Okumadan almayın: Bu yazın en trend gözlükleri

Güncelleme Tarihi:

Okumadan almayın: Bu yazın en trend gözlükleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 13:30

Güneşin kendini göstermesiyle herkesin kullanmaya başladığı en trend gözlükler yaza hazır. Yazımızı okumadan seçiminizi yapmayın.

Haberin Devamı

Hem göz sağlığınızı korumak hem de kıyafetlerinizin şıklığını tamamlamak için kullandığınız güneş gözlükleri bu sezon çok çeşitli modelleriyle yine seçim yapmanızı zorlaştıracağa benziyor. Yüz tipinize ve zevkinize uygun güneş gözlüğünüzle sahillerde stil sahibi bir duruş sergileyebilirsiniz.

Bu sezonun en iddialı modellerini oversize gözlükler, işlemeli detaylarla süslenmiş çerçeveler, büyük aviator gözlükler ve sarı camlı kare gözlükler oluşturuyor. Cat eye dediğimiz kedi gözlükler yine popülerliğini korurken bir diğer sezon hiti ise yuvarlak çerçevelerin üstüne konan kare detaylı gözlükler.

 

Okumadan almayın: Bu yazın en trend gözlükleri

 

Haberin Devamı

PEKİ SEZONUN HİT MODELLERİ HANGİ YÜZLER İÇİN UYUMLU?

Güneş gözlüğü alırken yüz şeklinize uygun güneş gözlüğü seçmek için bazı tüyoları bilmeniz gerekiyor.

- Gözlük çerçevesi yüz tipinize kontrast oluşturmalı böylece yüzünüzle uyumlu bir hava yakalayabilirsiniz.

- Gözlük çerçevesinin boyutları yüz tipinizle uyumlu olmalı

- Gözlük çerçevesinin rengi saç ve cilt renginizle uyumlu olmasının yanında sık kullandığınız kıyafet renginizle de uyumlu olmalı.

 

Okumadan almayın: Bu yazın en trend gözlükleri

 

YUVARLAK YÜZLER

Yuvarlak yüz hatlarına sahip olan kişiler bu yuvarlaklığı kırmak için köşeli çerçeveye sahip gözlükleri tercih etmeliler. Sezonun modası olan köşeli cat-eye gözlükler veya aviator modeller bu yüz hatlarına yakışan modellerden olabilir.

KARE YÜZLER

Kare yüz hatlarına sahipseniz yuvarlak veya oval çerçeveli gözlükler tam size göre. Bu tür çerçeveler yüz hatlarınızı yumuşatmak için oldukça ideal. Sezonun modasından yola çıkarsak yuvarlak cam üstüne köşeli modeller yüzünüze yakışabilir. Bunun yanında yuvarlak ve renkli camlı modeller de sizin için biçilmiş kaftan.

 

Haberin Devamı

Okumadan almayın: Bu yazın en trend gözlükleri

OVAL YÜZLER

Tüm çerçeve modellerinin yakıştığı oval yüzler için yalnızca geniş ve süslemeli modeller önerilmiyor. Çerçeveler yüzünüze oturmalı ve yüzünüzün en geniş kısmı kadar büyük olmalı. Yuvarlak ve aviator model vintage gözlükler size oldukça yakışır.

UZUN YÜZLER

Sivri çene kemiği ve uzun yüz kemiklerine sahip bu yüz tipi için geniş çerçeveli ve köşeli modeller oldukça şık durabilir. Bu sezon oldukça moda olan oversize gözlükler ve işlemeli çerçeve detaylı gözlükler sizi stil sahibi bir görüntüye kavuşturabilir.

 

Okumadan almayın: Bu yazın en trend gözlükleri

 

ÜÇGEN YÜZLER

Dar bir alın ve geniş çene yapısına sahip olan bu yüz tipi için desenli gözlükler ve alçak saplı modeller uygun olmaz. Aviator modeller ve sade yuvarlak çerçeveler uygun seçimler arasında gösterilebilir.

Haberin Devamı

Ayrıca gözlük seçerken dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise geniş alınlılar için büyük çerçeveli gözlükler, dar alınlılar içinse yüzün üst kısmını kapatmayan gözlük modelleri tercih edilebilir. Uzun yüz hattına sahip olanlar alçak saplı gözlüklerden yana seçim yaparken, küçük yüz yapısına sahip olanlar ise yüksek saplı gözlük modellerini tercih edebilirler.

 

BAKMADAN GEÇME!