Renkli kapı tasarımları

Güncelleme Tarihi:

Renkli kapı tasarımları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 16:01

Evlerimize gelen konukların ilk görüşte etkilenmesini sağlamanın en kolay yollarından biri de tabii ki renkleri kullanmaktan geçiyor. Bilhassa sıra dışı tasarımlardan hoşlananlar ve ezber bozmayı sevenler için renkli dış kapı tasarımları mükemmel bir tercih olacaktır.

Haberin Devamı

İlk izlenimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz; bu bir insanla ilk defa tanışırken de, bir filmin afişine bakarken de, bir şarkının giriş kısmını dinlerken de, bir mekâna girerken de aynıdır; herhangi bir şeyi ilk gördüğümüzde edindiğimiz izlenim; o şey hakkındaki hislerimizin ve ilerideki görüşlerimizin büyük bir kısmını belirler. Karakterimizi yansıtan, gündelik hayatımıza etki eden, modumuzu belirleyen, bize farklı enerjiler yükleyen en önemli unsurlardan biri de şüphesiz renklerdir. Evlerimize gelen konukların ilk görüşte etkilenmesini sağlamanın en kolay yollarından biri de tabii ki renkleri kullanmaktan geçiyor. Bilhassa sıra dışı tasarımlardan hoşlananlar ve ezber bozmayı sevenler için renkli dış kapı tasarımları mükemmel bir tercih olacaktır. Gelin şimdi görmeye çok alışık olduğumuz sıradan koyu renkli soğuk dış kapıları unutalım ve birbirinden güzel ve çarpıcı renkli dış kapılardan ilham alalım. 

 

Haberin Devamı

MASALSI BİR TILSIM

Renkli kapı tasarımları

Kaynak: CCD Architects

Dediğimiz gibi, evinizi sıradanlıktan kurtarmanın en basit yolu renkleri etkili bir biçimde kullanmaktan geçiyor. Doğal taş işçiliğiyle göz dolduran bu şık kırsal mimarinin en çarpıcı özelliği de köşesiz tasarımı ve canlı sarısı ile çevresine masalsı bir enerji yayan ve büyüleyici bir görünüm oluşturan kapısı.

 

KIRMIZININ CAZİBESİ

Renkli kapı tasarımları

Kaynak: Chris Humphreys Photography Ltd.

Taş yapılar her zaman betonarme gibi doğal olmayan malzemelerden inşa edilmiş diğer yapılara göre daha çekici ve karakterli bir duruşa ve estetiğe sahiptir. Taşın natürel ve tarihsel dokusu nostaljik ve stil sahibi bir görünüm yaratmaya yeter. Ancak taş evlerde özellikle dış cephe görünümündeki sıkıntılardan biri taşın nostaljik duruşunun kimi zaman modern çağa uyum sağlayamaması ve demode görünmesidir. Bunun önüne geçmek ve tarihi bir taş evi çağdaş bir şahesere dönüştürmek de, bu örnekte gördüğümüz gibi çarpıcı bir kırmızı kapı tasarımıyla mümkün.

 

 

Haberin Devamı

HER TARZA UYGUN RENKLİLİK

Renkli kapı tasarımları

Kaynak: Louise2

Renkli dış kapılar söz konusu olduğunda en çok tercih edilen renk kırmızı oluyor. Ancak tüm renklerde olduğu gibi kırmızının da pek çok farklı tonu var ve her farklı tonla bambaşka bir estetik görünüm yaratabilirsiniz. Koyu ve ağırbaşlı kırmızı tonları daha oturaklı ve modern bir dış görünüm yaratırken, canlı ve çarpıcı kırmızı tonları ise dikkat çekici ve albenili çağdaş bir estetik ortaya çıkarıyor.

 

SANAT ESERİ GİBİ

Renkli kapı tasarımları

Kaynak: Hugh Jefferson Randolph Architects

Bu oymalı ve işlemeli özel tasarım kapı ise adeta bir sanat eseri. Heykel gibi incelikle işlenmiş olan bu yemyeşil estetik harikası kapı, evin tüm karakterini güçlendiren ve dekorasyonu ve mimari nitelikleri tamamlayan bir tasarım unsuru olarak öne çıkıyor. Renk kullanımında sınırların dışına çıkıldığında harikalar yaratılabileceğinin de mükemmel bir kanıtı ayrıca. Huzurlu, sanatsal ve modern.

 

Haberin Devamı

SIRADANLIKTAN KURTARAN RENKLER

Renkli kapı tasarımları

Kaynak: Atelier Yumira

Renkli kapıların en sıradan yapıları bile ezber bozan ve dikkat çeken çarpıcı mekanlara dönüştürmesinin en şık örneklerinden biriyle karşı karşıyayız. Yan yana konumlanmış bu küçük şehir konutları rengarenk kapılarıyla değer kazanan ve alışılmışın dışında bir etki yaratan daireler oluşturuyorlar. Aynı yapıyı, hiçbir şeyi değiştirmeden standart kahverengi kapılarla hayal etmeyi deneyin; kapı renklerinin ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz.

 

POZİTİF ENERJİLİ TURUNCU

Renkli kapı tasarımları

Kaynak: Tondin Porte Srl Con Unico Socio

Haberin Devamı

Koyu gri ve turuncunun şık işbirliğinin bizi kendine hayran bıraktığı bu kapı ise iki rengin estetik kontrastının gücünü gözler önüne seriyor. Bu tarz çift renkli kapılar yalnızca dış kapılar için değil, evinizin iç yaşam alanlarında bulunan kapıları süslemek için de ideal.

 

VINTAGE ETKİ  

Renkli kapı tasarımları

Kaynak: Roundhouse Architecture Ltd.

Bu örnekteki taş eve özel olarak dizayn edilen vintage tarzı kapı da ilk olarak rengiyle dikkat çekiyor. Doğal taşla birleşen tasarımı kapının etkileyici gücünü arttırırken, rustik ve modernin bir araya gelmesi de dikkat çekici ve canlandırıcı bir etki yaratıyor.

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!