Rujunuzu kendiniz yapmaya ne dersiniz?

Güncelleme Tarihi:

Rujunuzu kendiniz yapmaya ne dersiniz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 10:21

Daha bakımlı ve güzel görünen dudaklar için evde kendi rujunuzu kendiniz yapmaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

Hemen hemen her kadının olmazsa olmaz makyaj ürünlerinden biri olan ruj genellikle dışarıdan hazır olarak alınır. Kendi rujunuzu evde kolayca hazırlayabileceğinizi de biliyor muydunuz?

Evde kendi rujunuzu hazırlamanın iki yöntemi var:

Balmumu ile ruj yapımı

Balmumu ile ruj yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler: 1 yemek kaşığı balmumu, 1 tatlı kaşığı gliserin ve birer çay kaşığı vanilya, aloevera yağı, karabiber yağı ve istediğiniz renkte gıda boyası. Eğer balmumu yoksa, vazelin de işinizi görecektir. Ancak öncesinde vazelini benmari usulü eritmeniz gerekir. Bunun için kaynar suyun içerisine temiz bir kapta vazelin koyun ve eritin.

Rujunuzu kendiniz yapmaya ne dersiniz

Haberin Devamı

Balmumunu benmari usulü erittikten sonra içerisine gliserini, vanilyayı, aloevera yağını, karabiber yağını ve gıda boyasını ekleyip güzelce karıştırın. Homojen bir karışım elde ettikten sonra karışımı temiz bir kapta başka kokuların karışmaması için üstünü kapatarak buzluğa koyun ve dondurun. Bu karışımı bitene kadar buzdolabında saklayarak kullanabilirsiniz. Eğer rujunuzun aynı zamanda güzel kokmasını da isterseniz, hazırlama aşamasında içerisine 1 tatlı kaşığı çilek esansı ekleyerek dudaklarınızın güzel kokmasını da sağlayabilirsiniz. Çilek esansı ile seçtiğiniz kırmızı ve pembe tonlarını da desteklemiş olacaksınız.

Rujunuzu kendiniz yapmaya ne dersiniz

Far ile ruj yapımı

Bu yöntem ile ruj hazırlamak için gereken malzemeler; istediğiniz renkte bir far (birkaç farklı rengin karışımından da yaratıcı renkler elde edebilirsiniz), mat fondöten, besleyici bir yağ çeşidi (Hindistan cevizi yağı, badem yağı, zeytinyağı gibi) ve bebek pudrası. Ruju hazırlamak için öncelikle farınızı bir kaba dökün ve eğer katı durumdaysa güzelce ezip tamamen toz haline getirin. Üzerine fondöteni ve kullanacağınız yağdan birkaç damla ekleyin. Son olarak bebek pudrasından bir çay kaşığı kadar ekleyin ve karışımı güzelce karıştırın. İçeriğindeki yağ nedeni ile likit bir karışım elde edeceksiniz. Bu karışımı küçük bir kutuya koyup dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. İçeriğindeki besleyici yağlar ile hem dudaklarınızı besleyecek hem de makyajınızın vazgeçilmez bir parçası olan rujunuzu kullanmış ve dudaklarınıza renk vermiş olacaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!