Erkek tasarımcısı Niyazi Erdoğan’ın tekrar defile yapacak olması da ayrı bir heyecan. Geçen yılın en iyi defilesini yapan Deniz Berdan ve DB Berdan markasının bu defa bizi nasıl şaşırtacağı merak konusu.

Haberin Devamı

BAZI MARKALAR ÜLKEYİ TERKEDİYOR, BAZILARI DİRENİYOR

2016’da yaşanan olumsuzluklardan dolayı pek çok yabancı markanın ülke pazarını terk ettiğini gördük. Bu maalesef 2017’de devam edecek. Ama direnenler de yok değil. Satışlarından memnun olan Cos markası mağaza sayısını büyütmeyi planlıyor. Kadınlar hiç alışveriş yapamasa da mutlaka bir ruj satın alır mantığı ile her türlü kriz ortamında yükselişe geçen kozmetik sektöründe de durumlar karanlık değil. Kiko gibi yeni markalar Türkiye pazarına girerken, Nars büyüme planları yapıyor.

Son moda Türk modası

MODA, MÜZİK, YEMEK, SANAT, İÇKİ HEPSİ BİRARADA 

Artık sadece kıyafet satıp müşteriyi memnun etmek pek mümkün değil. Konu başlığımız yaşam tarzı sunmak. Özellikle İstanbul’da bu felsefe ile açılan mağazalar yükselişte. Gidip kıyafet alıyorsunuz, yanına bir sanat eserine almasanız da bakıp ruhunuzu doyuruyorsunuz, kitap seçiyorsunuz, dostlarınıza tam da onlara yakışacak hediyeler bulabiliyorsunuz, içki içip, yemek yiyip, şahane müzik dinliyorsunuz. Başak Dizer Tatlıtuğ ve Deniz Marşan’ın yılın son aylarında açtığı Room+Rumours buna çok iyi bir örnek. 2017’de bu tip mağazalar, birbirini seven ve empati kuran insanların bir arada paylaştığı ortamlar güvenli yaşam alanları yükselişe geçecek.

Haberin Devamı

YENİ VE HEYECAN VERİCİ TASARIMCILAR

IMA New Gen yarışmasının galipleri Lale İnceoğlu, Merve Odabaşı Doğu ve Şebnem Günay bu yılın heyecan verici isimleri. Koza 2016 Genç Yetenekler Yarışması birincisi Tuğçe Demiran ve ikinci Gökhan Yavaş da moda sektöründe hareket katacak tasarımcılar. Uluslararası başarılarla bize gurur veren isim ise Lady Gaga ve Rihanna’nın seçtiği tasarımcı olarak 2016’da şöhrete kavuşan, 2017’de de Roberto Cavalli’nin başına geçmesi beklenen Dilara Fındıkoğlu.

ULUSLARARASI BİR TOP MODELİMİZ OLACAK

Son moda Türk modası

“Neden uluslararası çerçevede bir top modelimiz olmuyor” sorununa alternatif, Günce Gözütok. 2016 Eylül’ünde New York Magazine’in ‘Rakip edilecek yeni top modeller’ listesinde yer alan 21 yaşındaki Günce, bu sezon yine NYFW’te yer alacak.

BAKMADAN GEÇME!