Skinny jeanler tarih oldu!

Güncelleme Tarihi:

Skinny jeanler tarih oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 17:11

Yıllardır severek giydiğimiz skinny jeanlere veda etmenin zamanı geldi...

Haberin Devamı

Sportif kıyafetler bugüne kadar hiç olmadığı kadar moda. İşe giderken giyilen yoga pantolonları, sokak modasında görülen spor kısa üstler, yazlık elbiselerin altına giyilen spor ayakkabılar... Sokak modası blogger'ları bile artık daha sportif görünebilmek için uğraşıyor sanki. Konforuna alıştığımız rahat kıyafetler diğer rahatsız birçok trendin de sonunu getiriyor. Bu alışkanlıkların başında rahat pantolonlar geliyor. Marc Jacobs'un Louis Vuitton için, Kate Moss'un Topshop için tasarladığı pijama tipi pantolonlar, dünyaca ünlü moda markalarının koleksiyonlarında rastladığımız yüksek bel, bol kesimli geniş paçalı palazzo pantolonlar moda alışkanlıklarını kökünden değiştiriyor.

Skinny jeanler tarih oldu

Haberin Devamı

Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre jean satışlarında büyük bir düşüş var. Hatta denim tutkunu Kanada'da bile satış oranları gittikçe düşüyor. Peki ne oldu da denim'den vazgeçildi? Bunun en büyük nedeni insanların rahat kıyafetleri tercih etmesi. Yumuşak dokulu kumaşlar, rahat elbiseler ve loose pantolonlar sert kotların yerini almış durumda. Kadınlar yıllarca skinny jeanslerin içine sıkıştıktan sonra bu rahat trendleri bırakmak istemiyor.

Skinny jeanler tarih oldu

Moda otoritelerine göre skinny jean modası bitmek üzere. Rahatlığın tadına vardıktan sonra pek kullanmak istemediğimiz skinny jeanlerin yerini boyfriend jeanler ve anne pantolonları alacak gibi görünüyor. Bir süredir sokak modasını kasıp kavuran boyfriend jeanler, yüksek bel, bol ve rahat anne pantolonlarla birlikte yeni klasikler arasına girmeye hazırlanıyor.

Skinny jeanler tarih oldu

Rahat kot pantolonlar kadar tulum, salopet elbise gibi tek parça denim'ler ve denim on denim trendine uygun parçalar da yeni favoriler arasında gösteriliyor. Bir süredir literatürümüze girmiş olan denim on denim yeni sezonda da sıkça karşımıza çıkacak. Rahat bir kot pantolon üzerine giyilen kot gömlek ya da denim yeleklerle tamamlanmış denim şortlar skinny jeanlerin tahtına oturacak. Her ne kadar şık olsa da, boyfriend ve anne pantolonlarının rahatlığına alıştıktan sonra skinny jeanlere geri dönüş yapmak pek mümkün olmayacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Skinny jeanler tarih oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!