Olivia Palermo: Dedikodulara gülüp geçiyorum

Güncelleme Tarihi:

Olivia Palermo: Dedikodulara gülüp geçiyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 07:20

O tam bir Manhattan kadını... Kusursuz stiliyle her daim dikkat çekmeyi başarıyor. Moda dünyasına ilgi duyan herkesin yakın takibe aldığı ünlü stil ikonu ve blogger Olivia Palermo, Marie Claire dergisine stil yolculuğunu anlattı.

Haberin Devamı

Onu ilk kez MTV’de yayınlanan “The City” adlı televizyon şovuyla tanıdık. Gerçek hayatta da dizideki kadar güçlü, kendine güvenen ve stil sahibi bir kadın Olivia Palermo. Ailesinin cemiyet hayatına mensup olmasından dolayı, Manhattan’da geçirdiği çocukluk yıllarında tanışmış modayla.

Bu tutkusu gençlik yıllarında katlanarak artınca, ilgi alanını kariyerine taşımak istemiş. ‘Sokak modası’ denince akla gelen ilk isim olan 29 yaşındaki stil prensesi, birçok markayla gerçekleştirdiği işbirliğiyle de adından söz ettiriyor. Son olarak Altuzzara markası için hazırladığı ayakkabı koleksiyonu büyük beğeni topladı. Başarı listesine, uzun süredir nişanlı olduğu Johannes Huebl ile geçtiğimiz yaz evlenerek özel hayatını da ekleyen Olivia’yı, daha uzun yıllar moda sahnelerinde görmeye devam edeceğiz.

Olivia Palermo: Dedikodulara gülüp geçiyorum

Haberin Devamı

Stil ikonu olarak anılmanızın sebebi nedir? Bu başarıyı nasıl elde ettiniz?

- Güzel soru! Her zaman modayla bağlantısı olan bir şeyler yapacağımı biliyordum. Bu konuda kararlıydım. Modaya tutkum eskiden beri var. Elimdeki fırsatları, styling yapmak, internet sitesi kurmak ve moda tasarımıyla ilgilenmek için avantaja çevirdim. Her şey aynı anda, sorunsuz bir şekilde ilerlerken ben de öğrendiklerime hep yenisini ekliyorum ve kendime farklı şeyler katıyorum.

Sizi ekranda görmemizi Patrick McMullan sağladı. Sizce kariyeriniz şans eseri mi başladı yoksa siz zaten bir gün herkesin tanıyacağı bir isim olacağınızı biliyor muydunuz?

- İkisi de diyebilirim! Ben çok şanslıydım. İşimi yapmaya başladıktan sonra ismimi duyurana kadar, adım adım ilerledim. Ve tabii ki Patrick bu işin bir parçası. Blog için ilk fotoğraflarımı veren oydu. Çok gençtim ve yaptığı gerçekten de çok ince bir davranıştı.

Manhattan’nın Yukarı Doğu yakasında yetişmenin avantajları ve dezavantajları neler?

- Çok farklı kültürleri içinde barındırıyor. Büyürken gördüğün ve etkilendiğin insanların değeri paha biçilemez. Kendimi bağımsız hissetmemdeki rolü çok büyük. New York’la ilgili en güzel şey; farklı bir çevreye, doğaya ve havaya sahip olması. Bir anda kendinizi şehrin hızından ve kaosundan kaçmak için arka sokaklarda dolaşırken bulabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Sadece Manhattan cemiyet hayatı için hazırlanmış internet siteleri var. Sizin de isminiz bu sitelerde sık sık geçiyor...

- Farkında dahi değilim. Eğer bir grubun içinde anılacaksam bu, moda alanında çalışanlardan oluşsun! Ancak David Colombia’nın oluşturduğu internet sitesi benimkinden ve birçok magazin sitesinden başarılı.

Dedikodular ve kıskançlıkla baş etmenin en iyi yolu nedir size göre?

- En iyi yol gülüp geçmek ve iyi bir insan olmaya devam etmek.

Hakkınızda ne düşünüldüğünü önemseyip kafanıza takar mısınız?

- Hayır... Ciddi anlamda markama ve projelerime odaklanmış durumdayım. Ayrıca beni engelleyen bir şey olduğunu da düşünmüyorum.

Olivia Palermo: Dedikodulara gülüp geçiyorum

Haberin Devamı

İLERİDE MODA PROGRAMI YAPABİLİRİM

Bir gün televizyona geri dönmek ister misiniz?

- Şu an için hayır! Ancak kapıyı hiçbir zaman kapatmıyorum. Sadece şu an modanın yaratıcı tarafında olmayı tercih ediyorum. Belki ileride bir moda programı yapabilirim.

Zara, Mango ve Topshop gibi markaların parçalarını karıştırarak giyme konusunda öncüsünüz. Modanın bu yöne kayması hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Moda endüstrisi sürekli değişiyor. Online reklamlarla da büyük başarı sağlanıyor. Artık trend olan parçalar daha kolay ulaşılabilir bir hale geldi. Aradığınızı bulmanız eskisinden çok daha kolay. Çalışan kesim internetten kolaylıkla alışveriş yapabiliyor. Sokak modası ise gerçekten çok gelişti. Farklı parçaları karıştırmayı seviyoruz. Vintage ve lüks bir arada artık.

Haberin Devamı

İnsanların belli bir estetik bakış açısıyla doğduklarını mı düşünürsünüz yoksa stil zamanla kazanılan bir özellik midir?

- Yetiştiğiniz çevre ve sizin neyi, ne kadar aldığınız çok önemli. Zaman içinde sevdikleriniz netleşir, ince zevkler geliştirirsiniz.

Şu an üzerinde çalıştığınız birçok proje var. İnternet sitenizden Piperlime’a kadar... Nasıl organize oluyorsunuz?

- Zamanımı iyi değerlendirme konusunda ustalaştım. Aralarda kendime de boşluklar yaratabiliyorum. Özellikle internet sitem için ayırdığım süre konusunda kesin ve katı kurallarım var. Çünkü her gün güncellenmesi gerekiyor. Zaman yönetimi zor bir iştir ama projelerinizi severek yaptığınızda bu bir sorun olarak karşınıza çıkmıyor.

Olivia Palermo: Dedikodulara gülüp geçiyorum

Haberin Devamı

GÜNÜN YORGUNLUĞUNU ATMAK İÇİN MAKYAJINIZI TAZELEYİN

Kadınlara stil konusunda ne söylemek istersiniz? Ne gibi önerileriniz olur?

- Randevudan randevuya koşturdukları bir günün sonunda, arkadaşlarıyla buluşmadan önce, günün yorgunluğunu üzerlerinden atabilmeleri için makyajlarını tazelemelerini öneriyorum. Güzel bir topuklu ayakkabı, şık bir bluz ve güçlü bir göz makyajı ile günü kurtarabilirler.

Oluşturduğunuz kombinasyonlarla, modada hep yeni akımlar yaratıyorsunuz. Markalar da sizinle çalışmayı çok seviyorlar.

- Markalarla çalışmayı çok seviyorum çünkü onlar bana, mağazaları için styling yapma şansı sunuyorlar. Yaratıcı, kendiliğinden gelişen ve genç ruhlu her türlü çalışmaya bayılıyorum.

Altuzarra ile birlikte bir ayakkabı koleksiyonu hazırladınız ve çok beğenildi. Bu başarıyı bekliyor muydunuz?

- Bu projede her şey çok olumlu gitti. Umuyorum ki modaseverler bu ayakkabıları alıp, günlük yaşamlarının bir parçası haline getirirler ve onları benim sevdiğim kadar severler.

İleride kendi adınız altında bir marka yaratmayı düşünüyor musunuz?

- Modellik ve stil danışmanlığı dışında, oliviapalermo.com adında bir ticari internet sitesi açtım. Elektronik bir günlük gibi... Her küçük şirkette olduğu gibi biz de amaçlarımıza yavaş yavaş ulaşıyoruz. Emin adımlarla ve düzgün bir şekilde ilerlemek istiyorum. Bu şekilde başarılı olabileceğime inanıyorum.

ROMANTİK BİR İLİŞKİNİN SIRRI: İLETİŞİM

Evli olmak nasıl bir duygu? Bize biraz düğün gününüzü anlatır mısınız?

Olağanüstüydü... Aile arasında küçük bir kutlama yaptık ve unutulmaz anlar yaşadık.

Eşiniz de kariyerinde gittikçe ilerliyor. Hem model hem de fotoğrafçı olarak... Onunla birlikte çalışmak nasıl bir duygu?

- Eşim fotoğrafçılık kariyerine başlamadan önce de bir süre birlikte çalıştık. Ayrıca birçok kampanyada ikili olarak yer aldık. Beraber yürüteceğimiz bir proje ortaya çıktığı zaman çok heyecanlanıyor ve eğleniyorum. İkimiz de birbirimizin dinamiklerinin farkındayız. Hem kamera önünde hem de arkasında... Bu durum, ilişkimizin iyi gitmesinin de çok önemli bir parçası. Çift olarak çalıştığımızda gerçekten çok iyi işler ortaya çıkarıyoruz.

Romantik bir ilişkinin sırrı nedir?

- İletişim! Anahtarı bu. Bir de karşılıklı saygı tabii ki çok önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!