ORTA SAHADA ADRINA LIMA FORVETTE KERR VE SHAYK

Güncelleme Tarihi:

ORTA SAHADA ADRINA LIMA FORVETTE KERR VE SHAYK
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 07:19

Türkiye’nin artık fason üretiminden kurtulması gerektiğini ifade eden Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, Rusya başta olmak üzere doğu bloku ülkelerinde lüks tekstil ürünlerine büyük talep olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 yıldır düzenledikleri moda şovlarıyla kapıyı araladıklarını ve Türk tekstilini artık ‘şampiyonlar ligine’ soktuklarını belirten Eraslan, “Hazır giyim üreticilerimiz ‘Adriana Lima’yı nasıl giydiririz?’ endişesi yaşarken biz en ünlü top modeller Isabeli Fontana, Adrina Lima, Erin Heatherton, Miranda Kerr ve Irina Shayk’ı getirip podyuma çıkarttık.

Şampiyonlar ligine girmemiz için takıma en iyi oyuncuları almamız gerekiyordu. İyi bir orta saha ve forvet ihtiyacı vardı. Bu top modelleri transfer ederek şampiyonlar ligine girdik. Tekstilcilerimiz bizimle birlikte bu tedirginliği aştı” dedi.

Bugün, kabuk değiştiren Rusya pazarının Türk tekstilciler için büyük bir fırsat olduğunu belirten Hikmet Eraslan, doğru yerde doğru zamanda olacak üreticinin kazançlı çıkacağını söyledi. Dosso Dossi Fashion Show ile Türk tekstil ürünlerini Rusya’nın köylerine kadar soktuklarını söyleyen Eraslan, “Rusya kabuk değiştiriyor. Buna uyan kazanacak.

Biz 150 marka ile 10 yıldır Rusya’dayız. Toptanda 300-400 dolara sattığımız kaliteli ürünler Rusya’da perakendede bin doların üzerinde alıcı buluyor. Fason üretimi başka ülkelere bırakma cesaretini gösterip kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler yapan ülke olduğumuzda, ileriye doğru sağlam adımlarla ilerleriz. İtalya, İngiltere ve Fransa gibi tasarımı önemseyip, katma değeri yüksek tekstil ürünlerine ağırlık verirsek 2023 yılı için hedeflenen 500 milyar dolar ihracat rakamına Türk tekstili olarak katkımız büyük olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!