Mücevher kadını seçer

Güncelleme Tarihi:

Mücevher kadını seçer
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 02:02

O, Beyaz Saray’ın mücevhercisi. Elizabeth Taylor’dan Madonna’ya, Michele Obama’dan Cher’e, Rihanna’ya kadar herkes onun takılarını takıyor. Büyük ve iddialı mücevherleriyle tanınan Loree Rodkin geçen hafta İstanbul’daydı.

Haberin Devamı

Bir mücevher tasarımcısı olmaya nasıl karar verdiniz?
Oyun olarak başladı her şey. 12 yaşındaydım ve mücevher tasarlamak en büyük hobimdi. 18 yaşını geçtiğimde tasarladığımı kendim için ürettirmeye başladım. Çünkü piyasada ‘cool’ mücevher tasarımları olduğunu düşünmüyordum.
Sonrasında Robert Downey Jr., Brad Pitt ve Sarah Jessica Parker’la tanıştım. Hepsi mücevherlerimi çok sevdi ve istedi.

Mücevher kadını seçer

Madonna, Rodkin’in mücevherlerinin sıkı bir hayranı.

Kısa zamanda aşırı derecede ünlü olmanızı neye bağlıyorsunuz?
Sanırım ilk müşterimin Elizabeth Taylor olmasından kaynaklanıyor. Tabii Madonna ve Cher’in çok büyük etkisi var. Cher benim hayattaki en yakın arkadaşım. Evime pijamalarıyla gelebilecek derece yakınımdır. Çocukluk arkadaşım diyebilirim. Elizabeth Taylor’la müşterim olarak tanıştık ancak Cher’le çocukluğumuzda mücevherlerle oynardık diyebilirim.

Haberin Devamı

Mücevher kadını seçer

Fergie

Michelle Obama’yla buluşmanız nasıl oldu?
Bir gün beni Beyaz Saray’dan aradılar. “Merhaba, burası Beyaz Saray” dediklerinde şaka yapıldığını düşündüm ve uzunca bir süre inanamadım. Sonrasında arayan kişi Obama’ın basın danışmanı olduğunu tekrar etti ve Beyaz Saray için çalışmak isteyip istemediğimi adeta azarlayarak bir kez daha sordu. Olayın ciddiyetine ancak o zaman inandım ve tabii ki çalışmaktan büyük memnuniyet duyacağımı belirttim. Hemen Cher’i aradım ve inanılmaz bir şey olduğunu, beni Beyaz Saray’dan aradıklarını söyledim. Cher, bu durumu herkese anlattı. iAnnem dahil kimse bana inanmadı.

Mücevher kadını seçer

Rihanna

Deli misiniz yoksa dahi mi?

Bana sorarsanız ben kesinlikle deliyim. Ben tüm tasarımlarımı aslında hiçbir satış kaygısı gütmeden sadece kendi kişisel tatminim için yapıyorum. Sonuç, her biri birbirinden ikonik tasarımlar.

Haberin Devamı

Mücevher kadını seçer

Steven Tyler

Önemli Türk müşterileriniz var mı?
Doğrusunu söylemem gerekirse var. Ancak isim vermemin doğru olmadığını düşünüyorum. Zaten bu kişiler artist veya şarkıcı değil, yüksek sosyeteye mensup kişiler...

Mücevher kadını seçer


Bir kadın mücevher seçerken nelere dikkat etmeli?
Mücevher kadınla konuşur. Bir mücevher mağazasına girdiğinizde mücevheri seçemezsiniz, o mücevher sizi seçer. Tıpkı bir erkek gibi, mücevher sizinle konuşur, sizi seçer.

Türkiye’deki en özel şey nedir sizin için?
Kesinlikle baklava... Bu röportajın başlığı baklava olabilir. Daha önce geldiğimde Çırağan Sarayı’nda kaldım ve orada bir baklava barı olduğunu keşfettim. Defalarca o bara gittim ve tabaklar dolusu baklava yedim. Türkiye’den birkaç kilo alarak geri döndüm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!