Saçınızı süpürge etmemek için kışa özel tüyolar

Güncelleme Tarihi:

Saçınızı süpürge etmemek için kışa özel tüyolar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 11:26

Havaların soğuması cildimizi olduğu kadar saçlarımızı da olumsuz etkiliyor. Kuru, nemsiz ve çatallaşan saçlar için kışın bu bakım önerilerini denemeye ne dersiniz?

Haberin Devamı

Kadınlar için yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olmak önemli. Kış mevsiminde havaların soğuk ve kuru olması saçların daha fazla sertleşmesine neden oluyor. Bu nedenle saçlara özel bakım kürleri uygulayarak saçların sağlığını garanti altına almak gerekiyor.

İşte kış aylarında saçlarınıza uygulayabileceğiniz bakım önerileri;

1. Nem bakımı uygulayın

Kış mevsiminde sık sık kuruyan saçlarınızı ve saç diplerinizi nem veren maskelerle canlandırabilirsiniz. Saçlara nem veren bakım uygulamalarının yanında saçlarınıza sağlıklı yağlardan zengin olan besinlerle maske de yapabilirsiniz. Zeytinyağı ve hindistancevizi yağı ile saçlarınıza nem uygulaması yapabilirsiniz.

Saçınızı süpürge etmemek için kışa özel tüyolar

Haberin Devamı

2. Omega 3 yönünden zengin beslenin

Kış mevsimi saçların mat ve cansız görünmesine neden oluyor. Bunun önüne geçmek için Omega 3 yönünden zengin olan taze balık ürünlerine sofranızda yer açmayı unutmayın. Omega 3 saçlarınızın doğal bir şekilde canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur.

3. Mat görünen saçları sirke kürü uygulayarak canlı hale getirin

Mat görünen saç uçlarınıza duşta yarım kaşık sirke uygulaması yaparak saçlarınızı daha parlak hale getirebilirsiniz. Sirke aynı zamanda saçlarınızdaki kimyasal maddeleri de uzaklaştırarak saçların doğal dengesini korumasına yardım eder.

Saçınızı süpürge etmemek için kışa özel tüyolar

4. Saçlarınızı soğuktan koruyun

Soğuk havalarda başınıza şapka veya bere takarak saç tellerinizin zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Saçlarınızı eve geldiğinizde tarayarak hava almasını sağlayın.

5. Kış aylarında oluşan saç dökülmeleri için özel şampuanlar kullanın

Saç dökülmesine engel olmak için özel içeriklere sahip bitki şampuanları kullanarak kış mevsiminde hasar gören saçlarınızı tekrar sağlıklı hale kavuşturabilirsiniz. Özel içerikli şampuanlardan kullanmadan önce bir dermatologa danışmayı unutmayın.

Haberin Devamı

Saçınızı süpürge etmemek için kışa özel tüyolar

6. Vitamin desteği alın

Kış mevsiminde yoğunlaşan saç dökülmeleri için çeşitli vitaminler yönünden zengin olan destek hapları almanızda fayda var. B1, B12, C ve E vitamini takviyesi yaparak saçlarınızın canlı hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

7. Sıcak duş yerine ılık duş yapın

Kış aylarında sıklıkla sıcak duş alınması saçlara ciddi zararlar veriyor. Sıcak su yerine ılık su kullanmak saç tellerini koruyarak saçların kopmasını ve kırılmasını engelliyor.

BAKMADAN GEÇME!